ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με πολλές αλλαγές και χωρίς γκολ κόντρα στη Ντόρντρεχτ ο Άρης (vid)

Λιγότερο καλός σε σχέση με το πρώτο φιλικό του ο Άρης, έμεινε στο 0-0 με τη Ντόρντρεχτ
Με πολλές αλλαγές και χωρίς γκολ κόντρα στη Ντόρντρεχτ ο Άρης (vid)

Ο Άκης Μάντζιος θέλησε να δοκιμάσει περισσότερα πρόσωπα σε σχέση με το πρώτο φιλικό κόντρα στην Άλκμααρ κι έτσι ο Άρης δεν έδειξε πολλά πράγματα στο 2ο τεστ επί ολλανδικού εδάφους, μένοντας στο 0-0 με τη Ντόρντρεχτ. Ντεμπούτο για τον Πιόνε Σίστο, ως βασικός μάλιστα.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι έδειξαν πολύ λίγα πράγματα επιθετικά, απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να αγωνίζεται στη 2η κατηγορία, ωστόσο ήταν αρκετά αξιόλογη.

Στο δεύτερο μέρος πάντως ο Άρης ήταν βελτιωμένος μετά και τις αλλαγές του Μάντζιου, χωρίς πάντως και πάλι να… βγάλει μάτια. Ήταν πάντως πιο κινητικός και έφτανε με μεγαλύτερη άνεση έξω από την αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. Δεν είχε όμως και πάλι πολλές αλλά είχε πιο δραστήριο τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ξεχώρισε και ο Ζουλ που μπήκε στο 2ο μέρος.

Να σημειώσουμε οτι ο Άρης παρατάχθηκε με αριστερό μπακ τον Παναγίδη, καθώς ο Φεράρι είχε ίωση και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί.

Η κορυφαία στιγμή για τον Άρη στο ματς ήρθε λίγο μετάτο 70′ από μια προσπάθεια του Σουλεϊμάνοφ, από τα δεξιά, ο οποίος πέρασε παράλληλα με την εστία και ενώ στην εξέλιξη της φάσης η Σαβέριο δεν κατάφερε να νικήσει τον τΦαλκ μπροστά στην εστία.

Στο πρώτο ημίχρονο Άρης  είχε ένα καλό σουτ στο 30′ με τον Σίστο, μέσα από την μεγάλη περιοχή και αριστερά, με τον Λίαμ να απομακρύνει.

Να αναφέρουμε οτι ο διαιτητής ήταν πολύ κακός, επιτρέποντας το σκληρό παιχνίδι των Ολλανδών. Μάλιστα δεν δίστασε να αποβάλλει(!) τον Άκη Μάντζιο, επειδή διαμαρτυρήθηκε έντονα για την ανοχή που έδειχνε στο αντιαθλητικό παιχνίδι της Ντόρντρεχτ. Αποκορύφωμα ήταν ένα μαρκάρισμα στον Μορόν, το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προπονητή του Άρη, στο οποίο ρέφερι «έκλεισε τα μάτια».

Το τρίτο και τελευταίο φιλικό του Άρη επί ολλανδικού εδάφους έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 30 του μηνός και ώρα Ελλάδας 20:30 κόντρα στη Μπρέντα.

Άρης: Κουέστα, Φατόρε (69’ Μοντόγια), Ρόουζ, Μπράμπετς (58’ Βέλεθ), Παναγίδης (46’ Ζουλ), Μεμέτογλου (46’ Σαβέριο), Πάρντο (83 Σεβαστίδης), Μανού Γκαρθία (Ζαμόρα), Σίστο, Σουλεϊμανοφ (79’ Αγοραστός), Μορόν (46’ Φετφατζίδης).

Ντόρντρεχτ:Μπόσιν, Βαλκ, Χίλτον, Αμούζου (83 Σούντεριξ), Σλάις, Σεβντού, Οσουντίνα (72’ Τιερίνεν), Χάεν, Σέιν, Φαν Βιάνεν, Εμπεμπά.

Άρης – Σίστο: «Έχουμε πολλές δυνατότητες, χρειάζεται απλά δουλειά»

«Στο πρώτο φιλικό δεν αγωνίστηκα και το παρακολούθησα από την εξέδρα, τώρα είχα την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ και να μπω στην ομάδα για πρώτη φορά. Χρειάζεται δουλειά και προσωπική και ομαδική. Να μπω στα συστήματα στο ρυθμό και την αντίληψη του παιχνιδιού της ομάδας.

Θα βρούμε με τον καιρό και τα ματς ,τον ρυθμό μας, έχουμε πολλές δυνατότητες και απλά χρειάζεται δουλειά για να πάμε καλύτερα και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας», είπε ο Σίστο μετά το έστω και ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον Άρη.

Μάντζιος: «Κάναμε δοκιμές, αλλά το θέμα είναι να αποκτήσουμε νοοτροπία»

«Κάναμε σίγουρα κάποιες δοκιμές, όπως π.χ. ο Παναγίδης έπαιξε αριστερό μπακ, αλλά το θέμα είναι να αποκτήσουμε νοοτροπία, ώστε να τα δίνουμε όλα στο παιχνίδι», είπε από την πλευρά του ο Μάντζιος.

Νωρίτερα σχολίασε συνολικά για το παιχνίδι ότι: «Ήταν ένας διαφορετικός αγώνας σε σχέση με τον πρώτο με την Άλκμααρ, παίξαμε με μια ομάδα που είχε καλή φυσική κατάσταση και ήταν δυνατή, αλλά στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε λες και θέλαμε να κάνουμε απλά μια συμμετοχή. Δεν είχαμε διάθεση, δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Δείξαμε αρκετό ατομισμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο πήγαμε καλύτερα, άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι συνεχίζουμε κανονικά τις προπονήσεις και βγάζουμε συμπεράσματα», κατέληξε ο Μάντζιος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με πολλές αλλαγές και χωρίς γκολ κόντρα στη Ντόρντρεχτ ο Άρης (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.