ENGINE POWER

Μεγάλη Βρετανία – EL1: Ο Λάντο Νόρις στο προβάδισμα εντός έδρας, οι νέοι αφήνουν το στίγμα τους

Ο Λάντο Νόρις σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σε αυτή την πρώτη δωρεάν προπόνηση για το Βρετανικό Γκραν Πρι όπου έκαναν την εμφάνισή τους 4 νεαροί οδηγοί.
Μεγάλη Βρετανία – EL1: Ο Λάντο Νόρις στο προβάδισμα εντός έδρας, οι νέοι αφήνουν το στίγμα τους
  • Πρώτη επιτυχημένη έξοδος του Σαββατοκύριακου για τον Λάντο Νόρις . Μπροστά στην οικογένειά του, ο οδηγός της McLaren εμφανίστηκε χαλαρός, λίγες μέρες μετά τις αυστριακές του περιπέτειες. Σε μια συνεδρία κατά την οποία σταδιακά ανέβασε τον ρυθμό ξεκινώντας με τα σκληρά ελαστικά πριν βάλει τα μεσαία και στη συνέχεια τα μαλακά, ο Άγγλος πήρε το προβάδισμα χάρη σε έναν γύρο σε 1’27″420 που ολοκληρώθηκε στο τελευταίο τρίτο μέρος.
  • Πίσω του, οδήγησε ένα αρκετά σφιχτό πελοτόν, αφού τα πρώτα 10 διεξήχθησαν σε λίγο περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο, ο Εστέμπαν Όκον και ο Άλπιν του ανέβασαν το πίσω μέρος του Top 10.
  • Στο επίκεντρο των συζητήσεων στα paddock στο Silverstone μετά το περιστατικό του με τον Λάντο Νόρις στην Αυστρία το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Max Verstappen τερμάτισε 4ος με μεσαία ελαστικά 0,309 πίσω από τον φίλο του. Μπροστά του, ο Batavian είδε τον Oscar Piastri να γλιστράει στην τρίτη θέση, επιβεβαιώνοντας την καλή λειτουργία της McLaren στην άσφαλτο του Silverstone.
  • Ο Αυστραλός, ωστόσο, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει αυτά τα FP1. Σιγά-σιγά στην πίστα, επέστρεψε σιγά σιγά στο pit lane στα τελευταία 5 λεπτά. Στο ραδιόφωνο, ενημέρωσε τον μηχανικό του για ένα υδραυλικό πρόβλημα.
  • Από την πλευρά των νέων, ήταν ο Ollie Bearman που έκανε το καλύτερο. Ο Άγγλος, που επιβεβαιώθηκε αυτή την Πέμπτη στο Haas από το 2025, ολοκλήρωσε αυτές τις πρώτες δοκιμές στην 14η θέση, 1,1 από τον Lando Norris και λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο από τον συμπαίκτη του από αυτήν την ώρα τρεξίματος Nico Hülkenberg . Αντικαθιστώντας τον Pierre Gasly , ο Jack Doohan κέρδισε έναν άλλο πρωτοεμφανιζόμενο, τον Franco Colapinto στη Williams . Ο πρώην κάτοικος της F2 κατέλαβε την 17η θέση, ενώ ο Αργεντινός, επί του παρόντος 5ος στη Formula 2 , τερμάτισε 18ος μετά από ένα τελευταίο πέρασμα με μαλακά ελαστικά.
  • Τέλος, ο Isack Hadjar, ο οποίος τοποθετήθηκε στο Red Bull του Sergio Pérez, είχε μια σχετικά ήσυχη συνεδρία, ακολουθώντας το σχέδιο οδήγησης που του υπέδειξε ο μηχανικός του. Ο κάτοικος του Ile-de-France μπόρεσε να ολοκληρώσει μερικούς γύρους, αλλά χωρίς να μπορέσει να ξεπεράσει την 19η θέση, μόνο μπροστά από τον Yuki Tsunoda , του οποίου η δοκιμή διήρκεσε λιγότερο από 10 λεπτά. Οι Ιάπωνες πέρασαν άουτ στη στροφή 7 και κόλλησαν στο χαλίκι προκαλώντας μια κόκκινη σημαία. Πλησιάζοντας στο σκακιέρα, ο Isack Hadjar τρόμαξε όταν δεν είδε τον Lando Norris να φτάνει πίσω του. Ευτυχώς, ο Άγγλος κατάφερε να το αποφύγει αλλά το σετ των ελαστικών του υπέφερε πάρα πολύ.

megali-vretania-el1-o-noris-sto-provadisma-entos-edras-i-nei-afinoun-to-stigma-tous

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεγάλη Βρετανία – EL1: Ο Λάντο Νόρις στο προβάδισμα εντός έδρας, οι νέοι αφήνουν το στίγμα τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!