ENGINE POWER

Το MotoGP Ασεν – Προκριματικά: Ο Μπαγκνάγια δεν αφήνει καμία ευκαιρία στους αντιπάλους του

Ο Francesco Bagnaia παίρνει την pole position για το Assen Grand Prix αφού κυριάρχησε σε μεγάλο βαθμό στα Προκριματικά.
Το MotoGP Ασεν – Προκριματικά: Ο Μπαγκνάγια δεν αφήνει καμία ευκαιρία στους αντιπάλους του

Το MotoGP επιστρέφει στο Άσεν μετά από τρεις εβδομάδες απουσίας . Ο όγδοος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι επίσης ο προτελευταίος αυτού του πρώτου μέρους της σεζόν και ως εκ τούτου θα είναι κρίσιμος για τους ηγέτες του πρωταθλήματος που επιθυμούν να πάνε διακοπές με αυτοπεποίθηση να ηγηθούν των επιχειρήσεων. Το φαβορί για αυτή τη διοργάνωση είναι ο Francesco Bagnaia. Ο Ιταλός βρήκε τον δρόμο προς τη νίκη στις δύο τελευταίες μέχρι σήμερα συναντήσεις. Αλλά και κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων GP του Assen.

Δωρεάν πρακτική 2: 

  • Το Free Practice 2 δεν ήταν ένας γύρος ξεκούρασης για τους Marco Bezzecchi και Raul Fernandez, οι οποίοι και οι δύο τράκαρε, με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο στο περιθώριο των Προκριματικών.
  • Δύο περιστατικά που έφεραν σημαντική ποσότητα χαλίκι στην πίστα. Ως εκ τούτου, οι κριτές του στίβου αναγκάστηκαν να κυματίσουν μια κόκκινη σημαία δώδεκα λεπτά πριν από το τέλος της συνεδρίας.
  • Ωστόσο, οι πιλότοι κατάφεραν να φύγουν λίγες στιγμές αργότερα. Χρονικά κυριαρχεί ακόμη ο Φραντσέσκο Μπαγκνάγια. Ο Ιταλός προηγήθηκε για τρίτη φορά αυτό το Σαββατοκύριακο σε ισάριθμες συνεδρίες με χρόνο 1:31.670.

asen-prokrimatika-o-bagknagia-den-afini-kamia-efkeria-stous-antipalous-tou

Κατάταξη: MotoTiming

Προσόντα 1:

 

  • Πολλοί διεκδικητές του Q2 συμμετέχουν στο πρώτο μέρος των προκριματικών, αλλά ο Fabio Di Giannantonio παίρνει μπροστά πρώτος. Ο Ιταλός σημειώνει χρόνο 1:31.679, μπροστά από τον Πέδρο Ακόστα. Πριν από τη δεύτερη έξοδο στην πίστα, ο Fabio Quartararo απέχει λιγότερο από τα δύο δέκατα από το εισιτήριό του για το Q2.
  • Ο αναβάτης της Yamaha είναι επίσης ο πρώτος που ξεκινάει και κατεβάζει το σήμα αναφοράς. Ο Πέδρο Ακόστα, ωστόσο, σημείωσε χρόνο δύο δέκατα γρηγορότερα για να μπει μπροστά. Ο Fabio Di Giannantonio, ο τελευταίος οδηγός που ολοκλήρωσε τον γρήγορο γύρο του, έβαλε τέλος στις ελπίδες του Γάλλου παρεμβαίνοντας μεταξύ των δύο πρώτων.
  • Οι Niçois θα ξεκινήσουν τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στη δέκατη τρίτη θέση. Ο Johann Zarco τερμάτισε το Q2 στην ένατη θέση και ως εκ τούτου θα είναι 19ος στο αρχικό grid.

Προσόντα 2:

  • Από τις πρώτες προσπάθειες έπεσε το ρεκόρ γύρου που πέτυχε ο Francesco Bagnaia σε 1:31.340. Ο Μάρτιν σπάει ακόμη και το σημάδι του αντιπάλου του βάζοντας το δικό του σε 1:30.877.
  • Αυτό ήταν χωρίς να υπολογίζουμε στην εκπληκτική απάντηση από τον Νο 1, ο οποίος ήρθε να κάνει έναν γύρο σε 1:30.540, για να υποβιβάσει τον Martin στα τρία δέκατα. Έτσι κέρδισε την πρώτη του pole position μετά το τελευταίο Grand Prix της Μαλαισίας.
  • Ο οδηγός της Pramac προσπαθεί να ανακτήσει την pole σε μια τελευταία προσπάθεια, αλλά αποτυγχάνει 80 χιλιοστά από την pole. Ο Fabio Di G συμπληρώνει το top-3.
  • Ο Marc Marquez πέφτει στην έβδομη θέση μετά την πτώση στις τελευταίες στιγμές. Ο Ισπανός επιχείρησε έναν ελιγμό στον Aleix Espargaro, επίσης σε έναν γρήγορο γύρο. Το θράσος του δεν απέδωσε, καθώς θα μπορούσε να τιμωρηθεί για το περιστατικό.
  • Συναντηθείτε γύρω στις 3:00 μ.μ. για την εκκίνηση του αγώνα Sprint του MotoGP Assen Grand Prix.

Το MotoGP Assen – Κατάταξη κατάταξης

asen-prokrimatika-o-bagknagia-den-afini-kamia-efkeria-stous-antipalous-tou

 

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το MotoGP Ασεν – Προκριματικά: Ο Μπαγκνάγια δεν αφήνει καμία ευκαιρία στους αντιπάλους του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!