ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Καύσωνας διάρκειας μιας εβδομάδας στην Ελλάδα – Μέχρι πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία

Καύσωνας διάρκειας μιας εβδομάδας στην Ελλάδα - Θερμοκρασίες ρεκόρ και στην Κύπρο
Καιρός: Καύσωνας διάρκειας μιας εβδομάδας στην Ελλάδα – Μέχρι πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία

Καιρός: Στους 43 βαθμούς και για πολλές ημέρες θα φτάνει ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας σύμφωνα με όσα αναφέρει το Euronews. Έτσι η ζέστη παραμένει και την Κυριακή (14/7), με ηλιοφάνεια να επικρατεί σε όλη τη χώρα ενώ λίγες τοπικές ομίχλες αναμένονται να σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (15/7) ο καιρός θα είναι πολύ καλός και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Υψηλές θα είναι και οι θερμοκρασίας. Την Τρίτη (16/7) περιμένουμε υψηλές θερμοκρασίες ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες.

Το νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο θα μεταφέρει θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 19/7.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη λόγω της θαλάσσιας αύρας. Σε υψηλά επίπεδα θα κυμαίνονται, ιδίως από τη Δευτέρα 15/7 και οι ελάχιστες θερμοκρασίες.

Αναλυτικά ο καιρός την Κυριακή (14/7)

Το μεσημέρι και απόγευμα υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει στα ορεινά της Ηπείρου κα δυτικής Μακεδονίας.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 38-40 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 38-40 στα βόρεια, στους 40 και στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 33-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ, όπως και στο Αιγαίο ενώ στις ανατολικές περιοχές του Αιγαίου θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη για την Κυριακή

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με θερμοκρασία 27-39 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 26-38 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καιρός: Καύσωνας διάρκειας μιας εβδομάδας στην Ελλάδα – Μέχρι πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.