ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπράβο στην «ψυχάρα» Δέσποινα Βανδή που έριξε άκυρο στους Κεμαλοφασίστες! – Να τα βλέπουν αυτά οι οσφυοκάμπτες στο Μαξίμου!

Επιτέλους κάποιος με εθνική τσίπα! - Υπόκλιση στη Δέσποινα Βανδή που ακύρωσε συναυλία της στη Σμύρνη επειδή ανάρτησαν σημαία του σφαγέα Κεμάλ
Μπράβο στην «ψυχάρα» Δέσποινα Βανδή που έριξε άκυρο στους Κεμαλοφασίστες! – Να τα βλέπουν αυτά οι οσφυοκάμπτες στο Μαξίμου!

Επιτέλους λίγη εθνική αξιοπρέπεια, λίγη εθνική συνείδηση, λίγη τσίπα! Και ναι, γιατί όχι, ας είναι και από μία τραγουδίστρια, τη Δέσποινα Βανδή! Σε μια εποχή που οι κυβερνώντες κάνουν τεμενάδες στο φιλοτουρκικό αφήγημα, μια λαϊκή τραγουδίστρια με μια απλή πράξη εθνικής ευθιξίας, ξεφτίλισε τους πάντες!

Τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα είναι αποθεωτικά για τη γενναία απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει συναυλία της στη Σμύρνη της Τουρκίας (που διοργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας, «TEV»), επειδή πληροφορήθηκε ότι κάποιοι είχαν αναρτήσει αφίσα του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ.

Η ίδια η τραγουδίστρια σε ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη για την ακύρωση της συναυλίας φέρει εξ ολοκλήρου το TEV καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της στο κοινό που θα την τιμούσε με την παρουσία του στη συναυλία. Τελικά αντί να βγει στη σκηνή η Δέσποινα Βανδή, οι κουτοπόνηροι διοργανωτές εμφάνισαν τη χορωδία του TEV (η οποία ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί μαζί με την Δέσποινα Βανδή), και τραγούδησε τον φασιστικό ύμνο της Σμύρνης που υμνεί τις θηριωδίες του Κεμάλ Ατατούρκ και την καταστροφή της Σμύρνης!

Στη σκηνή ανέβηκε η δήμαρχος της Σμύρνης, Λαλ Ντενιζλί, και είπε ότι «η κυρία Βανδή δεν θα εμφανιστεί επειδή ζήτησε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ. Μην την αποδοκιμάζετε, δεν νομίζω ότι αξίζει να κουράζεστε και να σπαταλάτε τις ανάσες σας. Δώσαμε τόσους μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα χώματα και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδερφοσύνη και η φιλία θα κερδίσουν».

Μάλιστα η θρασύτατη Τουρκάλα δήμαρχος, είπε πώς ό,τι συνέβη θα αποτελέσει ένα μάθημα για την Ελληνίδα τραγουδίστρια, και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να κατεβάσουμε την αφίσα του Ατατούρκ. Η κυρία αυτή θα πρέπει να φύγει αμέσως από εδώ, ήρεμα και ειρηνικά. Αλλά ελπίζω ότι δεν θα προσπαθήσει ποτέ ξανά να κατεβάσει τη σημαία της Τουρκίας που έχει βαφτεί με αίμα».

Με αίμα έχει βαφτεί σίγουρα η τουρκική σημαία, μόνο που αυτό το αίμα είναι από τις γενοκτονίες που εξαπέλυσαν οι ορδές του παρανοϊκού χασάπη Κεμάλ Ατατούρκ! Δηλαδή οι θρασύτατοι Τούρκοι ήθελαν και να χρησιμοποιήσουν για προβοκάτσια τη συναυλία και να δεχτεί η Δέσποινα Βανδή να τραγουδάει με φόντο τον σφαγέα του λαού της, και ιδιαίτερα του Πόντου από όπου και κατάγεται η τραγουδίστρια!

Οι Τούρκοι κυριολεκτικά «σκύλιασαν» με το τεράστιο «άκυρο» που έφαγαν από τη Δέσποινα Βανδή, και εξαπέλυσαν έναν καταιγισμό εθνικιστικών και υβριστικών μηνυμάτων στους λογαριασμούς της Ελληνίδας τραγουδίστριας στα social media, προφανώς γιατί έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στη νοοτροπία ραγιαδισμού που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και με την κίνηση της Βανδή τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι.

Μην ξεχνάμε ότι ο ανθελληνισμός της ελληνικής κυβέρνησης έφτασε μέχρι σημείου που η Λίνα Μενδώνη πόζαρε χαμογελαστή μπροστά από πορτραίτο του εγκληματία Κεμάλ Ατατούρκ, σε επίσκεψη της στην Κωνσταντινούπολη! Θα μπορούσατε να φανταστείτε έναν υπουργό της κυβέρνησης Ερντογάν να φωτογραφίζεται περιχαρής μπροστά από ένα πορτραίτο του Κολοκοτρώνη; Σε καμία των περιπτώσεων. Και όμως αυτός είναι ο εξευτελισμός που έχουν φτάσει οι δικοί μας κυβερνώντες.

Αλλά να θυμίσουμε και το πιο πρόσφατο περιστατικό σε αγώνα γυναικείου βόλεϊ στη Χίο μεταξύ ομάδων από τη Χίο και τη Σμύρνη, όπου μέλη της τουρκικής αποστολής ανάρτησαν μέσα στο ελληνικό γήπεδο, σημαία με τον Κεμάλ Ατατούρκ! Και κανένας από τους Έλληνες διοργανωτές ή τους επίσημους, δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν κατέβασε αυτό το κουρελόπανο!

Μέσα σε όλη αυτή την παρακμή της υποτέλειας, βρέθηκε μια γυναίκα με εθνικό φιλότιμο να πει «όχι» στην ιστορική λήθη! Με την πράξη της η Δέσποινα Βανδή δεν έβαλε στη θέση τους μόνο τους κεμαλοφασίστες Τούρκους, αλλά και τη… μισή ελληνική κυβέρνηση. Δικαίως την αποθεώνουν στο διαδίκτυο. Μπράβο στην «ψυχάρα» Δέσποινα, και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά της!

Επιτέλους κάποιος με εθνική τσίπα! - Υπόκλιση στη Δέσποινα Βανδή που ακύρωσε συναυλία της στη Σμύρνη επειδή ανάρτησαν σημαία του σφαγέα Κεμάλ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπράβο στην «ψυχάρα» Δέσποινα Βανδή που έριξε άκυρο στους Κεμαλοφασίστες! – Να τα βλέπουν αυτά οι οσφυοκάμπτες στο Μαξίμου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.