ENGINE POWER

Οι τέσσερις αναβάτες που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Alvaro Bautista αν φύγει από την Ducati

Ο Alvaro Bautista θέλει να συνεχίσει με την Ducati στο WorldSBK την επόμενη σεζόν, αλλά θα ακολουθήσουν διαφορετική προσέγγιση;
Οι τέσσερις αναβάτες που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Alvaro Bautista αν φύγει από την Ducati

Η Ducati υποστήριξε ότι επιθυμεί να κρατήσει τον Alvaro Bautista για την καμπάνια WorldSBK 2025.

Στη συνέχεια, ο Bautista επιβεβαίωσε ότι θέλει να μείνει με την ιταλική φίρμα τελευταία φορά στο Most.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές φέρεται να απέχουν πολύ από την άποψη της συμφωνίας, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα υπάρξει διάσπαση με άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές που διαθέτει η Ducati.

Μιλώντας στο Most, ο Marco Zambenedetti, Τεχνικός Συντονιστής της Ducati Corse, είπε: «Ο Alvaro είναι σίγουρα η πρώτη μας επιλογή, έχουμε κερδίσει πολλά μαζί του και του δίνουμε τη μέγιστη υποστήριξη που μπορούμε.

«Δεν έχουμε σταματήσει να δουλεύουμε σε κανέναν τομέα της μοτοσυκλέτας, είναι μια συνεχής βελτίωση, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι η δυναμική της μοτοσυκλέτας και εργαζόμαστε μαζί για να προσπαθήσουμε να του δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

«Σίγουρα άλλοι είναι πιο ανταγωνιστικοί φέτος, καθιστώντας το πιο δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος».

Είναι ξεκάθαρο ότι η Ducati θα ήθελε να διατηρήσει τον Bautista, αλλά είναι επίσης σαφές ότι χρειάζονται δύο για να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία που λειτουργεί και για τους δύο, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα.

Ποιος θα μπορούσε λοιπόν να αντικαταστήσει τον Bautista εάν συμβεί μια διάσπαση;

ΝΤΑΝΙΛΟ ΠΕΤΡΟΥΤΣΙ
Ένας εργοστασιακός αναβάτης της Ducati στο MotoGP στο παρελθόν, και ένας αναβάτης που έχει πολύ καλές επιδόσεις στα μηχανήματα της Ducati στο WorldSBK αυτή τη στιγμή, ο Petrucci θα μπορούσε να είναι μια καλή προσθήκη δίπλα στον Nicolo Bulega.

Ο Petrucci έχει τεράστια πείρα και έχει δείξει ότι είναι ακόμα αρκετά γρήγορος για να διεκδικήσει μεγάλα αποτελέσματα.

Ο Petrucci παραδέχτηκε πρόσφατα ότι θα ήταν «όνειρο» να γίνει εργοστασιακός αναβάτης της Ducati στο WorldSBK, αφού το είχε κάνει στο MotoGP.

ANDREA IANNONE
Όπως και ο Petrucci, ο Iannone έχει δείξει ότι είναι πολύ δυνατός κατά καιρούς το 2024, καθώς θέλει να εξασφαλίσει μια εργοστασιακή βόλτα το 2025.

Ο Iannone, ο οποίος είχε αποκλειστεί από τους αγώνες τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ήταν κατά καιρούς εντυπωσιακός, αν και η συνέπεια έχει απογοητεύσει τον Ιταλό μερικές φορές.

Παρόλα αυτά, το ταλέντο του Iannone είναι αναμφίβολα ακόμα εκεί και με μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα θα μπορούσε να είναι ένας πολύ επικίνδυνος αντίπαλος για τους Toprak Razgatlioglu.

ΤΖΑΚ ΜΙΛΕΡ

i-tesseris-anavates-pou-tha-borousan-na-antikatastisoun-ton-alvaro-bautista-an-figi-apo-tin-ducati

Ο μπαλαντέρ σε αυτή τη λίστα είναι ο Miller, με τον αναβάτη του MotoGP αυτή τη στιγμή να ξεμένει από επιλογές.

Ο Miller έχει δυσκολευτεί για μεγάλο μέρος του 2024 με την KTM και ενώ οι φήμες για μετάβαση στην Pramac Yamaha ή στο Trackhouse Racing επιμένουν, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι θα παραμείνει στο MotoGP.

Εάν ο Joe Roberts εξασφαλίσει την τελευταία διαδρομή στο Trackhouse και η Pramac επιλέξει τον Miguel Oliveira και έναν πρωτάρη από το Moto2, οι επιλογές του Miller θα μπορούσαν να είναι στη Honda, εάν δεν υπογράψουν τον Joan Mir, αλλά αυτό είναι πολύ απίθανο.

Έτσι, η μετάβαση στο WorldSBK θα μπορούσε γρήγορα να γίνει μια ρεαλιστική επιλογή για τον Miller, και με την Ducati να δείχνει τις τελευταίες σεζόν ότι μπορεί να κερδίσει πρωταθλήματα στα χέρια του Bautista, το Panigale V4 R θα μπορούσε να δώσει στον Αυστραλό την ευκαιρία να είναι στο μείγμα για νίκες σωστά. Μακριά.

ΑΝΤΡΙΑΝ ΧΟΥΕΡΤΑΣ
Πετώντας ψηλά στην κορυφή της βαθμολογίας WorldSSP, ο νεαρός Ισπανός ήταν λαμπρός το 2024.

Παρόμοια με τον Bulega την περασμένη σεζόν, ο Huertas έδειξε ότι είναι έτοιμος για το WorldSBK και η Ducati μπορεί να θέλει να αγοράσει έναν άλλο νεαρό αν πιστεύει ότι ο Bulega είναι ο άνθρωπός τους για να γίνει υποψήφιος τίτλος στο μέλλον.

Ο Χουέρτας κέρδισε τους τελευταίους έξι αγώνες, συμπεριλαμβανομένων επτά από τους τελευταίους οκτώ καθώς διεκδικεί να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στην τρίτη του πλήρη σεζόν στο Supersport.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι τέσσερις αναβάτες που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Alvaro Bautista αν φύγει από την Ducati», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!