ΤΕΝΙΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εύκολα στους «8» ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Και τώρα Τζόκοβιτς!

Στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά τένις πέρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς νίκησε με 7-5, 6-1 σετ τον Σεμπαστιάν Μπάες,
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εύκολα στους «8» ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Και τώρα Τζόκοβιτς!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε 1 ώρα και 21 λεπτά για να αποκλείσει τον Αργεντινό Σεμπάστιαν Μπάεζ με 2-0 σετ (7-5, 6-1), παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά τένις για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Ο Έλληνας πρωταθλητής, No11 του κόσμου, δυσκολεύθηκε μόνο στο πρώτο σετ απέναντι στο Νο 18, καθώς όμως μαρτυρά το τελικό σκορ στο δεύτερο, κυριάρχησε πλήρως.

Στους «8» ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρει απέναντί του τον Νόβακ Τζόκοβιτς που με τη σειρά του απέκλεισε τον Ντόμινικ Κέπφερ με 7-5, 6-3.

Όσον αφορά τον αγώνα με τον Μπάεζ ο Τσιτσιπάς κατέγραψε 61% περασμένα πρώτα σερβίς κερδίζοντας το 89% των πόντων (32/36) αλλά 26% στο δεύτερο (6/23), εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις 7 ευκαιρίες για break και μέτρησε 11 winners.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Έλληνας τενίστας αντιμετώπισε πρόβλημα με το σερβίς του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Μπάες για break και προβάδισμα με 2-0, για να βγάλει αντίδραση ο Τσιτσιπάς και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Με νέο break ο Αργεντινός έκανε το 3-2 κι έφτασε στο 5-3, όμως ο Στέφανος έδειξε χαρακτήρα και αντέδρασε δυναμικό. Αρχικά μείωσε σε 5-4, ο Μπάες σέρβιρε για να τελειώσει το πρώτο σετ, όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε με ένα μεγαλοπρεπέστατο break (5-5) και με 2 ακόμη γκέιμς πήρε το σετ (7-5)!

Πλέον η ψυχολογία του Έλληνα πρωταθλητή ήταν στα υψη και αυτό ήταν ξεκάθαρο στο κορτ στο 2ο σετ. Με δύο break και κρατώντας τρεις φορές το σερβίς του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-0, με τον Μπάεζ απλά να μειώνει σε 5-1 πριν ο Έλληνας τελειώσει την πρόκριση στο σερβίς του.

Να σημειώσουμε οτι το κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο αποθέωσε τον Στέφανο και εκείνος ανταπέδωσε.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δείτε παρακάτω τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη νίκη επί του Μπαέζ 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εύκολα στους «8» ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Και τώρα Τζόκοβιτς!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.