ENGINE POWER

Το πρόγραμμα για το Βρετανικό GP 2024

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα για το Βρετανικό Grand Prix (5-7 Ιουλίου), δωδέκατος γύρος της σεζόν 2024 Formula 1.
Το πρόγραμμα για το Βρετανικό GP 2024

Το πρώτο τρίποντο της σεζόν 2024 της Formula 1 ολοκληρώνεται με την τρίτη συνάντηση μέσα σε τρεις εβδομάδες, το απαράδεκτο Βρετανικό GP στην εμβληματική πίστα Silverstone, τον δωδέκατο γύρο της χρονιάς. Το βράδυ της αγγλικής διοργάνωσης, θα φτάσει στη μέση της σεζόν! Φέτος θα είναι η 75η φορά που διοργανώνεται Βρετανικό GP: είναι ένα από τα δύο Grand Prix που είναι παρόντα στο καλεντάρι της Formula 1 από τη δημιουργία του πρωταθλήματος το 1950!

to-programma-gia-to-vretaniko-gkran-pri-2024

Το Silverstone είναι ένα θρυλικό μέρος στον κλάδο: είναι εδώ που διαγωνίστηκε το πρώτο Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, στις 13 Μαΐου 1950. Η πίστα, η οποία σχεδιάστηκε αρχικά σε ένα εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο, έχει εξελιχθεί σημαντικά από τότε. αλλά διατήρησε τα πολύ γρήγορα χαρακτηριστικά του, με μεγάλες ευθείες και καμπύλες υψηλής ταχύτητας.

 

Πώς να μην αναφέρουμε το Silverstone χωρίς τις εμβληματικές του στροφές, όπως η ακολουθία Maggotts-Becketts-Chapel, η εξαιρετικά γρήγορη στροφή Copse ή η καμπύλη Stowe στο τέλος της ευθείας του Hangar. Το 2024, θα υπάρχουν και πάλι δύο ζώνες DRS, στις δύο μεγαλύτερες ευθείες.

Στο grid, τέσσερις οδηγοί έχουν ήδη κερδίσει το βρετανικό GP: Fernando Alonso (2006), Carlos Sainz (2022), Max Verstappen (2023) και πάνω από όλα, ο Lewis Hamilton , κάτοχος ρεκόρ της διοργάνωσης με οκτώ νίκες (2008, 2014- 2017, 2019-2021)! Το ρεκόρ γύρου αγώνα κατέχει αυτή τη στιγμή ο Max Verstappen, με 1’27″097 που σημειώθηκε το 2020.

Βρετανικό GP 2024 – Πρόγραμμα

Παρασκευή 5 Ιουλίου
13:30  – Δωρεάν προπόνηση
17:00 :  Canal+ Sport
Σάββατο
12:30  : Canal+ Sport 4:00

Κυριακή 7 Ιουλίου
4:00 μ.μ. – Grand Prix: Canal+

 

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το πρόγραμμα για το Βρετανικό GP 2024», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!