ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα Σκόπια αποθρασύνονται συνεχώς, με τις πλάτες του φοβικού Μητσοτάκη: Η ανεκδιήγητη Σιλιάνοφσκα έθιξε ζήτημα για «Μακεδόνες του Αιγαίου»!

H Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα συνεχίζει να δηλώνει «Πρόεδρος της Μακεδονίας», την ώρα που ο Μητσοτάκης πετάει το μπαλάκι στις Βρυξέλλες
Τα Σκόπια αποθρασύνονται συνεχώς, με τις πλάτες του φοβικού Μητσοτάκη: Η ανεκδιήγητη Σιλιάνοφσκα έθιξε ζήτημα για «Μακεδόνες του Αιγαίου»!

Δεν σταματάνε οι Σκοπιανοί να εκφράζουν με κάθε τρόπο ότι έχουν πετάξει στα σκουπίδια της διπλωματίας την (τραγική για την Ελλάδα) Συμφωνία των Πρεσπών. Όσο η ηγεσία του κρατιδίου διακρίνει τη δειλία της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει μέτρα, συνεχίζει να χτίζει ανενόχλητη το αλυτρωτικό αφήγημα του «μακεδονισμού».

Πριν λίγες μέρες ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, διεμήνυσε σε εκδήλωση του εθνικιστικού VMRO- DPMNE ότι «δεν εγκαταλείπει την ιδέα της Μακεδονίας», ότι «το VMRO-DPMNE υπάρχει για τη Μακεδονία» και τον «μακεδονικό λαό» και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «συμφωνία χωρίς αρχές που πλήττει το κράτος» τους.

Δικαίως οι πατριώτες Έλληνες αναρωτιούνται οργισμένοι τι άλλο χρειάζεται να πουν οι Σκοπιανοί για να ξυπνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον λήθαργο της εθνικής καρπαζιάς. Οι κουτσαβακισμοί του πρωθυπουργού ότι δήθεν θα βάλει φρένο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων, είναι κούφια πυροτεχνήματα. Όχι μόνο δεν αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα ως τώρα, αλλά κάνουν την ηγεσία των Σκοπίων να αποθρασύνεται περισσότερο.

Σχεδόν κάθε μέρα πλέον έχουμε δηλώσεις Σκοπιανών αξιωματούχων που ακυρώνουν de facto τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει καταντήσει ένα κουρελόχαρτο (αυτό που ήταν εξαρχής δλδ) που σέβεται μόνο η μία πλευρά. Και συγκεκριμένα τη στηρίζουν τα συστημικά κόμματα της ελληνικής πλευράς που δεν τολμούν να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα για να μην προσθέσουν έναν διπλωματικό πονοκέφαλο στα ευρωατλαντικά σχέδια που ευνοούν τα Σκόπια.

Η ανεκδιήγητη πρόεδρος των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, έδειξε με το «καλημέρα» τις προθέσεις της για τη ληστρική εκμετάλλευση της Μακεδονικής ταυτότητας. Τα… «νιαουρίσματα» της ελληνικής πλευράς την άφησαν παντελώς αδιάφορη και συνεχίζει να προκαλεί προωθώντας την αλυτρωτική ατζέντα του κρατιδίου.

Νέα πρόκληση της Σιλιάνοφσκα είναι ότι εγείρει και ζήτημα «Μακεδόνων του Αιγαίου»! Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της χώρας συναντήθηκε με εκπροσώπους των «Παιδιών προσφύγων από την Μακεδονία του Αιγαίου» και συζήτησε μαζί τους για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τον «διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου». Τόνισε ότι η «μοίρα και η τραγωδία των 30.000 προσφυγόπουλων και ο Γολγοθάς τους δεν πρέπει να αποσιωπάται ούτε να σχετικοποιηθεί» προσθέτοντας ότι ο σεβασμός και η γνώση του παρελθόντος «δίνει πολύ χώρο για ένα φιλικό μέλλον που προσπαθούμε για το καλό όλων στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη».

Μάλιστα η Σιλιάνοφσκα έκανε και σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό της στο «Χ», όπου εκεί αναγράφεται ότι είναι «Πρόεδρος της Μακεδονίας». Έχουμε να κάνουμε δηλαδή – όχι απλά με μια παραβίαση – αλλά με εξανέμιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την ώρα που η Σιλιάνοφσκα ακολουθεί το εθνικιστικό της παραλήρημα, στην ελληνική πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψάχνει… παρηγοριά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Τσίπρας στήνει φιέστες με τον Ζάεφ για την αποτυχημένη Συμφωνία, και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν τολμά να κάνει ούτε την παραμικρή παρέμβαση.

Δυστυχώς η μόνη παράμετρος που λειτουργεί υπέρ της χώρας μας στο Σκοπιανό, δεν προέρχεται από Έλληνες, αλλά από την ηγεσία της Βουλγαρίας που αποστέλλει αυστηρές προειδοποιήσεις στα Σκόπια να τηρήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, καταγγέλλει την καταπάτηση των δικαιωμάτων της βουλγαρικής μειονότητας που ζει στα Σκόπια και αρνείται την αναγνώριση «Μακεδόνων» (σκοπιανών δλδ) στη Βουλγαρία.

Να θυμίσουμε για την ιστορία μόνο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2021 είχε… επιπλήξει τη Βουλγαρία για το βέτο που πρόβαλλε για την ενταξιακή προοπτική των Σκοπίων! «Δεν υποστηρίζουμε την Βουλγαρία στα προβλήματα που δημιουργεί στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας», είχε δηλώσει συγκεκριμένα. Για χατίρι της Δύσης είχε επιτεθεί στον μοναδικό σύμμαχο μας στο Σκοπιανό. Πιο ανθελληνική πολιτική δεν θα μπορούσε να υπάρξει…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα Σκόπια αποθρασύνονται συνεχώς, με τις πλάτες του φοβικού Μητσοτάκη: Η ανεκδιήγητη Σιλιάνοφσκα έθιξε ζήτημα για «Μακεδόνες του Αιγαίου»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.