ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Viral η φωτογραφία από τη φωτιά στην Κερατέα: Υπερηφάνεια για τους μαχητές πυροσβέστες – ΝΤΡΟΠΗ για το ανάλγητο κράτος που τους αφήνει παρατημένους!

Οργή για την κρατική αχαριστία στους ήρωες - Δεκάδες πυροσβέστες κοιμούνται κατάκοποι σε έναν χωματόδρομο σε βουνό της Κερατέας!
Viral η φωτογραφία από τη φωτιά στην Κερατέα: Υπερηφάνεια για τους μαχητές πυροσβέστες – ΝΤΡΟΠΗ για το ανάλγητο κράτος που τους αφήνει παρατημένους!

Στο ίδιο έργο θεατές κάθε καλοκαίρι, με την απαξίωση του πυροσβεστικού σώματος από τους «γραβατωμένους» του Μαξίμου! Viral έχει γίνει στα social media η φωτογραφία από την καμένη Πλάκα Κερατέας, όπου δεκάδες πυροσβέστες κοιμούνται κατάχαμα στις άκρες ενός χωματόδρομου, αποκαμωμένοι από την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες!

Πρόκειται για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (30/6) με ισχυρότατους ανέμους έως 8 μποφόρ, και κατέκαψε σπίτια, ποιμνιοστάσια, αποθήκες και χιλιάδες στρέμματα βλάστησης, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 52 απεγκλωβισμούς.

Τα σχόλια στο διαδίκτυο για τη φωτογραφία των εξουθενωμένων πυροσβεστών να κοιμούνται σαν… άστεγοι στην ερημιά, συμφωνούν σε 2 σημεία: από τη μία υποκλίνονται στον υπεράνθρωπο αγώνα αυτών των ανθρώπων και από την άλλη μιλούν για ντροπιαστική αδιαφορία του κράτους. Να μην υπάρχει η παραμικρή μέριμνα ώστε να ξεκουράζονται ανθρώπινα οι πυροσβέστες σε κατάλληλα οχήματα ή έστω να υπάρξει πρόβλεψη να τους παρασχεθεί εξοπλισμός (σκηνές, στρώματα, sleeping bag και οτιδήποτε άλλο) για να κατασκηνώνουν στην ύπαιθρο όποτε χρειάζεται να διανυκτερεύουν σε μια περιοχή.

Στη φωτογραφία φαίνεται ότι οι κατάκοποι πυροσβέστες κοιμούνται απευθείας στο χώμα και το μόνο που έχουν να ρίξουν πάνω τους για το βράδυ είναι μερικές αλουμινοκουβέρτες! Από δίπλα τους απλώνεται μια μαυρισμένη πλαγιά όπου τα πάντα έχουν γίνει στάχτη.

Οργή για την κρατική αχαριστία στους ήρωες - Δεκάδες πυροσβέστες κοιμούνται κατάκοποι σε έναν χωματόδρομο σε βουνό της Κερατέας!

Κατά τα άλλα οι καρεκλοκένταυροι της κυβέρνησης βγαίνουν από τα κλιματιζόμενα γραφεία τους και προσπαθούν να καρπωθούν τις επιτυχίες της πυροσβεστικής για να πάρουν πόντους, αλλά αδιαφορούν πλήρως για τις ανθρώπινες ανάγκες των πυροσβεστών. Για να ξελασπώνουν την ανικανότητα του επιτελικού κράτους οι πυροσβέστες είναι καλοί, αλλά για να ξεκουραστούν αξιοπρεπώς ούτε λόγος.

Και φυσικά η φωτιά στην Κερατέα δεν είναι η πρώτη περίπτωση που οι πυροσβέστες αφήνονται «άστεγοι». Κρατάει χρόνια αυτή η κατάσταση και ουδείς ενδιαφέρεται για να την αλλάξει. Πριν μια βδομάδα έγινε πάλι viral μια φωτογραφία πυροσβεστών στην πυρκαγιά της Άνδρου, που και πάλι κοιμόντουσαν κατάκοποι σε μια πετρόκτιστη σκάλα. Πέρυσι τον Αύγουστο, μετά από τη δεκαήμερη πυρκαγιά που κατέκαψε τη Ρόδο, πάλι είχε ξεσπάσει οργή για τις φωτογραφίες πυροσβεστών που κοιμόντουσαν στο πάτωμα του πλοίου της επιστροφής για Πειραιά.

Αυτή είναι η υπέρμετρη αναλγησία και αναισθησία του ελληνικού κράτους. Οι πυροσβέστες καλούνται πρώτα να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και να ρισκάρουν τις ζωές τους στον «πόλεμο» των πυρκαγιών που κατακαίνε την Ελλάδα και ως επιβράβευση βλέπουν να τους περιμένει μια θέση κατάχαμα, σαν να είναι απόκληροι της Πολιτείας. Όταν ταξιδεύουν σε νησιά δεν έχουν καμπίνες, όταν φτάνουν σε αυτά δεν τους δίνονται καταλύματα και όταν χρειάζονται να ξεκουραστούν όπως – όπως, δεν έχουν ούτε καν εξοπλισμό. Αγρυπνούν κάθε καλοκαίρι για να σώσουν ζωές και περιουσίες και αποζημιώνονται με υπέρμετρη αχαριστία.

Ντροπή και μόνο ντροπή.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Viral η φωτογραφία από τη φωτιά στην Κερατέα: Υπερηφάνεια για τους μαχητές πυροσβέστες – ΝΤΡΟΠΗ για το ανάλγητο κράτος που τους αφήνει παρατημένους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.