ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιστροφή και νίκη για την Εθνική με σούπερ άμυνα και Μήτογλου!

Σε μια Πυλαία με πολύ κόσμο, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο με 67-65 με ανατροπή, στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης.
Επιστροφή και νίκη για την Εθνική με σούπερ άμυνα και Μήτογλου!

Παρότι βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 12 πόντους διαφορά, η Εθνική Ελλάδας επέστρεψε μέσα από την άμυνά και μπροστά σε μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα στην Πυλαία, νίκησε το Πουέρτο Ρίκο με 67-65, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Στα μέσα της 3ης περιόδου ο Βασίλης Τολιόπουλος τραυματίστηκε στον δεξί ώμο και δεν επέστρεψε ξανά στο ματς.

Η Εθνική παρατάχθηκε με πολλές απουσίες (Γιάννης, Καλάθης, Λαρεντζάκης, Κ. Αντετοκούνμπο) και κυνηγούσε συνεχώς στο σκορ (20-32, 48-58), ενώ είναι χαρακτηριστικό οτι κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ για πρώτη φορά στα 30.3″ πριν το τέλος (66-65) με τον Παπανικολάου. Αν και ελλιπής όμως η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έδειξε χαρακτήρα και αρνήθηκε να ηττηθεί.

Κι αυτό καθώς έτρεξε σερί οκτώ αναπάντητων πόντων στο τελευταία 3’42” και μαζί με την Εθνική και ο Σπανούλης διατήρησε το αήττητό του στον πάγκο της (10-0 ρεκόρ).

Προβληματικό πρώτο δεκάλεπτο για την Γαλανόλευκη και γενικότερα πρώτο ημίχρονο όπου έμεινε χαμηλά στο σκορ, λόγω στατικότητας στην επίθεση και χαμηλής δημιουργίας. Εν τέλει όμως στο δεύτερο έβγαλε αντίδραση μέσα από την άμυνά της με πολύ καλές προσαρμογές ατομικά, αλλά και ομαδικά.

Αυτό βεβαίως δεν απέτρεψε τον Βασίλη Σπανούλη από το να…κράξει τους παίκτες του στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν βλέποντας το πολύ καλό απόψε Πουέρτο Ρίκο να ξεφεύγει με διψήφιο αριθμό πόντων τους είπε μεταξύ άλλων σε ένα τάιμ άουτ! «Πρέπει να ντρέπεστε που σας περνούν σαν σταματημένους (βίντεο παρακάτω)».

Αυτό ήταν το τελευταίο εντός των τειχών τεστ πριν από το εναρκτήριο τζάμπολ των Ολυμπιακών Αγώνων με τον Καναδά (27/7, 22:00, ωστόσο όπως δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης μετά το ματς ίσως γίνει ένα ακόμη ένα φιλικό σε αυτές τις 11 ημέρες που μεσολαβούν, εκτός Ελλάδας πλέον

Κορυφαίος για την Εθνική ο Ντίνος Μήτογλου που ηγήθηκε επιθετικά (παίζοντας αρκετά και στο ‘5’) έχοντας του με 18 πόντους (9/15 δίπ.), οκτώ ριμπάουντ, μια ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ σε 27:01.

Ξεχώρισαν ακόμη ο Γιώργος Παπαγιάννης με 13 πόντους και επτά ριμπάουντ, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με επτά πόντους και εννιά ριμπάουντ ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 10 πόντους, πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Από το πολύ ανταγωνιστικό Πουέρτο Ρίκο, 10 πόντους και έξι ριμπάουντ είχε ο Ίσμαελ Ρομέρο.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 32-36, 48-58, 67-65

Ελλάδα (Σπανούλης): Γουόκαπ 4 (6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Λούντζης 4 (1), Μωραΐτης 1, Τολιόπουλος , Καλαϊτζάκης 7 (1/1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπαγιάννης 13 (1/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), Χαραλαμπόπουλος 8 (2/3 τρίποντα, 4 κλεψίματα), Παπανικολάου 10 (2/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κουζέλογλου, Χουγκάζ, Μήτογλου 18 (8 ριμπάουντ, 3 λάθη), Τανούλης 2

Πουέρτο Ρίκο (Κολόν): Πινέιρο 12 (2) , Κόντιτ 4 (5 ριμπάουντ) , Χάουαρντ 2 (2 κλεψίματα) , Ριντ 5 (1/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ) , Αλβαράντο 11 (3/7 τρίποντα, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα) , Φορντ 2 , Κλαβέλ 2 , Ρομέρο 10 (6 ριμπάουντ) , Ορτίζ 11 (3/5 τρίποντα) , Τόρο , Γουότερς 6 (0/4 τρίποντα, 5 ασίστ, 4 λάθη).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιστροφή και νίκη για την Εθνική με σούπερ άμυνα και Μήτογλου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.