ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2024: Στα ημιτελικά η Γαλλία από την άσπρη βούλα

Η Γαλλία πέρασε στους «4» του Euro 2024 νικώντας με 5-4 στα πέναλτι την Πορτογαλία μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση.
Euro 2024: Στα ημιτελικά η Γαλλία από την άσπρη βούλα

Μπορεί να μην αντέχεις να τους βλέπεις, αλλά οι Γάλλοι συνεχίζουν στο Euro 2024. Το αντιποδόσφαιρό τους έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό.

Η Πορτογαλία σπίτι της, οι «τρικολόρ» θα παίξουν απέναντι στην Ισπανία νικώντας με 5-4 στα πέναλτι. Πολύ κακό το ματς με τους Πορτογάλους, οι οποίοι ήταν συνολικά ανώτεροι και είχαν περισσότερες ευκαιρίες.

Δεν βλεπόταν το παιχνίδι και φάνηκε από νωρίς πώς θα πάνε τα πράγματα. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε σχεδόν τίποτα το αξιοσημείωτο. Η Γαλλία για μία ακόμη φορά στο Euro 2024 πρόσεχε τα νότα της και δεν ρίσκαρε, ενώ η Πορτογαλία κυκλοφορούσε άσκοπα την μπάλα.

Μετά την πρώτη ώρα του ματς αρχίσαν οι δύο ομάδες να παίζουν ποδόσφαιρο. Στο 61′ ο Μενιάν απέκρουσε σουτ του Μπρούνο και αμέσως μετά ο Κανσέλο αστόχησε, ενώ δύο λεπτά μετά ο Μενιάν έκανε διπλή επέμβαση! Πρώτα είπε «όχι» στον Βιτίνια και μετά στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η απάντηση των Γάλλων ήρθε στο 66′ με τη μεγάλη ευκαιρία του Κόλο Μουανί, ο οποίος αστόχησε από πολύ καλή θέση. Τέσσερα λεπτά αργότερα απείλησε και ο Καμαβινγκά, αλλά στη συνέχεια η αναμέτρηση έσβησε και πάλι και πήγε καρφί στην παράταση.

Εκεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε μία μεγάλη ευκαιρία στο 93′ αστοχώντας από κοντά, ενώ στο 102′ το σουτ του Λεάο σταμάτησε στον Ουπαμεκανό. Ούτε ο Φέλιξ στο 108′ κατάφερε να σκοράρει και έτσι το ματς πήγε στα πέναλτι, αφού οι Γάλλοι ήταν παντελώς ακίνδυνοι.

Αυτή τη φορά ο Ντιόγκο Κόστα δεν έπιασε ούτε ένα. Όλες οι εκτελέσεις των Γάλλων κατέληξαν στα δίχτυα, ενώ για τους Πορτογάλους το έχασε ο Φέλιξ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Έτσι με 5-3 πέρασαν στα ημιτελικά οι «τρικολόρ».

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα, Νούνο Μέντες, Πέπε, Ντίας, Ζοάο Κανσέλο (74’ Σεμέντο), Βιτίνια, Ζοάο Παλίνια (90’ Ρούμπεν Νέβες), Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες (74’ Κονσεϊσάο), Λεάο (106’ Ζοάο Φέλιξ), Ρονάλντο.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Ερναντέζ, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό, Κουντέ, Τσουαμενί, Καντέ, Καμαβίνγκα (91’ Γιουσούφ Φοφανά), Γκριεζμάν (67’ Ντεμπελέ), Κόλο Μουανί (86’ Τουράμ), Μπαπέ (106’ Μπαρκολά).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euro 2024: Στα ημιτελικά η Γαλλία από την άσπρη βούλα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.