ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2024: Από το κάζο στην πρόκριση η Αγγλία

Η Αγγλία νίκησε με 2-1 τη Σλοβακία στην παράταση και πέρασε έτσι στα προημιτελικά του Euro 2024.
Euro 2024: Από το κάζο στην πρόκριση η Αγγλία

Τα κατάφερε έστω και με τον δύσκολο τρόπο. Η Αγγλία φλέρταρε έντονα με τον αποκλεισμό από το Euro 2024 και ένα ηχηρό κάζο. Ωστόσο, στο φινάλε χαμογέλασε.

Σωτήρας ο Μπέλινγκχαμ με μία γκολάρα στις καθυστερήσεις, ενώ με ένα ακόμη τέρμα στην παράταση ο Κέιν έγραψε το τελικό 2-1. Από το 25′ είχαν προηγηθεί οι Σλοβάκοι.

Για ένα ακόμη ματς οι Άγγλοι δεν ήταν καλοί, αλλά πέτυχαν τον στόχο τους. Πόσο μακριά μπορούν να πάνε; Όχι πολύ με αυτή την εικόνα. Μόνο που το ταμπλό τους δεν είναι τόσο δύσκολο. Επόμενος αντίπαλος η Ελβετία. Έδειξε τα δόντια της με την Ιταλία και όλα είναι πιθανά όπως παίζουν τα «τρία λιοντάρια».

Κοιμισμένη μπήκε η Αγγλία στο ματς και η Σλοβακία δεν το άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο. Μόλις στο 5′ απείλησε με τον Χάντσκο, ενώ στο 12′ ο Τρίπιερ πρόλαβε τον Χαράσλιν. Η τρίτη ήταν και φαρμακερή. Ο Στρέλετς έδωσε στον Σραντς και εκείνος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση. Εκτός θέσης ήταν ο Γκουέι, ενώ και η αντίδραση του Στόουνς δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

Η Αγγλία ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που δεν έκανε ούτε ευκαιρία! Γι’ αυτό και με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου το γιουχάρισμα ήταν έντονο. Ένα ακόμη κακό κοουτσάρισμα του Σάουθγκεϊτ, ο οποίος στο δεύτερο 45λεπτο άλλαξε πράγματα.

Στο 50′ ακυρώθηκε το γκολ του Φόντεν για οφσάιντ και σταδιακά οι Άγγλοι ανακάτεψαν την τράπουλα. Μπήκε ο Σάκα αριστερό μπακ και προς το φινάλε ο Σάουθγκεϊτ έβαλε Έζε και Τόνεϊ ψάχνοντας το γκολ. Νωρίτερα είχε χάσει ο Κέιν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, ενώ και ο Ράις είχε δοκάρι στο 81′.

Τελικά τη λύση την έδωσε ο Μπέλινγκχαμ με φοβερό ψαλιδάκι στο 90’+5 μετά από κεφαλιά του Γκουέι. Έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση και εκεί ο Κέιν σφράγισε την ανατροπή με το 2-1 στο 91′. Δεν ήταν εύκολο να επανέλθουν οι Σλοβάκοι από αυτό το χτύπημα με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από το Euro 2024.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέι, Τρίπιερ (66′ Πάλμερ), Μέινου (84′ Έζε), Ράις, Σάκα, Μπέλινγχαμ (106′ Κόνσα), Φόντεν (94′ Τόνεϊ), Κέιν (106′ Γκάλαχερ).

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (109′ Τούπτα), Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα (81′ Μπέρο), Λομπότκα, Ντούντα (81′ Μπένες), Σραντς (93′ Γκιόμπερ), Χαράσλιν (61′ Σούσλοβ), Στρέλετς (61′ Μπόζενικ).







Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euro 2024: Από το κάζο στην πρόκριση η Αγγλία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.