ΠΑΛΗ

Ο γκουρού της Χειροπάλης Αντώνης Πανάρετος επέστρεψε με 2 μετάλλια από το πανευρωπαϊκό

Ο γκουρού της Χειροπάλης Αντώνης Πανάρετος δύο συνεχόμενα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα 4 ασημένια μετάλλια και η ιστορία συνεχίζεται...
Ο γκουρού της Χειροπάλης Αντώνης Πανάρετος επέστρεψε με 2 μετάλλια από το πανευρωπαϊκό

Αντώνης Πανάρετος: Με δύο ασημένια μετάλλια επέστρεψε ο Γκουρού της Ελληνικής χειροπάλης Αντώνης Πανάρετος από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθει στην Πολωνία στις 13 έως 17 Ιουνίου 2024. Αργήσαμε να βγάλουμε το θέμα αλλά θέλαμε να συναντήσουμε τον Αντώνη Πσνάρετο και να μας μιλήσει από κοντά για αυτή την μεγάλη και ιστορική επιτυχία για το άθλημα της χειροπάλης .

Ο Αντώνης Πανάρετος ξεκίνησε αγωνιστικά με την χειροπάλη στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το 1989 στο δέκατο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε για πρώτη φορά στην πατρίδα μας και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό στάδιο,  ο Αντώνης  Πανάρετος έκανε την υπέρβαση κόντρα στα θηρία και πέτυχε ένα ασύλληπτο άθλο της καριέρας του, να καταλάβει τότε την 7η θέση στον κόσμο στην κατηγορία – 65 κιλά. Στην πορεία κέρδισε πολλά πανελλήνια πρωταθλήματα και πανελλήνια κύπελα στις δεκαετίες 80-90 και θα μπορούσαμε να πούμε ήταν η ναυαρχίδα της χειροπάλης αφού παράλληλα πάντα τον ενδιέφερε η εξωστρέφεια και η διαφήμιση του αθλήματος ώστε να πάρει την σοβαρότητα και την αναγνωρισιμότητα  που αξίζει ως άθλημα και με μακρινό στόχο και όνειρο να γίνει ένα επίσημο Ολυμπιακό άθλημα.

panaretos-antonis-chiropali-athlima-panevropaiko-polonia-2024-omada

Αντώνης Πανάρετος: θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γκουρού της Ελληνικής χειροπάλης είναι ένας από τους τρεις στυλοβάτες του αθλήματος μαζί με τον κορυφαίο Π. Ρουση και τον πατέρα της χειροπάλης όπως τον αποκαλεί ο Αντώνης Πανάρετος τον αείμνηστο Ηλία Μπαζινα και σαφέστατα ο αξιότερος πρεσβευτής του αθλήματος με πολυετή προσφορά στην προβολή της χειροπάλης μέσα από δημοσιευματα και περιοδικά καθώς και από συνεντεύξεις σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές σε διάφορα κανάλια  με αποκορύφωμα την εκπομπή 12 Gods παραγωγή της Λ HERO όπου ανέδειξε και πρόβαλε την αφρόκρεμα της Ελληνικής χειροπάλης όπως ο Π. Ρουσης, ο Β. Στροφυλλας, ο Χρ. Γκίοκας, ο Στάθης Συμαιωνιδης, ο Γ. Χαραλαμποπουλος, και ο Στ. Χαμαλακης. Όπου έγινε πλήρη αναφορά και για άλλους κορυφαίους Έλληνες αθλητές όπως ο Σωτ. Μπατσινιλας ο Γ. Κωνστας ο Γ. Παππάς ο Δ. Κουμπακης ο Δ. Φιλικιδης, ο Χρ. Κανιουρης, ο Γ. Κεφαλας, ο Παντελής Φιλικιδης ο Μ. Γρηγοριάδης, η Κυριακή Γιαννόπουλου, ο Μ. Χουλακης ο Μ. Μανιαδακης και άλλοι σημαντικοι αθλητές του χώρου.

Μετά το 2000 ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τον χώρο λόγω οικογενειακώς και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η επιστροφή του ήταν καταλυτική για το άθλημα το 2004 το 2007 αφού ακόμη πιο δυναμικά δουλεψε στο θέμα της εξωστρέφεια και της διαφήμισης του αθλήματος με συμμετοχές σε πολλά αθλητικά events ,Show και αγώνες χειροπάλης . Tο 2018 αγωνίστηκε στoυς siniors στο πανευρωπαϊκό στα 56 έτη του και έφτασε στον τελικό αήττητος. Σήμερα διδάσκει την χειροπάλη στα φυτώριά του αθλήματος και  μαζί με Ολυμπιονίκες παρουσιάζει στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την επικράτεια  το άθλημα της χειροπ;aλης και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι σημαντικό να  σημειωθεί κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της χειροπάλης.

panaretos-antonis-chiropali-athlima-panevropaiko-polonia-2024-scholio

Τα λόγια του Αντώνη Πανάρετου γia το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χειροπάλης πoυ διεξήχθει στην Πολωνία στις 13 έως 17 Ιουνίου 2024  

Είμαι μεγάλος με πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες αλλά είμαι εδώ… Τα δύο τελευταία χρόνια κατέβηκα σε δύο πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και έχω πάρει 4 ασημένια μετάλλια. Μετάλλια που δεν είναι μόνο για το pal mare μου αλλά για πόντους της Ελληνικής ομάδας για την Ελλάδα μας. Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα για μένα αλλά να κινητοποιήσω την νέα γενιά πως όλα είναι δυνατά αρκεί να αγωνιστούν και να πιστέψουν στις δυνάμεις τους. Εγώ ότι ήθελα να αποδείξω σαν αθλητής στα νιάτα μου νομίζω το απέδειξα αντιμετωπίζοντας και κερδίζοντας στα πανελλήνια πρωταθλήματα παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές όπως ο αείμνηστος Γ. Παππάς και ο Χρήστος Κανιουρης και καθώς τόσα χρόνια πολύ σημαντικούς αντιπάλους, πλέον το μέλλον είναι στα παιδία μας και στους νέους που βλέποντας εμάς εύχομαι να νιώσουν την σπίθα, την λαχτάρα, για να γίνουν οι συνεχιστές μας. Η Ελληνική ομάδα έχει νέους ταλαντούχους αθλητές που είναι το μέλλον της Ελληνικής χειροπάλης, θα είμαι πάντα δίπλα τους.

Κλείνοντας σας ενημερώνουμε οτι το παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροπάλης μετά από 35 χρόνια επιστρέφει στην Ελλάδα στο Λουτράκι στα τέλη Σεπτέμβριου με αρχές Οκτώβρη μια προσπάθεια από μεριάς του Δ. Φιλικιδη και τα θερμά μας συγχαρητήρια που τα τελευταία χρόνια κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια με επιτυχία και με πολλά μετάλλια με τα νέα παιδιά όπως μας αναφέρει ο Αντώνης Πανάρετος.

panaretos-antonis-chiropali-athlima-panevropaiko-polonia-2024-ellada.

 

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο γκουρού της Χειροπάλης Αντώνης Πανάρετος επέστρεψε με 2 μετάλλια από το πανευρωπαϊκό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!