ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: «Τρόμος» με τα Rafale και τα F-35 – «Υπερέχει η Ελλάδα και χρειαζόμαστε τα Eurofighter»

Αρκετά μεγάλος ο προβληματισμός στην Τουρκία για τις κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα στα εξοπλιστικά της.
Τουρκία: «Τρόμος» με τα Rafale και τα F-35 – «Υπερέχει η Ελλάδα και χρειαζόμαστε τα Eurofighter»

Πολλή συζήτηση συνεχίζει να γίνεται στην Τουρκία, για τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα, κάτι που αναφέρει και ο αναλυτής Μουράτ Αρσλάν.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτός, αφού και όλα τα ΜΜΕ της Τουρκίας, μιλούν για τα όσα έχει κάνει η Ελλάδα και την κυριαρχία που έχει πλέον στον Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά, στα μαχητικά που πήρε η χώρα μας, ενισχύοντας τον στόλο της με Rafale και φυσικά τα F-35 που έρχονται.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, ο απεσταλμένος στου ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούλη, ο Τούρκος αναλυτής τονίζει ότι:

«Υπάρχει μια χώρα στην περιοχή  που αντιλαμβάνεται την Τουρκία ως απειλή: η Ελλάδα! Η Ελλάδα, που αγόρασε 24 μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale από τη Γαλλία, θα προμηθευτεί και 40 F-35 από τις ΗΠΑ.

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε το κόστος οπλικών συστημάτων, συντήρησης και λειτουργίας των F-35. Ωστόσο, στο πλαίσιο της αεροπορικής ισορροπίας με την Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποκτούν ποιοτική υπεροχή.

Το Rafale έχει ανώτερες ιδιότητες σε σύγκριση με το F-16 Block 70 όσον αφορά το ύψος δράσης  και την ικανότητα ελιγμών. Τα F-35, από την άλλη πλευρά, είναι αποτελεσματικά μαχητικά αεροσκάφη στην κατηγορία τους με το χαμηλό ίχνος στα  ραντάρ, την ικανότητα πληροφοριών, τη δικτυοκεντρική δράση και την εκτόξευση πυραύλων από μεγάλες αποστάσεις.

Η αγορά Rafale στην Ελλάδα περιέχει μια σημαντική λεπτομέρεια. Η ικανότητα αυτών των αεροσκαφών να κάνουν απότομους ελιγμούς σε μεγάλο ύψος είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τα F-16. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα αγοράζει Rafale για αυτόν τον λόγο, για να παρέχει υπεροχή ελιγμών και πυρός έναντι τουρκικών F-16».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: «Τρόμος» με τα Rafale και τα F-35 – «Υπερέχει η Ελλάδα και χρειαζόμαστε τα Eurofighter»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.