ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και όμως είναι αλήθεια – Δεν υπάρχει συνταγματική κατοχύρωση της ελληνικής γλώσσας

Στην Ελλάδα «δεν υπάρχει συνταγματική κατοχύρωση της ελληνικής γλώσσας», τόνισε η Ασπασία Κουρουπάκη.
Και όμως είναι αλήθεια – Δεν υπάρχει συνταγματική κατοχύρωση της ελληνικής γλώσσας

Στην ανυπαρξία κατοχύρωσης της ελληνικής γλώσσας, αναφέρθηκε η βουλευτής του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη ΝΙΚΗ, Ασπασία Κουρουπάκη, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, με φόντο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την Ακαδημία Αθηνών.

Στην Ελλάδα «δεν υπάρχει συνταγματική κατοχύρωση της ελληνικής γλώσσας, δεν υπάρχει όμως ούτε κάποια άλλη ουσιαστική, θεσμική κατοχύρωσή της», υπογράμμισε η Ασπασία Κουρουπάκη.

«Εμείς (σ.σ. η ΝΙΚΗ) θα θέσουμε επιτακτικά αυτό στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση», τόνισε.

«Η γαλλική Ακαδημία είναι η επίσημη αρχή της Γαλλίας, σχετικά με τις χρήσεις, το λεξιλόγιο και τη γραμματική της γαλλικής γλώσσας. Στην Ελλάδα, ο θεσμικός ρόλος της Ακαδημίας πάνω στα θέματα αυτά κατοχυρωνόνταν στο άρθρο 94 του νόμου 4398 του 1929. Τόσο σε σχέση με τη σύνταξη της γραμματικής και του συντακτικού της ελληνικής γλώσσας, όσο και αναφορικά με τη συγκέντρωση του γλωσσικού θησαυρού. Γιατί η ρύθμιση αυτή δεν μεταφέρθηκε στο νέο οργανισμό;», διερωτήθηκε η Ασπασία Κουρουπάκη.

Διαβάστε επίσης:

Μόνο ένας βουλευτής στο πλευρό της οικογένειας που χάνει το σπίτι της

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε την σκληρή αλήθεια για τα εμβόλια της AstraZeneca

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Και όμως είναι αλήθεια – Δεν υπάρχει συνταγματική κατοχύρωση της ελληνικής γλώσσας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.