ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Ο Μαρινάκης νίκησε τον Αλαφούζο – Νέα δεδομένα

Νέος πρόεδρος της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης με επτά ψήφους έναντι έξι του Γιάννη Αλαφούζου.
Super League: Ο Μαρινάκης νίκησε τον Αλαφούζο – Νέα δεδομένα

Μόνο για λίγους μήνες έμεινε εκτός προεδρίας της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης και επανήλθε νικώντας τον Γιάννη Αλαφούζο στην εκλογική διαδικασία.

Ηχηρή η επιστροφή του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός λόγω του αντιπάλου που είχε. Το Sportime.gr είχε αναφέρει πως αυτές οι εκλογές δείχνουν τη νέα τάξη πραγμάτων.

Είχαμε τονίσει ακόμη πως ο αριθμός «7» δεν είναι τυχαίος. Τόσες ΠΑΕ είχαν πάει υπέρ του Αχιλλέα Μπέου, τόσες το έκαναν τώρα και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Με ψήφους 7-6 βγήκε νικητής. Η μοναδική ομάδα που αποφάσισε να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να μην αναλάβει τις ευθύνες που έχει ήταν ο Παναιτωλικός.

Από εκεί και πέρα, τα δύο μπλοκ στην επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και προφανώς στη Super League είναι γνωστά. Από τη μία ο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συν όσες ομάδες διατηρούν καλές σχέσεις μαζί τους. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν εκπλήξεις στο ποιος ψήφισε ποιον.

Τον Βαγγέλη Μαρινάκη ψήφισαν οι: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Ατρόμητος, Πανσερραϊκός και ΟΦΗ.

Τον Γιάννη Αλαφούζο ψήφισαν οι: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, Λαμία, Καλλιθέα και Λεβαδειακός.

Τέλος, αυτή είναι η έκτη φορά που παράγοντας του Ολυμπιακού αναλαμβάνει την προεδρία από τη στιγμή που έγινε ο συνεταιρισμός, δηλαδή από το 2006. Πέτρος Κόκκαλης, Γιάννης Μώραλης, Τάκης Αγραφιώτης ήταν οι πρώτοι και ακολούθησαν οι δύο θητείες του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η δεύτερη σταμάτησε με την παραίτησή του μετά την πρόταση μομφής σε βάρος του πριν από 6,5 μήνες. Λίγο καιρό μετά ο ίδιος βγαίνει ξανά μπροστά για τρίτη φορά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Super League: Ο Μαρινάκης νίκησε τον Αλαφούζο – Νέα δεδομένα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.