ENGINE POWER

F1 Ollie Bearman: Μια καριέρα σαν τον Charles Leclerc για τον Ollie Bearman;

Ιδρυμένος στη Haas από το 2025, ο Ollie Bearman θα μπορούσε κάλλιστα να δει τον εαυτό του να κάνει το επόμενο βήμα και να προσγειώνεται στη Ferrari, όπου είναι μέλος της ακαδημίας. Θα μιμούνταν έτσι έναν… Τσαρλς Λεκλέρκ, ή σχεδόν.
F1 Ollie Bearman: Μια καριέρα σαν τον Charles Leclerc για τον Ollie Bearman;

F1 Ollie Bearman: Αν είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κάνουμε έναν παραλληλισμό, ο Ollie Bearman φαίνεται να ζει την ίδια καριέρα με τον Charles Leclerc , ή τουλάχιστον μια παρόμοιο ζωή. Σίγουρα δεν υπάρχει τίτλος πρωταθλήματος ως πρωτάρης στην F2 , αυτός που βιώνει μια περίπλοκη δεύτερη σεζόν, όπως ο Μονεγάσκος το 2017 (στη σειρά GP2. Σημείωση του συντάκτη), αλλά ο Άγγλος φαίνεται να βαδίζει στο όχι της τελευταίας.

Μέλος της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari , όπως και ο ομόλογός του στα νεανικά του χρόνια, το παιδί από το Chelmsford έκανε επίσης τα πρώτα του επίσημα βήματα στη F1 με τα χρώματα της Haas , της ομάδας που τον ανακοίνωσε αυτή την Πέμπτη ως βασικό από το 2025. Ο Charles Leclerc το 2016 στο Silverstone , ο Ollie Bearman επτά χρόνια αργότερα στο Μεξικό , και πάλι ως μέρος του EL1. Έκτοτε, ο Βρετανός συνέχισε και μάλιστα δικαιούται ένα Grand Prix με τη μεγάλη Scuderia όταν ο Carlos Sainz αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή στη Σαουδική Αραβία. Μια πρόκληση που αντιμετωπίστηκε έξοχα και που αναμφίβολα στάθμισε την ισορροπία των Ιταλών ηγετών όταν αποφάσιζαν για το μέλλον του και έτσι τον τοποθετούσαν με τον Τζιν Χάας .

«  Έχω την εντύπωση ότι είχα καλή απόδοση από την αρχή και ιδιαίτερα κατά τις εμφανίσεις μου στις ελεύθερες δοκιμές», τόνισε αυτή την Πέμπτη στον Τύπο στο Silverstone. Με κάθε ειλικρίνεια, κάθε φορά που είχα την ευκαιρία να οδηγήσω με τη Haas, πάντα έβγαινα από το αυτοκίνητο νιώθοντας ότι είχα δώσει έναν καλό απολογισμό για τον εαυτό μου.

Ήμουν περήφανος για τις εμφανίσεις μου, κάτι που είναι σημαντικό για μένα. Ήλπιζα ότι συνεχίζοντας έτσι θα ήταν αρκετό για να πάρω τη θέση μου στη F1 . »

mia-kariera-san-ton-charles-leclerc-gia-ton-ollie-bearman

F1 Ollie Bearman: Ο Charles Leclerc κατά την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη F1. © Frederic Le Floc’h / DPPI

Ανακοινώθηκε στο Haas για πολλές εβδομάδες, μόνο στην Αυστρία το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ollie Bearman ενημερώθηκε για την απόφαση. «  Μέχρι να υπογράψετε το χαρτί, δεν είναι πραγματικά επίσημο », συνεχίζει. Ήξερα ότι εργαζόμασταν για να συμβεί αυτό και ότι ήμασταν στο σωστό δρόμο.

Αλλά ποτέ δεν μπορείς να πανηγυρίσεις πολύ νωρίς γιατί η F1 είναι ένας κόσμος με γρήγορο ρυθμό όπου δεν είσαι ποτέ τόσο καλός όσο ο τελευταίος σου αγώνας. Μοιράστηκα αυτή τη στιγμή με τον μάνατζέρ μου, ο οποίος με συνόδευε σε όλο μου το ταξίδι, και ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή. »

F1 Ollie Bearman: Maranello και Ferrari στο πίσω μέρος του μυαλού μου

Από εδώ και πέρα, είναι μια καριέρα στα μεγάλα πρωταθλήματα που περιμένει ο νεαρός Άγγλος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της σεζόν του στη Formula 2. Αυτό θα τον κάνει τον πρώτο οδηγό που εκπαιδεύεται από τη Ferrari μετά τον Μικ Σουμάχερ και τον τίτλο του στον προθάλαμο της F1. το 2020 να κάνει το βήμα. Ωστόσο, ο άντρας της αρκούδας φαίνεται να είναι ένα μεγαλύτερο κομμάτι, για τον οποίο μιλούν ιδιαίτερα από τα πρώτα του χρόνια στα μονοθέσια . Όπως ο Charles Leclerc, κάποιος που μπορούσε να δει τον εαυτό του να μιμείται πρώτα μια περίοδο προπόνησης πριν κάνει το μεγάλο άλμα στο Maranello. Όπως έκανε ο Μονεγάσκος το 2018 με τη Sauber πριν φτάσει στο πλευρό του Sebastian Vettel το 2019.

«  Θα ήταν ένα όνειρο », παραδέχεται. [Αλλά] δεν είναι πραγματικά στα χέρια μου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτός είναι ο στόχος μου πάντως. Όλα όσα έρχονται μετά από αυτό, δεν έχω πραγματικά τον έλεγχο. Είμαι επικεντρωμένος στο μέλλον μου με τη Haas αυτή τη στιγμή και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ξεκινάω . »

Προς το παρόν, όμως, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να περιμένει γιατί δεν είναι στην ημερήσια διάταξη ένα άλμα στη Ferrari από το 2026. Ο Lewis Hamilton έχει μάλιστα προσληφθεί από το 2025 και για τουλάχιστον δύο χρόνια. Θα μπορούσε, λοιπόν, να εμφανιστεί ως υποψήφιος διάδοχος του συμπατριώτη του ανάμεσα στους κόκκινους. «  Είναι δύσκολο να μην το σκέφτεσαι », παραδέχεται. Αλλά δεν το σκέφτομαι . » Τώρα είναι ώρα για προπόνηση πριν ονειρευτείτε με τα κόκκινα και μιμηθείτε τον Charles Leclerc, με λίγο διαφορετικό timing.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F1 Ollie Bearman: Μια καριέρα σαν τον Charles Leclerc για τον Ollie Bearman;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!