ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2024: Η τρομερή Γεωργία σόκαρε την Πορτογαλία και πέρασε

Στα νοκ άουτ του Euro 2024 πέρασε η Γεωργία επικρατώντας με 2-0 της Πορτογαλίας.
Euro 2024: Η τρομερή Γεωργία σόκαρε την Πορτογαλία και πέρασε

Μπορεί πολλοί να την υποτίμησαν όταν πέταξε εκτός την Ελλάδα, αλλά η Γεωργία και άξιζε να πάει στο Euro 2024 και συνεχίζει στα νοκ άουτ.

Ο Βίλι Σανιόλ και οι παίκτες του εντυπωσιάζουν! Ελάχιστοι θα περίμεναν αυτό που κατάφεραν. Νικώντας με 2-0 την Πορτογαλία πέρασαν στην επόμενη φάση για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Σίγουρα έπαιξε ρόλο η αδιαφορία των Πορτογάλων. Είχαν περάσει ως πρώτοι, δεν κυνηγούσαν τίποτα, έκαναν αλλαγές, αλλά και πάλι αυτό δεν μειώνει σε τίποτα το σπουδαίο επίτευγμα των Γεωργιανών.

Ονειρικά ξεκίνησε το παιχνίδι για η Γεωργία, καθώς μόλις στο 2′ ο Μικαουτάτζε έβγαλε μόνο του τον Κβαρατσχέλια και εκείνος δεν λάθεψε κάνοντας το 1-0. Μόνο νίκη ήθελαν οι Γεωργιανοί, οι οποίοι στη συνέχεια ήταν λογικό να αμυνθούν.

Υπήρχαν στιγμές στις οποίες η Πορτογαλία πίεσε πολύ. Ωστόσο, δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση οι παίκτες της, έβγαζαν εκνευρισμό με πρώτο τον Ρονάλντο και έκαναν κακές επιλογές.

Γι’ αυτό και στο πρώτο ημίχρονο οι Ίβηρες δεν είχαν πολλές φάσεις, ενώ η Γεωργία άλλη μία με τον Κβαρατσχέλια. Ωστόσο, στο δεύτερο οι Πορτογάλοι απείλησαν με Κονσεϊσάο, Ρονάλντο, Περέιρα και όχι μόνο. Όποτε έπρεπε, όμως, ο φοβερός Μαμαρντασβίλι δήλωνε παρών.

Στο 57′ με πέναλτι ο Μικαουτάτζε έβαλε ένα ακόμη γκολ στο Euro 2024, το τρίτο του, ενώ η σκυτάλη πήγε μετά στον Μαμαρντασβίλι. Ο τερματοφύλακας της Γεωργίας ήταν ανίκητος και κάπως έτσι το 2-0 έμεινε έως το τέλος.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (76′ Κβιρκβέλια), Κάσια, Λοκοσβίλι, Ντβάλι, Τσακβετάτζε (81′ Μεκβαμπισβίλι), Κοχορασβίλι, Κιτεϊσβίλι, Μικαουτάτζε, Κβαρατσχέλια (81′ Νταβιτασβίλι).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα, Αντόνιο Σίλβα (66′ Σεμέντο), Ντανίλο, Ινάσιο, Νταλότ, Ζοάο Νέβες (75′ Νούνες), Κονσεϊσάο, Παλίνια (46′ Ρούμπεν Νέβες), Νέτο (75′ Ζότα), Ρονάλντο (66′ Γκονσάλο Ράμος), Φέλιξ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euro 2024: Η τρομερή Γεωργία σόκαρε την Πορτογαλία και πέρασε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.