ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Έλληνες να κάνουν διακοπές off – season και να μην πιάνουν χώρο για να μην ενοχλούν τους τουρίστες και τον Πορτοσάλτε

Άλλη μια καταπληκτική performance αισχρότητας από τον Άρη Πορτοσάλτε που θέλει τον Έλληνα φορολογούμενο, πολίτη β' κατηγορίας
Οι Έλληνες να κάνουν διακοπές off – season και να μην πιάνουν χώρο για να μην ενοχλούν τους τουρίστες και τον Πορτοσάλτε

Όλα καλά με τον τουρισμό στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει ένα μόνο πρόβλημα: είναι εκείνοι οι… ενοχλητικοί Έλληνες που ζουν εκεί και μας… εμποδίζουν την ανάπτυξη! Και σαν να μην έφτανε αυτό, θέλουν να πηγαίνουν και διακοπές σε «high season», δηλαδή από 15 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου. Είναι να απορεί κανείς με το… θράσος των Ελλήνων που θέλουν να απολαύσουν το καλοκαίρι στη χώρα τους!

Τα είπε και ο Άρης Πορτοσάλτε, για να μην κουράζεται και η κυβέρνηση να μετατρέπει τους Έλληνες σε ξένους μέσα στην ίδια τους τη χώρα:

«Τα μπάνια του λαού δεν μπορούν να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου. Αυτό προσπαθώ να πω καιρό τώρα» είπε ο δημοσιογράφος εκποίησης της χώρας, κατηγορώντας τους Έλληνες που ενώ δουλεύουν περισσότερες ώρες από κάθε άλλο ευρωπαίο, δεν νοείται να έχουν και δικαίωμα να κάνουν διακοπές όποτε θέλουν. Που ακούστηκε άλλωστε τέτοια εξωφρενική απαίτηση, να έχει προτεραιότητα ο Έλληνας φορολογούμενος στο να ευχαριστηθεί την πατρίδα του!

Έτσι κι αλλιώς ο Έλληνας εργαζόμενος πρέπει να μετατραπεί σε φτωχοποιημένο παρία που θα ζει ίσα – ίσα για να προσφέρει διαφόρων ειδών «υπηρεσίες» στους πλούσιους τουρίστες, όπως – για παράδειγμα – στην Ταϊλάνδη, στο Ντουμπάι ή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Αυτό είναι το τουριστικό όραμα «ανάπτυξης» που έχει η κυβέρνηση και φυσικά ο Άρης Πορτοσάλτε.

Αλλά ο δημοσιογράφος δεν έμεινε μόνο στο να παίζει τον ρόλο τουριστικού πράκτορα της κυβέρνησης. Το προχώρησε και παρακάτω. Έδωσε σύνθημα να κάνουν όλοι οι Έλληνες στη… μπάντα για να επιτευχθεί η κατάληψη της χώρας από τουρίστες:

«Έτσι όπως πάμε, αν θέλουμε τουρισμό και ο τουρισμός να μας φέρνει 20+ δισ. ευρώ στον τόπο, είναι γεγονός ότι εμείς οι κάτοικοι αυτού του τόπου θα υποχωρούμε έναντι των τουριστών. Διότι δεν χωράμε» υπογράμμισε o – για άλλη μια φορά – ανεκδιήγητος Πορτοσάλτε.

Για τον γαλάζιο «δημοσιογράφο» δεν έχει καμία σημασία που έτσι κι αλλιώς οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές φέτος λόγω ακρίβειας (όπως προκύπτει από έρευνα του ΙΕΛΚΑ). Ο Πορτοσάλτε θέλει να του αδειάσουν τη γωνιά και οι άλλοι μισοί, εκείνοι που θα πάνε διακοπές. Γενικά οι Έλληνες να μην απλώνονται και πολύ, γιατί ενοχλούν το θεάρεστο έργο της κυβέρνησης. Και φυσικά για μείωση των ληστρικών ακτοπλοϊκών εξόδων, ούτε λόγος.

Εντωμεταξύ οι αρμόδιοι παράγοντες του τουρισμού (ακόμα και διεθνώς) προειδοποιούν ότι η Ελλάδα αποκτά σοβαρό πρόβλημα υπερτουρισμού, λόγω του πολλαπλασιασμού των αφίξεων, της ανεπάρκειας των υποδομών, την εξάντληση των φυσικών πόρων και τη συνολική επιβάρυνση του οικοσυστήματος.

Άλλα όλοι αυτοί οι… ανίδεοι ειδήμονες του τουρισμού δεν ρώτησαν τον γίγαντα Άρη Πορτοσάλτε για να τους πει ότι όχι μόνο πρέπει να «βουλιάξει» με παραπάνω τουρίστες η Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να πηγαίνουν και off-season διακοπές οι Έλληνες, για να βουλιάξει ακόμα περισσότερο. Για τον Πορτοσάλτε η λύση δεν είναι να βελτιωθούν οι υποδομές ή να εκλογικευτεί η τουριστική κίνηση, αλλά να εγκαταλείψουν τη χώρα οι Έλληνες.

Τα δισεκατομμύρια ευρώ που αφήνει ο τουρίστας πάνω απ’ όλα, και ας καταρρεύσουν από υπερτουρισμό όλες οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Έλληνες να κάνουν διακοπές off – season και να μην πιάνουν χώρο για να μην ενοχλούν τους τουρίστες και τον Πορτοσάλτε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.