ENGINE POWER

Η Peugeot επιβεβαιώνει τoν Malthe Jakobsen στη θέση του Müller για το 2025

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Nico Müller, η Peugeot επιβεβαίωσε την αντικατάστασή του το 2025 από τη Malthe Jakobsen.
Η Peugeot επιβεβαιώνει τoν Malthe Jakobsen στη θέση του Müller για το 2025

Η Peugeot δεν έχασε χρόνο. Σχεδόν στον απόηχο της ανακοίνωσης της αποχώρησης του Nico Müller, ο Γάλλος κατασκευαστής επιβεβαίωσε την προώθηση της Malthe Jakobsen ως βασικός το 2025. Ο Δανός ήταν μέχρι τώρα ρεζέρβα για τη γαλλική ομάδα και είχε ήδη την ευκαιρία να οδηγήσει το 9X8 κατά τη διάρκεια του Μπαχρέιν Rookie Test το 2022 και το 2023.

Σε ηλικία 20 ετών, ο νεαρός γνώρισε μια μετεωρική άνοδο στο Endurance τα τελευταία χρόνια. Πρωταθλητής LM P3 της ευρωπαϊκής σειράς Le Mans το 2022 με την ελβετική ομάδα COOL Racing, μετακόμισε στο LM P2 Pro-Am το 2023 και στη συνέχεια στο LM P2 φέτος, ακόμα με την ομάδα του Nicolas Lapierre . Συνδεδεμένος με τους Ritomo Miyata και Lorenzo Fluxa, κέρδισε κυρίως το 4 Hours of Barcelona, ​​τον εναρκτήριο γύρο της σεζόν 2024 ELMS . Παράλληλα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα Endurance της μάρκας Lion, ως έφεδρος.

« Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετάσχω στην Team Peugeot TotalEnergies ως επίσημος οδηγός την επόμενη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA», χαίρεται η Malthe Jakobsen. Είμαι πολύ περήφανος που ήμουν μέρος αυτής της ομάδας για δύο χρόνια, πρώτα ως οδηγός Junior και φέτος ως έφεδρος οδηγός. Ευχαριστώ όλη την ομάδα που μου πρόσφερε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. »

« Ο Malthe έχει αποδείξει ότι όχι μόνο έχει ταλέντο, αλλά και τη στάση και την εργασιακή ηθική που απαιτούνται για να πετύχει στο υψηλότερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού», προσθέτει ο Olivier Jansonnie, τεχνικός διευθυντής της Peugeot Sport στο WEC . Ανυπομονούμε να δούμε τι θα φέρει στην ομάδα το 2025 καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το πρόγραμμά μας. »

Ενώ περιμένει να ξεκινήσει η Malthe Jakobsen το 2025, ο Nico Müller θα ολοκληρώσει την τρέχουσα σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA. Μετά τις 6 Ώρες του Σάο Πάολο το περασμένο Σαββατοκύριακο, η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για την 1η Σεπτεμβρίου στο Όστιν (Τέξας) για το Lone Star Le Mans.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Peugeot επιβεβαιώνει τoν Malthe Jakobsen στη θέση του Müller για το 2025», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!