ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για… εφοπλιστές! – Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για ταξίδι με πλοίο (vid)

Ακόμη και τους επισκέπτες του εξωτερικού εντυπωσιάζουν πια οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που αναρωτιούνται πως οι Έλληνες καταφέρνουν να ανταποκριθούν στα κόστη για λίγες μέρες καλοκαιρινών διακοπών.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για… εφοπλιστές! –  Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για ταξίδι με πλοίο (vid)

Στα ύψη έχουν πάει οι τιμές Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες να αδυνατούν να πάνε διακοπές με πλοία ή τέλος πάντων να πηγαίνουν για λιγότερες μέρες από όσες μπορούσαν μέχρι και πριν κάποια χρόνια.

Οπως μεταφέρει το Mega Channel σε ρεπορτάζ του, η οικογένεια του μικρού Γιάννη έδωσε περίπου 400 ευρώ για το ταξίδι Θεσσαλονίκη Πειραιάς εκεί όμως χρειάστηκαν σχεδόν άλλα 750 ευρώ για να μπει στο καράβι για Σίφνο.

Οι ταξιδιώτες του καλοκαιριού επιβιβάζονται στο πλοίο, το κόστος όμως για το δρομολόγιο από και προς τις Κυκλάδες είναι αρκετά υψηλό. Αυτό επηρεάζει τις διακοπές, κάποιοι θα μείνουν σε φίλους, κάποιοι άλλοι ψάχνουν για φθηνά καταλύματα.

Ο Βασίλης μόλις έγινε πατέρας και για λίγες ημέρες διακοπών στη Μήλο θα πληρώσει 500 ευρώ για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών και αυτοκινήτου και χωρίς να πληρώνει για το νεογέννητο.

Το ίδιο ταξίδι, από τον Πειραιά για την Μήλο για οικογένεια με δύο παιδιά κοστίζει 750 ευρώ.

Ο Δημήτρης και η Ιωάννα ήρθαν από την Αυστραλία και δηλώνουν έκπληκτοι για τις τιμές των ναύλων.

Και όσο πολλοί Έλληνες αδυνατούν να πάνε διακοπές, τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη επιβιβάζονται στα πλοία για τα νησιά του Αιγαίου.

Το κόστος των ακτοπλοϊκών εμποδίζει πολλούς Έλληνες να κάνουν φέτος διακοπές με το σλόγκαν «μένουμε σπίτι» να επιστρέφει στις συζητήσεις που κάνουν οι παρέες μεταξύ τους.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για… εφοπλιστές! – Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για ταξίδι με πλοίο (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.