ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα του γαλάζιου βουλευτή Μάριου Σαλμά προς Μητσοτάκη: «Κάνετε πολιτική με 5 συνεργάτες σας – Ποιος σας ζήτησε να επιμείνετε στα ομόφυλα;»

«Βράζει» η δεξιά πτέρυγα με την αλαζονεία Μητσοτάκη - «Το επιτελικό κράτος είστε εσείς με 5 συνεργάτες σας» του είπε ο Μάριος Σαλμάς!
Βόμβα του γαλάζιου βουλευτή Μάριου Σαλμά προς Μητσοτάκη: «Κάνετε πολιτική με 5 συνεργάτες σας – Ποιος σας ζήτησε να επιμείνετε στα ομόφυλα;»

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ μετά την αλαζονική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται κανέναν από τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση να καταρρεύσει κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες.

Το εσωκομματικό κλίμα ήταν ήδη τεταμένο τις τελευταίες εβδομάδες. Τα «καρφιά» από γαλάζιους βουλευτές έδιναν και έπαιρναν. Κοινή θέση των διαμαρτυρόμενων ότι η ΝΔ οδηγείται στα βράχια όσο παίρνει μεγαλύτερες αποστάσεις από τις αξίες της παραδοσιακής δεξιάς. Ισχυρίζονται ότι ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στην πασοκοποιημένη κυβέρνηση που επί των ημερών Μητσοτάκη θυμίζει κεντροαριστερό κόμμα σε μόνιμη κρίση ταυτότητας.

Οι δεξιοί βουλευτές που ασκούν εσωκομματική αντιπολίτευση περίμεναν να ακούσουν τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και με τα όσα ειπώθηκαν τελικά, σιγουρεύτηκαν ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι ταγμένος στο να εξαφανίσει κάθε ίχνος από τον ιδεολογικό χαρακτήρα της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς να έχει την οποιαδήποτε επαφή με την πραγματικότητα και χωρίς να σέβεται τίποτα από την ιστορία του κόμματος που ηγείται, έκανε ανοιχτή επίθεση στην πατριωτική δεξιά της ΝΔ και διακήρυξε ότι η δεξιά ιδεολογία θα έκανε τη ΝΔ «μικρή και φοβική». Δηλαδή παρά το εκλογικό «μαύρισμα» που υπέστη η ΝΔ ακριβώς για τον λόγο ότι εγκαταλείπει τον συντηρητισμό, ο Μητσοτάκης χάραξε πορεία ολοταχώς προς το κέντρο, ή για την ακρίβεια πιο πέρα από το κέντρο, προς τα αριστερά.

«Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά. Υπάρχουν ξεπερασμένες ταμπέλες που έχουν εξαντλήσει τη σημασία τους. Εύκολα λόγια για δήθεν επιστροφή στις ρίζες. Εάν το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε σημαίνει ότι οι ρίζες έχουν ξεραθεί. Οι ρίζες υπάρχουν για να κρατούν το δέντρο ακμαίο και δεν είναι για τον εαυτό τους», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις καραμανλικές «ρίζες» της ΝΔ και όσους στηρίζουν ότι το κόμμα πρέπει να επιστρέψει σε εκείνες. «Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ. Όταν μεγαλώσαμε νικήσαμε με διεύρυνση και ανανέωση. Ακολούθησαν 5 εκλογικές αναμετρήσεις που έφεραν την ΝΔ στην κορυφή», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε μια Ευρώπη που στρέφεται προς τα δεξιά για να προστατέψει τις παραδοσιακές αξίες της από την επέλαση του διεθνισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεχωρίζει ως φανατικός αποδομητής της εθνικής και της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Αντιμετωπίζοντας ως ξένο σώμα την καραμανλική πτέρυγα, συνεχίζει να προωθεί σε επιτελικές θέσεις τα ορφανά του σημιτικού «εκσυχρονισμού».

Ολομέτωπη επίθεση από τον Μάριο Σαλμά

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πατριωτική πτέρυγα προκάλεσε αναβρασμό και αντιδράσεις. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δέχεται πυρά από διάφορους βουλευτές (Μίλτου Χρυσομάλλη, Γιάννη Ανδριανό και Θεόδωρο Καραόγλου) είτε για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων, είτε για την ακρίβεια ή για την ιδεολογική αλλοίωση του κόμματος.

Ο δε βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, μετά την εμπρηστική παρέμβαση Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση: «Συμφωνώ με τον Χρυσομάλλη δεν ξέρω τι σημαίνει το μπροστά; Είμαστε με τους πολλούς ή τους λίγους; Χτυπήσατε τη φοροδιαφυγή στα πετρέλαια; Κάνατε τίποτα για τους πολλούς; Τους λίγους ή πολλούς; Πχ Πατάξαμε τα υπερκέρδη στα καύσιμα; Επιμείνατε στα ομόφυλα χωρίς να πείτε ποιος σας το ζήτησε. Κάνετε πολιτική με 5 συνεργάτες σας» τόνισε ο Μάριος Σαλμάς και πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με 5 συνεργάτες σας που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια».

Οπωσδήποτε μιλάμε για οξύτατες αιχμές προς τον πρωθυπουργό που παρουσιάστηκε από τον κ. Σαλμά ως προστάτης των ολιγαρχικών συμφερόντων και ως όμηρος μιας ατζέντας που δίνεται από αλλού.

Ο αλαζόνας Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιες επιθέσεις, απάντησε αμήχανα: «Δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους. Στηρίζουμε τους πολλούς».

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Σαλμάς είπε χωρίς περιστροφές ότι η δημοσκοπική κατάρρευση της ΝΔ οφείλεται κυρίως στην ιδεολογική «στροφή» του κόμματος προς τον οπορτουνισμό του κέντρου: «Δεν πήγαν δεξιότερα οι πολίτες. Παρέμειναν δεξιά, όταν εμείς απομακρυνόμασταν από αυτή», είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μαρίν Λε Πεν: H πολιτική εξουδετέρωση της βάζει και επίσημα σε «γκιλοτίνα» τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Μαρίν Λε Πεν: H πολιτική εξουδετέρωση της βάζει και επίσημα σε «γκιλοτίνα» τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Οι Βρυξέλλες δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού τους, εξοντώνοντας πολιτικά εμπόδια με «συνταγή» Ερντογάν

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τέμπη: Μετά από 2 ολόκληρα χρόνια καλούν επιζώντες να καταθέσουν – «Αυτό είναι κοροϊδία», είπε μάρτυρας από το 3ο βαγόνι

Τέμπη: Μετά από 2 ολόκληρα χρόνια καλούν επιζώντες να καταθέσουν – «Αυτό είναι κοροϊδία», είπε μάρτυρας από το 3ο βαγόνι

Σαν «αγγαρεία» αντιμετώπιζε τις καταθέσεις επιζώντων ο Σ.Μπακαΐμης - Αγανάκτηση από επιβάτες που θέλουν να «φωτίσουν» την υπόθεση

Κοινωνία
Κοινωνία: Σημάδια διάλυσης με «ψυχροπολεμικό» κλίμα στη ΝΔ: Στα «χαρακώματα» Μητσοτάκης-Μαρινάκης, εναντίον Κικίλια-Γεωργιάδη

Σημάδια διάλυσης με «ψυχροπολεμικό» κλίμα στη ΝΔ: Στα «χαρακώματα» Μητσοτάκης-Μαρινάκης, εναντίον Κικίλια-Γεωργιάδη

«Μύλος» έχει γίνει η κυβέρνηση μετά το άδειασμα του πρωθυπουργού από Κικίλια - Γεωργιάδη για το θέμα των αυξήσεων στους ένστολους

Κοινωνία
Κοινωνία: Βρεθήκαμε στην παρουσίαση του νέου άλμπουμ του Γιώργου Νταλάρα «Κάτι Ελλάδες»

Βρεθήκαμε στην παρουσίαση του νέου άλμπουμ του Γιώργου Νταλάρα «Κάτι Ελλάδες»

Γιώργος Νταλάρας : «Δεν μπορείς να εκπροσωπήσεις το ελληνικό τραγούδι αν ο στόχος σου είναι η διασημότητα. Η φήμη είναι εχθρός του καλού τραγουδιστή».

Κοινωνία
Κοινωνία: Συγκινητική μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Συγκινητική μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Οι οικογένειες που ανέθρεψαν από τους σημαντικότερους ήρωες αγωνιστές για την αποτιναξη του κατακτητικού ζυγού.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πρεσβύτερος π. Αναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος: Ο Ζελένσκι κακοποιεί και τη Θριαμβεύουσα Εκκλησία

Πρεσβύτερος π. Αναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος: Ο Ζελένσκι κακοποιεί και τη Θριαμβεύουσα Εκκλησία

«Οι Άγιοι της Λαύρας των Σπηλαίων είναι και δικοί μας Άγιοι».

Κοινωνία
Κοινωνία: Μακεδονικός – Καμπανιακός: Σοκαριστικός τραυματισμός για τον Παναγιωτούδη

Μακεδονικός – Καμπανιακός: Σοκαριστικός τραυματισμός για τον Παναγιωτούδη

"Πάγωσαν" συμπαίκτες και αντίπαλοι.

Κοινωνία
Κοινωνία: Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Πώς θα είναι ο καιρός και τις επόμενες ημερες στην Ελλάδα.

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ληστεία με λεία 200.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Ληστεία με λεία 200.000 ευρώ

Tην έπεισε να τoν ανεβάσει στο σπίτι της και της έκλεψε κοσμήματα και τιμαλφή.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ρόδος: Κύκλωμα έδινε πτυχία αγγλικών με 1200 ευρώ – Έδιναν τις απαντήσεις για το proficiency

Ρόδος: Κύκλωμα έδινε πτυχία αγγλικών με 1200 ευρώ – Έδιναν τις απαντήσεις για το proficiency

Τους έδιναν τις απαντήσεις και τις έκαναν αντιγραφή από την προηγούμενη μέρα με τα γραμματά τους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Συγκλονιστικά νέα ηχητικά με διάλογο σταθμαρχών μετά τη σύγκρουση

Τέμπη: Συγκλονιστικά νέα ηχητικά με διάλογο σταθμαρχών μετά τη σύγκρουση

Το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ..

Κοινωνία
Πολιτική: Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει μέρος για να κάνει ουρανοξύστη και στην Ελλάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει μέρος για να κάνει ουρανοξύστη και στην Ελλάδα

τους επόμενους μήνες αναμένεται να επισκεφθεί, την Ελλάδα άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Αμερικανού προέδρου με εμπλοκή στον Οργανισμό Τραμπ.

Πολιτική
Κοινωνία: Αλλαγή Ώρας: Αυτή την Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά!

Αλλαγή Ώρας: Αυτή την Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά!

Για ακόμα μία χρονιά έρχεται η αλλαγή ώρας!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η woke δικτατορία επελαύνει σε ΕΕ-Βρετανία: Δημοτικό σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τη γιορτή του Πάσχα λόγω «συμπεριληπτικότητας»

Η woke δικτατορία επελαύνει σε ΕΕ-Βρετανία: Δημοτικό σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τη γιορτή του Πάσχα λόγω «συμπεριληπτικότητας»

Ο διωγμός του Χριστιανισμού συνεχίζεται - Σταμάτησαν τους καθιερωμένους εορτασμούς του Πάσχα για να μην ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι μετανάστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικά καθυστερημένη και «χλιαρή» η θέση που πήρε ο Μητσοτάκης για τις σφαγές Χριστιανών στη Συρία

Τραγικά καθυστερημένη και «χλιαρή» η θέση που πήρε ο Μητσοτάκης για τις σφαγές Χριστιανών στη Συρία

Μετά από εβδομάδες θηριωδιών εναντίον Χριστιανών στη Συρία, ο Κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να ψελλίσει μια υποτυπώδη αντίδραση

Κοινωνία
Κοινωνία: Χρήστος Τριαντόπουλος – Τέμπη: Με ένα υπόμνημα ντροπής «δραπέτευσε» από την Προανακριτική

Χρήστος Τριαντόπουλος – Τέμπη: Με ένα υπόμνημα ντροπής «δραπέτευσε» από την Προανακριτική

Με αντισυνταγματικές πρακτικές συνεχίζεται η συγκάλυψη - Η κυβέρνηση φοβήθηκε τις καταθέσεις μαρτύρων και τα στοιχεία που θα έβγαιναν στην Προανακριτική Επιτροπή

Κοινωνία
Κοινωνία: Το συγκινητικό που κάνει ο Δημήτρης Κόκοτας

Το συγκινητικό που κάνει ο Δημήτρης Κόκοτας

Ο τρόπος επικοινωνίας του τραγουδιστή με την κόρη του.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέλος η Ματίνα Παγώνη μετά από 12 χρόνια από την προεδρία της ΕΙΝΑΠ – Σάρωσε το ΚΚΕ στους γιατρούς

Τέλος η Ματίνα Παγώνη μετά από 12 χρόνια από την προεδρία της ΕΙΝΑΠ – Σάρωσε το ΚΚΕ στους γιατρούς

Η ΔΗΠΑΚ επικράτησε παίρνοντας 1.550 ψήφους.

Κοινωνία