ENGINE POWER

Φόρμουλα 1 Silverstone: Αποκλείστηκαν στο Q2, ο Leclerc και η Ferrari «πληρώσανε το τίμημα» για αλλαγές στο set-up

Φόρμουλα 1 Silverstone: Ο Charles Leclerc εξηγεί την αποβολή του από το Q2 στο Silverstone με την επιστροφή στις παλιές ρυθμίσεις που έγιναν στην αρχή του Σαββατοκύριακου, τις οποίες η Scuderia δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο για να βελτιστοποιήσει την απόδοση.
Φόρμουλα 1 Silverstone: Αποκλείστηκαν στο Q2, ο Leclerc και η Ferrari «πληρώσανε το τίμημα» για αλλαγές στο set-up

Φόρμουλα 1 Silverstone: Από τη νίκη του στο Μονακό, ο Charles Leclerc τσακώνεται. Ο Μονεγάσκος δεν μπορεί πλέον να παίξει μπροστά, έχασε με τη συμπεριφορά της Ferrari του για αρκετούς αγώνες. Η Scuderia προσπαθεί ακόμα να καταλάβει πώς λειτουργούν ορισμένες εξελίξεις και πήρε μια ριζική απόφαση στην αρχή του Σαββατοκύριακου: να επιστρέψει στις παλιές ρυθμίσεις για να μετριάσει το φαινόμενο των ριμπάουντ, που έκανε την επιστροφή του στους τελευταίους γύρους.

Οι Reds πέρασαν την Ελεύθερη Προπόνησή τους αναλύοντας και συγκρίνοντας την απόδοση του SF-24 με διαφορετικές ρυθμίσεις, και για τον Charles Leclerc, αυτός είναι ο λόγος για τον αποκλεισμό στο Q2 αυτό το Σάββατο, κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το Grand Prix de Grande – Βρετάνη. Εάν ο έξι φορές νικητής του Grand Prix, αναπόφευκτα απογοητευμένος, επισημάνει την πτώση της Ferrari στην ιεραρχία έναντι της McLaren και της Mercedes , ελπίζει ότι αυτό το βήμα πίσω από πλευράς ρυθμίσεων θα αποφέρει καρπούς μακροπρόθεσμα. Ενδέκατος στο grid, ο οδηγός της Scuderia θα μπορούσε (και ελπίζει) να βοηθηθεί από τη βροχή την Κυριακή να επιστρέψει μπροστά.

Charles Leclerc (Ferrari), 11ος στις κατατακτήριες στο Silverstone : «Έχουμε πολλά προβλήματα αυτή τη στιγμή. Νιώθω σαν χθες να μάθαμε πολλά [δεδομένα] για την ομάδα διαχωρίζοντας [τις ρυθμίσεις] των μονοθεσίων. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν βελτιστοποιείτε πραγματικά το Σαββατοκύριακο σας (…). Προφανώς σήμερα χάσαμε το Q3 κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου και ήταν η πρώτη φορά που οδήγησα με αυτή τη διαμόρφωση στο στεγνό μετά το FP3 στο βρεγμένο. Συνολικά, προσπαθήσαμε σκληρά να βελτιστοποιήσουμε το Σαββατοκύριακο, αλλά νομίζω ότι αυτό που κάναμε χθες θα μας βοηθήσει μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, αισθάνομαι ότι πληρώνουμε λίγο ακριβό γι’ αυτό σήμερα. »

apoklistikan-sto-2o-trimino-o-leclerc-ke-i-ferrari-plironoun-to-timima-gia-allages-sto-set-up-sto-silverstone

Φόρμουλα 1 Silverstone: «Δεν θα υπεισέλθω σε πολλές λεπτομέρειες, αλλά είναι βέβαιο ότι έχουμε χάσει απόδοση από το Μονακό και το μελετάμε. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνουμε όλες αυτές τις δοκιμές. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ήταν η σωστή επιλογή να επιστρέψουμε [στην παλιά διαμόρφωση] για αυτό το Σαββατοκύριακο, κυρίως λόγω των αναπηδήσεων. Και θα πάρουμε τη σωστή απόφαση για το μέλλον πολύ σύντομα. Αυτό που κάναμε χθες ήταν πολύ χρήσιμο για να μας βοηθήσει να πάρουμε τη σωστή απόφαση για το μέλλον. »

«Η Mercedes είναι στο προβάδισμα, η McLaren είναι η πρώτη, η Red Bull είναι η πρώτη και εμείς είμαστε αυτοί που αγωνιζόμαστε για τρεις αγώνες. Πρέπει να αναπηδήσουμε και να προσπαθήσουμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία και απόδοση στο μονοθέσιο που δεν μπορούμε να βρούμε αυτή τη στιγμή. »

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φόρμουλα 1 Silverstone: Αποκλείστηκαν στο Q2, ο Leclerc και η Ferrari «πληρώσανε το τίμημα» για αλλαγές στο set-up», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!