ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Τουρκία «πέταξε» για τους «16» και έστειλε τους Τσέχους στο σπίτι τους

Οι Τούρκοι δυσκολεύτηκαν όμως πήρε τη νίκη επί της Τσεχίας και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro.
Η Τουρκία «πέταξε» για τους «16» και έστειλε τους Τσέχους στο σπίτι τους

Η Τουρκία επικράτησε με 2-1 της Τσεχίας και πήρε τη μεγάλη πρόκριση στους «16» του Euro 2024 μετά από 16 χρόνια.

Τσαλχάνογλου και Τοσούν ήταν αυτοί που πέτυχαν τα γκολ για τους Τούρκους, οι οποίοι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 20′.

Οι Τσέχοι ξεκίνησαν δυναμικά προσπαθώντας να επιβάλλουν το δικό του ρυθμό, με τις δύο ομάδες ωστόσο να μη διστάζουν να δοκιμάσουν σουτ από μεγάλες αποστάσεις.

Ο Αντονίν Μπαράκ ωστόσο άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στο 20ο λεπτό, βλέποντας την κίτρινη κάρτα δύο φορές μέσα σε εννιά λεπτά.

Όπως ήταν λογικό οι ισορροπίες άλλαξαν, με τους Τούρκους να πιέζουν για γκολ, παίρνοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Στο 51ο λεπτό, κατάφεραν να ανοίξουν και το σκορ, με τον Τσαλχάνογλου να νικάει με δυνατό σουτ τον Στάνιεκ και να κάνει το 1-0. Μάλιστα, ο 28χρονος πορτιέρο τραυματίστηκε στην ίδια φάση και πέρασε εκτός.







Η Τσεχία άντεξε στην πίεση και βρήκε την απάντηση που έψαχνε στο 66ο λεπτό. Ο Γκιουνόκ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Ακαϊντίν έδιωξε σε πρώτο χρόνο πάνω στη γραμμή και ο Σούτσεκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.







Οι Τσέχοι συνέχισαν να πιέζουν αφού ήθελαν μόνο τη νίκη, ωστόσο οι Τούρκοι βρήκαν τη λύση στο 90+4′ και με τον Τοσούν έκαναν το 1-2 και πήραν την πρόκριση στους 16 για πρώτη φορά μετά το 2008.







Τσεχία (Ιβάν Χάσεκ): Στάνιεκ (55΄Κόβαρ), Χόλες, Χράνατς, Κρέτσι, Γιούρασεκ, Τσουφάλ, Προβόντ (75΄Λινγκρ), Σούτσεκ, Μπαράκ, Σιτίλ (55΄Κούχτα), Χλόζεκ (55΄Τσόρι)

Τουρκία (Βιντσέντσο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Μουλντούρ, Ακαϊντίν, Ντεμιράλ, Καντιόγλου, Γιούκσεκ (63΄Γιοκουσλού), Οζκάν (46΄Αϊχάν), Γκιουλέρ (75΄Τοσούν), Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (75΄Ακτούρκογλου), Γιλμάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία «πέταξε» για τους «16» και έστειλε τους Τσέχους στο σπίτι τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.