ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2024: Οι Άγγλοι συνεχίζουν να ονειρεύονται

Στα ημιτελικά του Euro 2024 η Αγγλία με 5-3 στα πέναλτι επί της Ελβετίας μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση.
Euro 2024: Οι Άγγλοι συνεχίζουν να ονειρεύονται

Τα πέναλτι τη στοίχειωναν για χρόνια, αυτά της έδωσαν τώρα την πρόκριση. Στα ημιτελικά του Euro 2024 η Αγγλία έστω και εάν δεν ήταν καλή.

Η Ελβετία τη ζόρισε πολύ, όπως αναμενόταν, αλλά στο φινάλε οι Άγγλοι χαμογέλασαν. Μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας οι δυο τους έφτασαν έως τα πέναλτι και εκεί με 5-3 οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τα κατάφεραν.

Τα «τρία λιοντάρια» σίγουρα θέλουν βελτίωση για να φτάσουν έως το τέλος. Ωστόσο, ακόμη και έτσι παρέμειναν ζωντανά. Καλύτεροι ήταν οι Ελβετοί, αλλά δεν το εξαργύρωσαν.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε τίποτα απολύτως παρά μόνο κάποιες διαμαρτυρίες του Κέιν για ένα πέναλτι. Οι δύο ομάδες φοβούνταν να ρισκάρουν με αποτέλεσμα να παίζουν αρκετά κλειστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν όλα. Ο Εμπολό απείλησε στο 52′, πέντε λεπτά αργότερα ο Κόνσα είχε μία καίρια παρέμβαση και στο 75′ έγινε το 0-1. Ο Εντόι έκανε το γύρισμα, ο Στόουνς έχασε τη φάση και ο Εμπολό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Σάουθγκεϊτ άργησε πάρα πολύ να κάνει αλλαγές και έπρεπε πρώτα να δεχτεί το γκολ για να ξυπνήσει. Αντέδρασε, ανακάτεψε την τράπουλα και στο 80′ ο Σάκα ισοφάρισε.

Στην παράταση ο Ζόμερ είχε μία μεγάλη επέμβαση στο 95′ σε σουτ του Ράις, ενώ με την είσοδο του Σακίρι οι Ελβετοί ανέβηκαν αρκετά. Πήραν μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν και είχαν δοκάρι με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Σακίρι.

Το ματς πήγε στα πέναλτι. Οι Άγγλοι τα έβαλαν όλα, ενώ από την Ελβετία ο Ακάντζι έχασε το πρώτο. Για την ακρίβεια το έπιασε ο Πίκφορντ. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε τελευταίος και έστειλε στους «4» του Euro 2024 τη χώρα του.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Κόνσα (78’ Πάλμερ), Στόουνς, Γουόκερ, Τρίπιερ (78’ Σο), Ράις, Μεϊνού (78’ Έζε), Φόντεν (115’ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Μπέλιγχαμ, Σάκα, Κέιν (109’ Τόνεϊ).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Έμπισερ (118’ Σιέρο), Τσάκα, Φρόιλερ (118’ Αμντούνι), Εντόι (98’ Ζακάρια), Ρίντερ (64’ Τσούμπερ), Βάργκας (64’ Βίντμερ), Εμπολό (109’ Εμπολό).

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Φώτης Ιωαννίδης: Γίνεται ξανά σταρ

Φώτης Ιωαννίδης: Γίνεται ξανά σταρ

Ο Φώτης Ιωαννίδης δείχνει να βρίσκεται στο καλύτερο μομέντουμ από την ημέρα που έκανε τη μεταγραφή στην Σπόρτινγκ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Πως να μην ανανεώσει τον Τάισον

ΠΑΟΚ: Πως να μην ανανεώσει τον Τάισον

Αυτό που ακουγόταν ως φήμη πλέον μάλλον είναι πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα, να συνεχίσουν ΠΑΟΚ και Τάισον

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Τι συμβαίνει με Γιόνσον και Πάφο

ΑΕΚ: Τι συμβαίνει με Γιόνσον και Πάφο

Θα ήταν ιδανικό για την ΑΕΚ να έβρισκε άλλη ομάδα ο Γιόνσον, η Πάφος φαντάζει κατάλληλη αλλά δεν είναι εύκολο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κώστας Τσιμίκας: Προτεραιότητα το εξωτερικό

Κώστας Τσιμίκας: Προτεραιότητα το εξωτερικό

Θέμα καθημερινό σχεδόν στην Ιταλία το τι θα κάνει ο Κώστας Τσιμίκας, προτεραιότητα παραμένει να συνεχίσει στο εξωτερικό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Απίθανο blooper στο Ακτή Ελεφαντοστού – Μοζαμβίκη

Απίθανο blooper στο Ακτή Ελεφαντοστού – Μοζαμβίκη

Αδιανόητη χαμένη ευκαιρία στο Ακτή Ελεφαντοστού - Μοζαμβίκη, με τον παίκτη να μπερδεύει τα πόδια του και τον Γκίμα να σώζει πάνω στη γραμμή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Kαμερούν – Γκαμπόν: Πέρασε ως αλλαγή και αποθεώθηκε ο Ομπαμεγιάνγκ

Kαμερούν – Γκαμπόν: Πέρασε ως αλλαγή και αποθεώθηκε ο Ομπαμεγιάνγκ

Οι θεατές έδειξαν τον σεβασμό και την αναγνώριση προς το πρόσωπό του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Kαμερούν – Γκαμπόν: Σπουδαία επέμβαση από τον Επασί

Kαμερούν – Γκαμπόν: Σπουδαία επέμβαση από τον Επασί

Πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ και του Λεβαδειακού «λάμπει» στο Κόπα Άφρικα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Ο Σταύρος Πνευμονίδης εκτόξευσε… αθόρυβα την αξία του

Ολυμπιακός νέα: Ο Σταύρος Πνευμονίδης εκτόξευσε… αθόρυβα την αξία του

Η άνοδος του μικρού είναι σταθερή και μάλιστα χωρίς να έχει πάρει τα παιχνίδια που θα μπορούσε στην ανδρική ομάδα των «ερυθρόλευκων».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Θα πάρει πολλά λεφτά από την Μπαρτσελόνα ο Μαρινάκης – Σχεδόν όσα όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού μαζί

Θα πάρει πολλά λεφτά από την Μπαρτσελόνα ο Μαρινάκης – Σχεδόν όσα όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού μαζί

Στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα ο Μουρίγιο της Νότιγχαμ Φόρεστ. Επαφές με το περιβάλλον του παίκτη και μεγάλα οικονομικά οφέλη στον ορίζοντα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ποδόσφαιρο