ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσο κοστίζει να πας στη Μύκονο με ελικόπτερο

Στα 410 ευρώ η ιπτάμενη «κούρσα» Αθήνα-Μύκονο. Πόσο κοστίζει ένα αεροταξί στην Ελλάδα.
Πόσο κοστίζει να πας στη Μύκονο με ελικόπτερο

Ολοένα και πιο δημοφιλής γίνεται η χρήση αεροταξί (ελικόπτερο ή μικρό αεροπλάνο) στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που και η ζήτηση για γρήγορη πρόσβαση στα ελληνικά νησιά κορυφώνεται και οι εκατομμυριούχοι που βρίσκονται στην χώρα μας αυξάνονται λόγω της παρουσίας ξένων επιχειρηματιών και διάσημων φυσικά.

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία Hoper (ανήκει από το 2020 στην αδειοδοτούμενη Airpower)) αποτελεί την πρώτη στην Ελλάδα και από τις λιγοστές παγκοσμίως που πραγματοποιούν προγραμματισμένες πτήσεις με αεροσκάφη προς 11 προορισμούς. Δηλαδή την Αθήνα και δέκα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, την Σαντορίνη, την Μύκονο, την Αντίπαρο, την Ιο, την Κέα, την Πάτμο, τη Σίφνο, τις Σπέτσες, την Τήνο και τη Φολέγανδρο.

Πόσο κοστίζει να πας στη Μύκονο με ελικόπτερο

Οι υψηλές δαπάνες για την εταιρεία αφορούν κυρίως το κόστος καυσίμου και τα έξοδα συντήρησης. Οσον αφορά το κόστος της ναύλωσης ενός αεροταξί, η ελάχιστη τιμή ξεπερνάει τα 200 ευρώ ανά κατεύθυνση με μεταβάλλεται αναλόγως της ζήτησης που υπάρχει για κάθε προορισμό.

Η διάρκεια της πτήσης είναι από 8 λεπτά (π.χ. Τήνος-Μύκονος) έως και 48 λεπτά (Αθήνα-Αντίπαρος), ενώ ενδεικτικά να αναφέρουμε οτι το κόστος για απλή μετάβαση από την Αθήνα στη Μύκονο την Κυριακή 14/7 κόστιζε 410 ευρώ.

Η εν λόγω εταιρεία «συνδέει» το «Νησί των Ανέμων» με την πρωτεύουσα δύο φορές την εβδομάδα τον Ιούλιο και τρεις τον Αύγουστο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πόσο κοστίζει να πας στη Μύκονο με ελικόπτερο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.