ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: Αυτά ισχύουν για τα αναδρομικά

Αύξηση, της τάξης του 2,5% – 3% αναμένεται από το νέο έτος στις συντάξεις.
Συντάξεις: Αυτά ισχύουν για τα αναδρομικά

Συντάξεις: Την ώρα που η κυβέρνηση παίρνει μέτρα κοροϊδίας για την ακρίβεια, οι δικαιούχοι…. ευελπιστούν να δουν αυξημένους τους λογαριασμούς τους από τον Δεκέμβριο του 2024

Τότε αναμένεται να καταβληθούν τα ποσά που θα αφορούν τον Ιανουάριο του 2025, ενώ φυσικά την αύξηση θα δουν όσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά.

«Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που περιμένουμε αύξηση στις συντάξεις», λέει, μιλώντας στο MEGA, η εργατολόγος Ματίνα Τριανταφύλλη. «Όσοι έχουν προσωπική διαφορά, με την αύξηση μειώνουν απλά αυτήν τη διαφορά, δε λαμβάνουν στην τσέπη τους παραπάνω χρήματα».

Για τα αναδρομικά

Την ίδια στιγμή, αναμένεται από μήνα σε μήνα η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τα αναδρομικά των συντάξεων. Οι συνταξιούχοι που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικούν αναδρομικά δώρων και επιστροφή των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις για το 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016.

«Περιμένουμε ότι μπορεί να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα. Αφορά χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν κάνει προσφυγή μέχρι τον Ιούλιο του 2020».

Συντάξεις χηρείας

«Δεν έχει γίνει η περικοπή μετά την 3ετία για όσους εργάζονται ή συνταξιοδοτούνται, άρα λαμβάνουν μεγαλύτερα ποσά», σχολίασε η εργατολόγος σχετικά με τις συντάξεις χηρείας και πρόσθεσε ότι «και εδώ αναμένεται νομοθετική ρύθμιση που θα διευθετεί περαιτέρω λεπτομέρειες».

«Οι συντάξεις χηρείας είναι μεγάλο ζήτημα γιατί πάρα πολλοί συνταξιούχοι χηρείας παίρνουν μεγαλύτερα ποσά, διότι μετά την τριετία από τον θάνατο του/ της συζύγου ενώ δούλευαν ή συνταξιοδοτούνταν από δικό τους δικαίωμα, δεν περικόπηκε η σύνταξή τους στο μισό ενώ θα έπρεπε», ανέφερε η κα Τριανταφύλλη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις: Αυτά ισχύουν για τα αναδρομικά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.