ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2024: Το γύρισε και πέρασε η Ολλανδία κόντρα στην Τουρκία

Στα ημιτελικά του Euro 2024 η Ολλανδία, η οποία επικράτησε με 2-1 της Τουρκίας.
Euro 2024: Το γύρισε και πέρασε η Ολλανδία κόντρα στην Τουρκία

Πήγε να τα κάνει θάλασσα, αλλά η Ολλανδία τα κατάφερε και συνεχίζει στο Euro 2024 πετώντας εκτός διοργάνωσης την Τουρκία.

Οι «οράνιε», έστω και εάν μπλόκαραν για μεγάλο μέρος του αγώνα, επικράτησαν με 2-1 και έτσι πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Εκεί θα βρουν απέναντί τους την Αγγλία.

Πολλοί περίμεναν -και όχι άδικα βάσει όσων είχαμε δει- πως η Ολλανδία θα έχει εύκολο έργο. Ωστόσο, η Τουρκία παρέταξε διπλή ζώνη άμυνας, περίμενε όλη πίσω, έκλεινε καλά τους χώρους και προσπαθούσε διαρκώς να σηκώνει την μπάλα. Αυτό δυσκόλεψε τους αντιπάλους της και στο 35′ από μία σέντρα του Γκιουλέρ ο Ακαϊντίν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Το γκολ γέμισε με άγχος την Ολλανδία, η οποία με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξε τακτική. Μπήκε ο Βέγκχορστ για να δώσει μάχες ψηλά. Οι Ολλανδοί απέκτησαν φορ περιοχής και τον έψαχναν, ενώ εκείνος με τη σειρά του έσπαγε τις μπάλες στους συμπαίκτες του.

Η διαφορά ήταν αισθητή και η Ολλανδία άρχισε να απειλεί. Στο 56′, βέβαια, ο Γκιουλέρ είχε με απευθείας φάουλ δοκάρι. Δεν έγινε εκεί το 2-0 και μετά όλα άλλαξαν. Στο 70′ ο Βέγκχορστ έχασε σημαντική ευκαιρία, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Ντε Φράι με κεφαλιά ισοφάρισε. Έξι λεπτά αργότερα Ντάμφρις έβγαλε τη σέντρα, ο Χάκπο προσπάθησε να σκοράρει και τελικά το έκανε ο Μουλντούρ σημειώνοντας αυτογκόλ.

Κάπου εκεί τα δύσκολα έδειχναν να περνούν για τους «οράνιε», οι οποίοι είχαν και μία μεγάλη ευκαιρία για το 3-1 με τον Χάκπο. Δεν τελείωσαν το ματς και δέχτηκαν τεράστια πίεση προς το τέλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη επέμβαση του Φερμπρούγκεν στις καθυστερήσεις στο πλασέ του Κιλικτσόι.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (73′ φαν ντε Φεν), Σχάουτεν, Σίμονς (67′ Ζέρκζι), Ρέιντερς, Μπέργκβαϊν (46′ Βέχορστ), Χάκπο, Ντεπάι (57′ Φρίμπονγκ).

TΟΥΡΚΙΑ (Βιτσέντσο Μοντέλα) Γκιουνόκ, Μιλντίρ (82′ Τσελίκ), Ακαϊντίν (82′ Τοσούν), Μπαρτακτσί, Καντιόγλου, Όζτσαν (77′ Γιοκούσλου), Αϊχάν (89′ Κιλικτσόι), Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (77′ Ακτούρκογλου), Γκιουλέρ.

Euro 2024: Τα highlights του Ολλανδία – Τουρκία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euro 2024: Το γύρισε και πέρασε η Ολλανδία κόντρα στην Τουρκία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.