VIRAL

Το μυστήριο (;) με την Παγκόσμια Τράπεζα και τα ελληνικά νομοσχέδια

Πολύ ενδιαφέρον αποκτά αναφορά - διαπίστωση που έγινε κατά την διαρκή επιτροπή στη Βουλή για σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το μυστήριο (;) με την Παγκόσμια Τράπεζα και τα ελληνικά νομοσχέδια

Μία ιδιαίτερη αναφορά – διαπίστωση έγινε κατά την διαρκή επιτροπή στη Βουλή για σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα λοιπόν με τον βουλευτή Λάρισας από τη ΝΙΚΗ, Γεώργιο Ρούντα, ακόμα μία φορά με αυτό το σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά «αυτά που υπαγορεύει η Παγκόσμια Τράπεζα».

«Είναι αδιανόητο να την έχετε μόνιμο σύμβουλο σε κάθε νομοσχέδιο που φέρνετε προς ψήφιση», συμπλήρωσε.

«Όσο θα συνεχίζετε αυτή την πρακτική, δηλαδή να φτιάχνεται νομοσχέδια σύμφωνα με τις επιταγές της Παγκόσμιας Τράπεζας, εμείς θα διαφωνούμε μαζί σας και θα σας επικρίνουμε σε αυτή τη μέθοδο», είπε ο Γεώργιος Ρούντας.

Να σημειωθεί πως η Παγκόσμια Τράπεζα έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για αδυναμία να μάθει από τα λάθη της (σ.σ. όπως στην περίπτωση της συνταγής που επέβαλε στη Νιγηρία), για μεροληπτική λήψη αποφάσεων καθώς και για ατιμωρησία για ζημιές που προκλήθηκαν από τις πολιτικές της.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως μια εκτενής ακαδημαϊκή βιβλιογραφία υποστηρίζει πως οι πολιτικές της Παγκόσμιας Τράπεζας απέτυχαν να επιτύχουν τους δηλωμένους στόχους τους και αντ’ αυτού υποστηρίζουν μια οικονομική τάξη που ωφελεί τις ελίτ και τα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα σε βάρος των φτωχών και περιθωριοποιημένων κοινοτήτων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το μυστήριο (;) με την Παγκόσμια Τράπεζα και τα ελληνικά νομοσχέδια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.