ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με γκολάρες Μπακασέτα και ντεμπούτο Μαξίμομοβιτς ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ Λάρνακας (vids)

Ο Παναθηναϊκός έδειξε βελτιωμένος στο φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας, επικρατώντας με 3-1 χάρη σε δύο γκολ του Μπακασέτα και ένα του Βαγιαννίδη.
Με γκολάρες Μπακασέτα και ντεμπούτο Μαξίμομοβιτς ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ Λάρνακας (vids)

Χάρη σε δύο γκολ-κεραυνούς από τον Τάσο Μπακασέτα (9′, 51′) κι ένα του Βαγιαννίδη (86′) ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ Λάρνακας στην Λεωφόρο σε φιλική αναμέτρηση. Αυτογκόλ του Μλαντένοβιτς το τέρμα των Κυπρίων, Ντεμπούτο για τον Μαξίμοβιτς που πέρασε αλλαγή στο 63΄ στη θέση του Σένκεφελντ και έπαιξε ως «8άρι».

Ο Παναθηναϊκός έδειξε βελτιωμένος, με τους περισσότερους παίκτες του να κάνουν πράξη της οδηγίες του Ντιέγκο Αλόνσο για πίεση ψηλά, έντονο πρέσινγκ και κάθετο ποδόσφαιρο. Καλή παρουσία από τον Τζούριτσιτς με δοκάρι στο 38’.

Το σκορ του αγώνα άνοιξε στο 9ο λεπτό, με τον Τάσο Μπακασέτα, όταν μετά από σέντρα του Βαγιαννίδη, ο Ενρίκες απομάκρυνε με το κεφάλι με τον Έλληνα διεθνή μέσο να στοπάρει την μπάλα έξω απ’ την περιοχή και να εκτελεί με υπέροχο αριστερό, γυριστό σουτ κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και να πιέζει πολύ ψηλά την ΑΕΚ Λάρνακας, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έχασαν την πιο σημαντική ευκαιρία τους στο 21’, όταν από σέντρα-σουτ του Καμπρέρα και κεφαλιά του Φακούντο Σάντσες, ο Λοντίγκιν απομάκρυνε με εκπληκτική επέμβαση στο «παραθυράκι» του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο δηλαδή με γρήγορο και εξαιρετικό γκολ απ’ τον Τάσο Μπακασέτα. Συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό η άμυνα της ΑΕΚ Λάρνακας απομάκρυνα άτσαλα κι έτσι ο αρχηγός της Εθνικής, αφού πρώτα άφησε την μπάλα να αναπηδήσει, στη συνέχεια έπιασε με ένα ασύλληπτο αριστερό σουτ στην κίνηση έξω απ’ την περιοχή την έστειλε στο «παραθυράκι» για το 2-0.

Στο 53’ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μαντσίνι, ο Τζούριτσιτς τελείωσε άσχημα τελείωμα πλασάροντας πολύ άουτ μέσα απ’ την περιοχή. Στο 63’ πέρασε στο γήπεδο κι ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε έγραψε την πρώτη του συμμετοχή με τα πράσινα έστω και ανεπίσημη.

Στο 77’ ο Λημνιός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τούμπα σε τετ-α-τετ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αϊτόρ πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Στο 85′ η ΑΕΚ Λάρνακας κατάφερε να μειώσει σε 2-1 έστω και από… σπόντα. Ο Εκπολό έφυγε στη κόντρα και πλάσαρε τον Ντραγκόφσκι, ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απέκρουσε, όμως η μπάλα χτύπησε πάνω στον Μλαντένοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα…






Ο Παναθηναϊκός ωστόσο απάντησε πολύ γρήγορα, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό, μετά από εξαιρετική ασίστ του Λημνιού, ο Βαγιαννίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας στην περιοχή κι «έσκαψε» την μπάλα πάνω απ’ τον Τούμπα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.






Παναθηναϊκός – ΑΕΚ Λάρνακας 3-1

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): 
Λοντίγκιν (65’ Ντραγκόφσκι), Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (64’ Μαξίμοβιτς), Γεντβάι (75’ Κάτρης, Κώτσιρας (65’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Βιλένα (64’ Ζέκα), Μαντσίνι (65’ Λημνιός), Μπακασέτας (75’ Ρουμπέν), Τζούριτσιτς (75’ Αϊτόρ), Γερεμέγεφ.

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (Χουάν Φεράντο): Αλομέροβιτς (46’ Τούμπας), Φακούντο Σάντσες (78’ Δημητρίου), Ενρίκες, Λέντες (78’ Ναούμ), Γκαρθία (46’ Εκπολό), Ντίμερς, Μιλίτσεβιτς, Φάραζ (68’ Σάντος), Καμπρέρα (55’ Σουάρες), Σολ (83’ Βασιλείου), Γκιούρσκο (55’ Γκάμα).






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με γκολάρες Μπακασέτα και ντεμπούτο Μαξίμομοβιτς ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ Λάρνακας (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.