ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγαπητέ Κωνσταντίνε Κατακουζηνέ!

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης γράφει για τον παιδικό του ήρωα «Κωνσταντίνο Κατακουζην», κατά κόσμον Χάρη Ρώμα με αφορμή τα όσα είπε για Νίκο Αναδιώτη και Νίκο Οικονονομόπουλο.
Αγαπητέ Κωνσταντίνε Κατακουζηνέ!

Αγαπητέ Κωνσταντίνε Κατακουζηνέ! Ήρωα των παιδικών μας χρόνων! Μορφή η οποία έπαιζε στις τηλεοράσεις μας για πάνω από 20ετία! Ακόμη θυμάμαι να είμαι παιδί Πέμπτης Δημοτικού, να είναι καλοκαίρι έχοντας παραγγείλει πίτσες μαργαρίτα και νυσταγμένος να περιμένω να ξεκινήσει η αγαπημένη μας σειρά, «Κωσταντίνου και Ελένης» !

Πολλές φορές μεγαλώνοντας προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω γιατί μας άρεσε τόσο η σειρά και πώς γίνεται να βλέπουμε ξανά και ξανά τα ίδια επεισόδια τόσο ευχάριστα σαν να ήταν η πρώτη φορά! Τάξης και ηθική ήταν το σύνθημα σου (ρόλο που συνέχισες πολύ επιτυχημένα στην επόμενη επιτυχημένη σειρά ως Δήμαρχος στο καφέ της Χαράς στο Κολοκοτρωνίτσι), ένα κράμα ειλικρίνειας, παράδοξου, ηθικισμού, πίστης στους ιερούς κανόνες που ερχόταν να σπάσει με τον αυθορμητισμό της η Ελένη, γνήσιο τέκνο της σύγχρονης Ελληνίδας καριερίστας βυθισμένη στα πάθη της με της ερωτικές περιπέτειες της ωστόσο παράλληλα πολύ αγαπητή για τον τρόπο της να σε προσγειώνει, να σε βάζει στην θέση σου και να σπάει τα φράγματα υποκρισίας που σε διακατείχαν!

Το πρώτο σόκ ήρθε όταν μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα πώς στην πραγματική ζωή ο Κωσταντίνος ήταν απλώς ένας ηθοποιός ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν πολύ μακριά από τους ρόλους τους οποίους έπαιζε, ρόλους οι οποίοι πέραν το κωμικό στοιχείο και την υπέρ του δέοντος κριτικής προς τους άλλους ανθρώπους , ήταν πολύ αγαπητή φιγούρα για όλους!

‘Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» νομίζω ως τίτλο θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε την αντίθεση αυτή της προσωπικής ζωής με τους ρόλους όπου έχεις αγαπηθεί στις επιτυχημένες σειρές που παίζονται ξανά και ξανά και ξανά!

Στο δια ταύτα αγαπητέ κύριε Χάρη Ρώμα, άκουσα με προσοχή και με σεβασμό ως προς την ελευθερία του ανθρώπινου προσώπου τις απόψεις που καταθέσατε στην τηλεοπτική συνέντευξη σας και δηλώσατε πώς διαφωνείτε αν και εκτιμάτε την ειλικρίνεια αναφορικά με τις θέσεις των κυρίων Νίκου Οικονομόπουλου ο οποίος όπου βρεθεί και σταθεί μιλάει για Πατρίδα και Χριστό και Νίκου Αναδιώτη Ηθοποιό, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Ευρωβουλευτή, όπου θα σας διαβεβαιώσω πώς είχε τις ίδιες απόψεις και προτού δηλώσει υποψηφιότητα με το κόμμα ΝΙΚΗ καθώς τον γνωρίζω προσωπικά στους χώρους της Εκκλησίας μια δεκαετία τουλάχιστον και τα όσα αναφέρει δεν είναι για ψηφοθηρικούς λόγους ή για λόγους εντυπωσιασμού.

Ελπίζω πραγματικά να γίνεται στην ζωή σας ένας Κωνσταντίνος Κατακουζηνός, να αγαπήσετε τον Χριστό, να έχετε μετάνοια, να τηρείτε τις εντολές του γιατί πρόκειται για την Σωτηρία της Ψυχής σας και του κάθε ενός ξεχωριστά! Καθηγητής πράγμα, εγώ θα σας τα λέω;;; ⁠•⁠‿⁠• Δεν θυμάστε που πήγατε να ιδρύσετε το κόμμα ΒΥΖΑΝ ; Ε είχατε μεγάλη έμπνευση γιατί όντως κάτι πατριωτικό το οποίο θα έχει αναφορά στην πίστη μας και θα αγωνιζόταν ανιδιοτελώς για την πατρίδα μας το χρειαζόμασταν! Και το βρήκαμε στην ΝΙΚΗ !

Και κάτι τελευταίο να γνωρίζετε πού μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσει και να μην το πιστεύετε και αφορά όλους τους ανθρώπους που τους διακατέχει το πάθος της ομοφυλοφιλίας! Ότι εμείς οι «οπισθοδρομικοί» Χριστιανοί που δεν αποδεχόμαστε αυτό το πάθος και που με νύχια και με δόντια παλεύουμε αυτή η λανθασμένη κατάσταση να μην περνάει στις επόμενες γενεές ως κάτι φυσιολογικό, δεν είναι ότι δεν αγαπάμε τους ίδιους τους ανθρώπους, ωστόσο πιστεύουμε με το να καταδεικνύουμε το ίδιο το πάθος και να το ξεχωρίζουμε από την ανθρώπινη υπόσταση, είναι η μεγαλύτερη πράξη αγάπης που θα μπορούσαμε να κάνουμε σε ένα πρόσωπο, ώστε μήπως κάποια στιγμή συνειδητοποιήσει την στρεβλή υπαρξιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και τελικώς σωθεί από αυτήν!

Προτιμάμε να είμαστε ο φίλος που σου λέει την αλήθεια κατάμουτρα για το καλό σου παρά να είμαστε εκείνος ο οποίος σου χτυπάει την πλάτη και σου χαϊδεύει τα αυτιά ώστε να μην τον απορρίψεις ως κόσμος!

Με πολύ εκτίμηση, στον παιδικό μου Ήρωα!

Αλέξανδρος Ορφανίδης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αγαπητέ Κωνσταντίνε Κατακουζηνέ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.