ENGINE POWER

F1 : Ο George Russell κερδίζει τον Lewis Hamilton και κερδίζει το GP του Βελγίου

Ο George Russell οδηγεί τον συμπαίκτη του Λιούις Χάμιλτον για μια Mercedes 1-2 στο Βέλγιο, αναφέρει ο Λιούις Λάρκαμ από το Σπα.
F1 : Ο George Russell κερδίζει τον Lewis Hamilton και κερδίζει το GP του Βελγίου
  • Πήγε και το πήρε μόνος του σαν μεγάλος! Σε αντίθεση με εκείνον στην Αυστρία πριν από μερικές εβδομάδες, όπου η σύγκρουση μεταξύ του Max Verstappen και του Lando Norris ήταν υπέρ του, ο George Russell αυτή τη φορά έδειξε πλήρη εξουσία για να κερδίσει το Grand Prix του Βελγίου.
  • Κάτω από τον ήλιο του Spa-Francorchamps, όπου όλοι οι αντίπαλοί του, ξεκινώντας από τον συμπαίκτη του Lewis Hamilton , έπαιξαν την κάρτα ασφαλείας με δύο στοπ, ο Άγγλος πήγε all-in προσπαθώντας να φτάσει μέχρι το τέλος χωρίς να επιστρέψει στις κερκίδες της πίστας. Ένα τολμηρό στοίχημα που όμως τελικά απέδωσε. Ωστόσο, έπρεπε να κρατήσει την ανάσα του στους τελευταίους γύρους γιατί προφανώς το κεφάλαιο του ελαστικού ήταν χαμηλότερο από αυτό των υπολοίπων. Και όταν ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε στο ύψος του και με το DRS, ο Τζορτζ Ράσελ δεν έτρεμε, δείχνοντας πάντα ανυπόφορος όταν διατηρούσε τη θέση του.
  • Ο επτά φορές πρωταθλητής δοκίμασε την τύχη του, αλλά δυστυχώς δεν ήταν ποτέ στο επίπεδο του γείτονά του στο γκαράζ για να προκαλέσει μια πραγματική επίθεση όταν φρενάρει στο Les Combes ή ακόμα και στη στάση του λεωφορείου. Έπρεπε μάλιστα να είναι πολύ προσεκτικός στο τελικό σπριντ γιατί ο Oscar Piastri , 3ος κάτω από το σκακιέρα, παραλίγο να εκμεταλλευτεί τη μάχη μεταξύ των συμπαικτών του. Αλλά ο Αυστραλός ήταν τελικά 6 δέκατα πολύ λίγος για να κλέψει τη 2η θέση από τον Lewis Hamilton.
  • Για τη Mercedes, αυτή είναι η τρίτη νίκη αυτή τη σεζόν μετά από αυτές στην Αυστρία και τη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό είναι το πρώτο διπλό της ομάδας μετά το Grand Prix της Βραζιλίας το 2022, όπου ο George Russell είχε ήδη κερδίσει τον Lewis Hamilton.
  • Ξεκινώντας από την 11η θέση μετά την ποινή του 10 θέσεων στο grid, ο Max Verstappen δεν μπόρεσε να πετύχει άλλη μια νικηφόρα επιστροφή όπως το 2022 και το 2023. Αυτή τη φορά, ο τρεις φορές βασιλεύων παγκόσμιος πρωταθλητής επιβραδύνθηκε στην ορμή του από πιο ανταγωνιστικά μονοθέσια. πιο αποτελεσματική από τα τελευταία χρόνια. Τελικά περιόρισε τη ζημιά με μια 5η θέση λίγο πιο μπροστά από τον Λάντο Νόρις, τον μεγάλο χαμένο της ημέρας. Μετά από ένα ταραχώδες ξεκίνημα που τον έκανε να πέσει στην 7η θέση, κατάφερε να ανακάμψει αλλά είδε τον Max Verstappen να διευρύνει λίγο περισσότερο τη διαφορά στην κορυφή του πρωταθλήματος. 78 πόντοι χωρίζουν τους δύο άνδρες.
  • Από τη γαλλική πλευρά, ο Esteban Ocon έφερε πίσω έναν πολύτιμο βαθμό στην Alpine , ενώ η ομάδα βιώνει μια εσωτερική επανάσταση μεταξύ του τέλους του προγράμματος κινητήρα και των διαφόρων αποχωρήσεων. Ο Νορμανδός τον πήρε τις τελευταίες στιγμές αφού πήρε τον καλύτερο του Ντάνιελ Ρικιάρντο .
  • Η F1 μπαίνει τώρα στις καλοκαιρινές της διακοπές. Η επανέναρξη προγραμματίζεται για την Ολλανδία σε 4 εβδομάδες (23-25 ​​Αυγούστου).

Ακολουθούν τα πλήρη αποτελέσματα της F1 από το Grand Prix του Βελγίου 2024: 

o-tzortz-rasel-kerdizi-ton-liouis-chamilton-ke-kerdizi-to-gp-tou-velgiou

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F1 : Ο George Russell κερδίζει τον Lewis Hamilton και κερδίζει το GP του Βελγίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!