ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αλμέιδα για τα λάθη, τα πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία και είπε πως δεν θέλει στόπερ

Ο Αλμέιδα μίλησε για ένα τέταρτο στη συνένευξη Τύπου, ανέλυσε τα λάθη, μίλησε για τα πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία και στόπερ
Ο Αλμέιδα για τα λάθη, τα πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία και είπε πως δεν θέλει στόπερ

Ο Ματίας Αλμέιδα εμφανίστηκε αργά στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Ίντερ ντ’ Εσκάλδες. Το ματς που πήγαινε για 7-0 και τελικά από 4-0 έγινε 4-3. Και η ΑΕΚ τώρα θα πρέπει να προσέξει, ναι κι όμως θα πρέπει να προσέξει για να μην έχει δράματα στο Conference League. 

Ο Αλμέιδα τόνισε πως δε μαθαίνουν όλοι από τα λάθη. Για τα χαμένα πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία αλλά και πως δε θέλει στόπερ.

Ένα σχόλιο για το παιχνίδι και το κομμάτι της χαλαρότητας, της κατάρρευσης και το τελικό 4-3; Κι αν τον προβληματίζουν τα λάθη που έγιναν γιατί παρόμοια λάθη κόστισαν πέρυσι από την ΑΕΚ το πρωτάθλημα«Πρώτα απ’ όλα καλησπέρα. Θα συμφωνήσω μαζί σας. Εμείς παίξαμε 60 λεπτά όπως έπρεπε να το κάνουμε. Έπειτα όλα τα λάθη που κάναμε και είδατε και ακόμα περισσότερα: τον τρόπο χειρισμού του παιχνιδιού. Ολο αυτό έκανε να επαναληφθεί την περσινή χρονιά και στην ευρωπαϊκή πορεία. Έγιναν παρόμοια λάθη που μας κόστισαν βαθμούς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε στο ίδιο σημείο! Βασικά λάθη. Στα πλάγια άουτ λάθη! Τώρα ξεκινάει. Μας μένει μια περίεργη γεύση. Προφανώς από τα λάθη πρέπει να μάθουμε, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε μάθει. Δώσαμε ελπίδες στον αντίπαλο. Συμφωνώ μαζί σας».

Γιατί θεωρεί ότι η ομάδα είναι στο ίδιο σημείο ως προς τα λάθη, αφού δουλειά γίνεται. Πώς το στηρίζει αυτό;«Γιατί υπάρχουν πολλά λάθη που μπορούν να γίνουν σε χιλιοστά δευτερολέπτου. Είναι λάθη που έχουμε μιλήσει και αναλύσει. Είναι συγκεκριμένα λάθη. Οπότε όταν μίλησα για ανταγωνισμό, βάζω μέσα και τα λάθη. Κι εγώ κάνω λάθη. Ολοι κάνουμε λάθη. Δεν μιλάω για το λάθος που δεχόμαστε γκολ στο τέλος μία φάσης. Μιλάω για την αρχή. Μπορεί να γίνει μια κακή πίεση. Εμείς δίνουμε τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε αντιπάλου και μπορεί να μην το ερμηνεύουν. Ή μπορεί να μην ερμηνεύουν τον προπονητή και σε αυτή την περίπτωση αυτός ειμαι εγώ».

Πώς διορθώνεται από έναν προπονητή αν υπάρχει πνευματικό πρόβλημα: «Είναι η επιμονή και φυσικά ο προπονητής κοιτάζει μέσα του. δεν πρέπει να ψάξουμε έναν που φταίει. Ολοι μαζί κερδίζουμε και όλοι χάνουμε. Γι’ αυτό δουλεύουμε ως γκρουπ. Με αυτό μπορεί να δουλευτεί και να αλλαχθεί. Ηταν το πρώτο παιχνίδι. Δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις να σκοράρουμε. Και μένουμε στο λάθος που δεχθήκαμε το γκολ. Όχι σε αυτά που δεν τελειώσαμε τις φάσεις. Δεν έχει σημασία ποσα γκολ βάλαμε. Αν είχαμε σκοράρει περισσότερο θα ένιωθα όπως τώρα. Αυτό το καλύτερα να συμβαίνει πάντα τώρα που είναι η αρχή».

Για τα πέναλτι:«Αν ειχα τέτοιο χειριστήριο και μπορούσα να χειριστώ το μυαλό του παίκτη θα μπορούσα να είχα αλλάξει και πλευρά. Υπάρχει και το αδύναμο σημείο του αντιπάλου. Ο αντίπαλος έπεσε καλά και το έπιασε».

Αν μπορεί να αλλάξει εκτελεστή:  «Ναι θα μπορούσε, αλλά αν δεν δείξω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου θα ήμουν κι εγώ μέρος μίας χάλιας κατάστασης. Θέλω να δείχνω εμπιστοσύνη στους παίκτες. Δεν πρόκειται να τον κριτικάρω επειδή έχασε ένα πέναλτι. Άλλη στιγμή θα το βάλει. Εκανε γενικά πολλές κινήσεις, έβαλε γκολ έδωσε ασιστς».

Αν υπολογίζει τον Λιούμπισιτς αριστερό μπακ:  «Όχι. Μπορει να το κάνει ως εναλλακτική γιατί το έχει κάνει στο παρελθόν. Αλλά έπαιξε στη θέση που έπαιξε πολύ καλά κι ακόμα πιο πίσω μπορεί. Στη θέση του αριστερού μπακ έπαιξε για να παίξει ο Μάνταλος».

Για το αν υπάρχει σχέδιο να αποκτηθεί στόπερ: «Όχι. Είμαστε καλά. Έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ. Πρώτο παιχνίδι. Ξανακάναμε κάποια λάθη. Τα βλέπουμε. Δεν έχετε απέναντί σας έναν άνθρωπο που εθελοτυφλεί. Ξέρω τι μπορεί να δώσει κάθε παίκτης απ’ αυτούς. Γι’ αυτό και ενισχύσαμε την ομάδα. προς το παρόν τα παιδιά που ήρθαν θέλουν λίγο χρόνο για να μπουν στα ματς. Εχω τέσσερα στόπερ. Δεν χρειαζόμαστε γιατί έχουμε 32 παίκτες. Εχουμε ένα καλό ρόστερ. Δεν θέλουμε να φέρουμε κάποιον παίκτη για τον φέρουμε».

 

ΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Αλμέιδα για τα λάθη, τα πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία και είπε πως δεν θέλει στόπερ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).