ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Εθνική Ελλάδας δυσκολεύτηκε κόντρα στο Ισραήλ αλλά πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Eurobasket U20

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Eurobasket U20 πήρε η Εθνική Ελλάδας.
Η Εθνική Ελλάδας δυσκολεύτηκε κόντρα στο Ισραήλ αλλά πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Eurobasket U20

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετώπισε το Ισραήλ και επικράτησε με 65-68, παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Eurobasket U20.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει την Εθνική Λιθουανίας, η οποία επικράτησε εύκολα της Τουρκίας με σκορ 79-63.

Ο Ιωάννης Καρακώστας ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, καθώς πέτυχε 20 πόντους, μοίρασε τέσσερις ασίστ και μάζεψε δύο ριμπάουντ.

Η Γαλανόλευκη ξεκίνησε δυναμικά στην αναμέτρηση, δείχνοντας αποφασισμένη για την μεγάλη πρόκριση. Κατάφερε να πάρει διαφορά πέντε πόντων (14-9), όμως οι αντίπαλοι βρήκαν απαντήσεις ώστε να μείνουν κοντά στο σκορ. Έτσι, μείωσε τη διαφορά στον πόντο ωστόσο ο Χρήστος Μπουντούρης με τρίποντο στη λήξη του χρόνου πήγε το σκορ στο 19-15.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, βρήκε την Ελλάδα να προηγείται με 29-34, με τους Ισραηλινούς να έχουν 0% ποσοστό ευστοχίας από τα 6,75 μέτρα.

Μια σκυταλοδρομία με Ζούγρη, Πλώτα, Καρακώστα και Μπουντούρη διαμόρφωσε το 49-59 (32’45”). Η τεχνική ποινή που δέχθηκε ο προπονητής του Ισραήλ, έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να… διατηρήσει τις αποστάσεις με τον Ζούγρη να γράφει το 52-62 (33’40”). Ο Καρακώστας από τα 6μ75 έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +13 (52-65, 34’30”).

Το Ισραήλ συνέχισε να παλεύει, έφτασε και με δύο λεπτά να απομένουν μείωσε στους έξι (61-67) και ο Χάρελ έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα με το δικό του μακρινό σουτ να γράφει το 64-67 (38’40”). Το παιχνίδι πήγε στη ρουλέτα των βολών με τον Καρακώστα να υπογράφει το 65-68, βάζοντας σφραγίδα στην πρόκριση της Ελλάδας στις οχτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης!

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Εθνική Ελλάδας δυσκολεύτηκε κόντρα στο Ισραήλ αλλά πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Eurobasket U20», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.