ENGINE POWER

Ο Lewis Hamilton γελάει με την κατηγορία του Max Verstappen για σύγκρουση

Ο Max Verstappen πιστεύει ότι ο Lewis Hamilton ήταν υπεύθυνος για τη σύγκρουσή τους στην Ουγγαρία, αναφέρει ο Lewis Larkam στη Βουδαπέστη.
Ο Lewis Hamilton γελάει με την κατηγορία του Max Verstappen για σύγκρουση

Ο Max Verstappen πιστεύει ότι ο Lewis Hamilton έφταιγε για τη δραματική συνάντησή τους στις τελευταίες φάσεις του Grand Prix της F1 της Ουγγαρίας.

Έχοντας περάσει μεγάλο μέρος του αγώνα παλεύοντας για την τελική θέση στο βάθρο, οι παλιοί αντίπαλοι του τίτλου συγκρούστηκαν στον Γύρο 63 όταν ο Verstappen βούτηξε προς τα μέσα σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει την τρίτη θέση.

Ο οδηγός της Red Bull κλείδωσε και έτρεξε βαθιά στη γωνία, με τον αριστερό πίσω τροχό του να έρχεται σε επαφή με τον μπροστινό δεξιό του Hamilton. Ο Verstappen βγήκε χειρότερα από τη σύγκρουση και στάλθηκε αερομεταφερόμενος στην περιοχή απορροής.

Ο Lewis Hamilton τερμάτισε τρίτος, ενώ ο Verstappen έπεσε πίσω από τον Charles Leclerc της Ferrari στην πέμπτη θέση.

o-lewis-hamilton-gelai-me-tin-katigoria-tou-max-verstappen-gia-sigkrousi

«Πήγα για μια μετακόμιση που είχε ολοκληρωθεί», είπε ο Verstappen στο Sky Sports. «Αλλά μετά, στη μέση της ζώνης πέδησης όταν είμαι ήδη δεσμευμένος, ξαφνικά συνεχίζει να στραβώνει σωστά.

«Αν δεν είχα στρίψει, φρενάροντας ευθεία, θα είχα έρθει σε επαφή μαζί του. Φυσικά, κλειδώνω γιατί συνεχίζει να στρίβει δεξιά.

«Οι άνθρωποι έκαναν πολλά από αυτά που συνέβησαν στην Αυστρία – δεν ήταν σωστό μπλα μπλα μπλα. Αλλά αυτό ήταν στην αρχική κίνηση. Μετά φρενάρεις ευθεία, κρατάς τους τροχούς σου ευθεία.

«Ένιωσα ότι τώρα, δεν ήταν στην αρχική κίνηση, αλλά μετά. Στη ζώνη πέδησης συνεχίζει να στρίβει δεξιά. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό όταν κάποιος είναι αφοσιωμένος στο εσωτερικό.

«Γι’ αυτό κλείδωσα, διαφορετικά θα είχαμε συγκρουσθεί ούτως ή άλλως γιατί θα είχε στραφεί εναντίον μου.

“Θα δούμε. Στο τέλος της ημέρας, αν κάνετε μια καλύτερη στρατηγική, δεν είστε σε αυτή τη θέση.

“Αλλά δεν νομίζω ότι ήταν λάθος. Πήγα για μια κίνηση που ήταν πλήρως προχωρημένη. Δεν νομίζω ότι φρέναρα πολύ αργά.”

Όταν ενημερώθηκε για την άποψη του Verstappen για το περιστατικό, ο Hamilton γέλασε πριν απαντήσει: «Εννοώ, για μένα, ήταν ένα περιστατικό αγώνων. Τελικά, ήταν πολύ πιο γρήγορος.

«Το έστειλε. Μετακινήθηκα, λίγο για να αμυνθώ. Αλλά άφησα χώρο στο εσωτερικό. Έκλεισε. Τότε δεν μπορούσε να στρίψει, έτσι επέστρεψε σε διαφορετική τροχιά και μου έκοψε τον τροχό.

«Λοιπόν, αν ήταν υπό έλεγχο, θα είχε περάσει».

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, παραδέχτηκε ότι ένιωθε επίσης ότι ήταν απλώς ένα «αγωνιστικό περιστατικό».

Το περιστατικό διερευνήθηκε από τους αεροσυνοδούς, οι οποίοι αποφάσισαν να μην προβούν σε περαιτέρω ενέργειες για το θέμα, θεωρώντας ότι «κανένας οδηγός δεν ευθύνεται κατά κύριο λόγο».

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Lewis Hamilton γελάει με την κατηγορία του Max Verstappen για σύγκρουση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!