ENGINE POWER

Επιβεβαιώθηκε: Οι έξι χώροι F1 που διεξάγουν αγώνες σπριντ το 2025

Επιβεβαιώθηκαν οι έξι χώροι διεξαγωγής αγώνων σπριντ F1 την επόμενη σεζόν.Η F1 ανακοίνωσε τους έξι χώρους που θα φιλοξενήσουν αγώνες σπριντ κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2025.
Επιβεβαιώθηκε: Οι έξι χώροι F1 που διεξάγουν αγώνες σπριντ το 2025

Η F1 ανακοίνωσε τους έξι χώρους που θα φιλοξενήσουν αγώνες σπριντ κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2025.

Όπως συμβαίνει από το 2022, έξι γύροι θα περιλαμβάνουν και πάλι αγώνες σπριντ την επόμενη χρονιά.

Οι αγώνες σπριντ της F1 για το 2025 θα πραγματοποιηθούν σε Κίνα, Μαϊάμι, Βέλγιο, Όστιν, Βραζιλία και Κατάρ.

Η μόνη αλλαγή από τη φετινή σεζόν βλέπει την Αυστρία να αντικατασταθεί από το Spa, το οποίο πραγματοποίησε αγώνα σπριντ για πρώτη φορά το 2023.

Η Βραζιλία παραμένει ο μόνος χώρος που διεξάγει αγώνα σπριντ κάθε χρόνο από τότε που εισήχθη το σχήμα το 2021.

Η μορφή έχει τροποποιηθεί με τα χρόνια, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν προτεινόμενες αλλαγές για το 2025.

«Το Sprint ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τη Formula 1, φέρνοντας σε όλους τους θαυμαστές μας περισσότερη δράση και αγώνες στην πίστα», δήλωσε ο CEO της F1 Stefano Domenicali.

«Βλέπουμε την απόδειξη αυτού στα δεδομένα του κοινού μας, τη συμμετοχή θαυμαστών τις Παρασκευές και από τους διοργανωτές και τους συνεργάτες.

«Καθώς προετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε την 75η επέτειό μας το 2025, θα τιμούμε πάντα την απίστευτη ιστορία μας, αλλά πρέπει πάντα να κοιτάμε μπροστά, να καινοτομούμε και να βελτιωνόμαστε για να προσφέρουμε το καλύτερο για την αυξανόμενη και ποικιλόμορφη βάση θαυμαστών μας.

«Το Sprint είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα φέρνοντας νέα στοιχεία στο άθλημά μας με τρόπο που σέβεται το Πρωτάθλημα και θέλω να ευχαριστήσω τους έξι χώρους που θα φιλοξενήσουν το Sprint το 2025 και να προσβλέπω σε αυτά τα απίστευτα γεγονότα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. ”

Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem δήλωσε: «Καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 της FIA γιορτάζει την 75η επέτειό του το 2025, το Sprint θα εισέλθει επίσης στον πέμπτο χρόνο του ως μέρος του διαγωνισμού.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και μέσω της ισχυρής μας συνεργασίας με τη Formula 1 και με τη συμβολή όλων των ομάδων, πέρασε από πολλές διαφορετικές επαναλήψεις και οι κανονισμοί και η μορφή έχουν εξελιχθεί για να μας προσφέρουν τα συναρπαστικά και δημοφιλή Sprint που έχουμε σήμερα.

“Οι έξι διοργανώσεις για το 2025 για άλλη μια φορά λαμβάνουν μια ενδιαφέρουσα σειρά κυκλωμάτων και είναι βέβαιο ότι θα προσφέρουν στους θαυμαστές άφθονη πρόσθετη δράση κατά τη διάρκεια της σεζόν.”

ΠΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ F1 2025 ΜΕ ΣΠΡΙΝΤ 

16 Μαρτίου: Αυστραλία

23 Μαρτίου: Κίνα (σπριντ Σαββατοκύριακο)

6 Απριλίου: Ιαπωνία

13 Απριλίου: Μπαχρέιν

20 Απριλίου: Σαουδική Αραβία

4 Μαΐου: Μαϊάμι (σπριντ Σαββατοκύριακο)

18 Μαΐου: Imola

25 Μαΐου: Μονακό

1 Ιουνίου: Ισπανία

15 Ιουνίου: Καναδάς

29 Ιουνίου: Αυστρία

6 Ιουλίου: Μεγάλη Βρετανία

27 Ιουλίου: Βέλγιο (σπριντ Σαββατοκύριακο)

3 Αυγούστου: Ουγγαρία

31 Αυγούστου: Ολλανδία

7 Σεπτεμβρίου: Μόντσα

21 Σεπτεμβρίου: Μπακού

5 Οκτωβρίου: Σιγκαπούρη

19 Οκτωβρίου: Ώστιν (σπριντ Σαββατοκύριακο)

26 Οκτωβρίου: Μεξικό

9 Νοεμβρίου: Βραζιλία (σπριντ Σαββατοκύριακο)

22 Νοεμβρίου: Λας Βέγκας

30 Νοεμβρίου: Κατάρ (σπριντ Σαββατοκύριακο)

7 Δεκεμβρίου: Άμπου Ντάμπι

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιβεβαιώθηκε: Οι έξι χώροι F1 που διεξάγουν αγώνες σπριντ το 2025», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!