ΣΤΙΒΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στην 22 η θέση η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20χλμ. βάδην γυναικών

Η Αντιγόνα Ντρισμπιώτη κατέλαβε την 22η θέση στα 20 χιλιόμετρα βάδην των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με επίδοση 1:31.33.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στην 22 η θέση η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20χλμ. βάδην γυναικών

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, με επίδοση 1:31.33, τερμάτισε στην 22η θέση στα 20 χιλιόμετρα βάδην των γυναικών στους Αγώνες του Παρισιού. Όπως δήλωσε η ίδια μετά το τέλος, ήταν οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες στους οποίους συμμετέχει.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε στην πρώτη 20άδα από το δέκατο χιλιόμετρο του αγώνα και διατήρησε την αξιοπρεπέστατη θέση της, σ’ ένα από τα πλέον δύσκολα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Να τονίσουμε οτι λίγο πριν την εκκίνηση, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. Κι αυτό καθώς η συγκίνηση από την δεύτερη συμμετοχή της στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου ήταν τεράστια για την δις πρωταθλήτρια Ευρώπης.

«Είμαι συγκινημένη. Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κλαίω τις τελευταίες δύο μέρες. Δεν μπορώ να συμμαζέψω τα συναισθήματά μου. Δεν ξέρω καν τι θέση έχω, αλλά χαίρομαι για την επίδοσή μου με τα δεδομένα της φετινής χρονιάς. Όταν ένας αθλητής έχει προβλήματα με το σώμα του έχει προβλήματα και με το μυαλό του. Ήμουν λίγο μπερδεμένη. Δούλεψα μεθοδικά και σήμερα έκανα μία αξιοπρεπή εμφάνιση στον Τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων», ανέφερε αρχικά η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Μου αφήνει κάτι γλυκό όλη μου η εμπειρία. Δεν έχω κάποια άσχημη στιγμή να θυμάμαι. Οπότε σίγουρα φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Έχω να θυμάμαι μόνο ωραία πράγματα. Αυτός ο ανταγωνισμός, ο εσωτερικός, που βγαίνεις από εδώ και είσαι αγκαλιά με τις συναθλήτριες. Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω… Ευχαριστώ για τη στήριξη και όσους με σκεφτόντουσαν όλο αυτό το διάστημα», πρόσθεσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Από εκεί και πέρα το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα, Τζιαγιού Γιανγκ, καθώς κάλυψε τα 20 χιλιόμετρα βάδην σε μία ώρα 25 λεπτά και 54 εκατοστά.

Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 1:23.49 από τον Μάρτιο του 2021, πήρε από την εκκίνηση την πρωτοπορία και χωρίς να δυσκολευθεί σε κανένα σημείο της διαδρομής τερμάτισε στην πρώτη θέση, καθώς δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τις αντιπάλους της.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανίδα, Μαρία Πέρεθ και το χάλκινο, η Αυστραλή, Τζέμινα Μόνταγκ.

Τέλος να αναφέρουμε οτι αγώνας άρχισε με ημίωρη καθυστέρηση λόγω καιρικών συνθηκών (βροχόπτωση)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κατάταξη της πρώτης 8άδας στον τελικό των 20χλμ. βάδην Γυναικών

 1. Τζιαγιού Γιανγκ (Κίνα)        1:25.54

 2. Μαρία Πέρεθ (Ισπανία)         1:26.19

 3. Τζεμίνα Μόνταγκ (Αυστραλία)   1:26.25

 4. Λορένα Αρένας (Κολομβία)      1:27.03

 5. Αλέγκνα Γκονζάλες (Μεξικό)    1:27.14

 6. Γκλέντα Μορεχόν (Ισημερινός)  1:27.37

 7. Λάουρα Κάρο Γκαρθία (Ισπανία) 1:28.12

 8. Εβελιν Ινγκα (Περού)          1:28.16

...

22. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Ελλάδα) 1:31.33

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στην 22 η θέση η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20χλμ. βάδην γυναικών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.