ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΔ: Κόμμα μπαταχτσήδων που έχει καταντήσει «αποικία» χρέους – Στα 487,8 εκατ. εκτοξεύτηκαν τα χρέη της

Σχεδόν μισό δισ. το χρέος της ΝΔ - Την ίδια ώρα ο πολίτης ξεσπιτώνεται για λίγες χιλιάδες ευρώ και ο λαός στραγγίζεται οικονομικά από όλες τις μεριές
ΝΔ: Κόμμα μπαταχτσήδων που έχει καταντήσει «αποικία» χρέους – Στα 487,8 εκατ. εκτοξεύτηκαν τα χρέη της

Μπορεί η κυβέρνηση να μην αφήνει σε χλωρό κλαρί τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους γενικά, τους συνταξιούχους, τα νοικοκυριά που «στραγγίζονται» από την ακρίβεια και τους φόρους, τους κατόχους ακινήτων που πετιούνται στον δρόμο από τα funds για λίγες χιλιάδες ευρώ, αλλά έχει όλη την πολυτέλεια να χρωστάει σχεδόν μισό δισ. ευρώ σε τράπεζες και δημόσιο.

Γιατί σε αυτή τη χώρα οι πολλοί είναι καταδικασμένοι να υποφέρουν και οι λίγοι να φτιάχνουν περιουσίες από τη δυστυχία του λαού, απολαμβάνοντας όχι μόνο ποινική, αλλά και οικονομική ασυλία. Η περιουσία του κοσμάκη ξεκληρίζεται με την εργαλειοποίηση των κόκκινων δανείων, αλλά το κόμμα που κυβερνά τη χώρα μπορεί να φορτώνει ελεύθερα τα ταμεία του με απεριόριστο χρέος, προφανώς γιατί αποζημιώνει τους χρηματοδότες του με υπόγειους και αδιαφανείς τρόπους.

Θα ήταν αστείο να πιστεύει κάποιος ότι όλος αυτός ο τεράστιος όγκος χρέους, δεν γίνεται μέσο χειραγώγησης της κυβέρνησης.

Η ΝΔ παραμένει μια παράταξη μπαταχτσήδων και κακοπληρωτών, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ισολογισμού, κατά το 2023 είχε οφειλές 475.449.832,33 ευρώ σε τράπεζες, έναντι 425.600.611,17 το 2022. Δηλαδή τα χρέη προς τις τράπεζες αυξήθηκαν κατά 49.848.221,16 ευρώ μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Αύξηση παρουσιάζει και το χρέος προς προμηθευτές, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κτλ, καθώς έφτασε τα 12.399.897,14 ευρώ, έναντι 9.966.564,65 ευρώ το προηγούμενο έτος.

Όσον αφορά το έλλειμμα της ΝΔ, και αυτό, όπως οι οφειλές της, διαρκώς αυξάνεται. Έτσι, το 2023 εκτοξεύτηκε στα 54.357.699,84 ευρώ, από τα 44.591.660,80 ευρώ το 2022.

Κι όμως, ενώ μπροστά στα μάτια του λαού συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια αυτό το τεράστιο φαγοπότι, δεν έχει υπάρξει ένας εισαγγελέας για να επέμβει. Το ίδιο ισχύει και για το καταχρεωμένο ΠΑΣΟΚ, του οποίου οι συνολικές οφειλές έφτασαν στα 451.046.397 ευρώ. Δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρθροιστικά χρωστούν σχεδόν 1 δισ. ευρώ. Και αυτοί οι πολιτικοί ισχυρίζονται ότι θα… νοικοκυρέψουν τα οικονομικά της χώρας.

Φυσικά όλα αυτά τα χρέη, τα φορτώνεται με έμμεσους και άμεσους τρόπους το κλασσικό υποζύγιο. Ο ελληνικός λαός. Για να ακούει σήμερα τα γαλάζια στελέχη να λένε ότι δεν μπορούν να ρίξουν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, γιατί δεν θα έχει το κράτος να πληρώσει για συντάξεις, παιδεία κλπ.

Και υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνο έχει επικρατήσει η λογική «δανεικά και αγύριστα» για τα χρέη του κόμματος, αλλά ο πρωθυπουργός χρυσοπλήρωνε τον αμερικανοεβραίο «γκουρού» της επικοινωνίας Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ (μέχρι να τον διώξει, μετά το φιάσκο των ευρωεκλογών) και έδωσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την προεκλογική προβολή του κόμματος στα κοινωνικά δίκτυα και την Google, σε σημείο που έγινε δεύτερο κόμμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε έξοδα διαφήμισης στη Google για τις ευρωεκλογές.

Δείτε αναλυτικά τον ισολογισμό της ΝΔ για το 2023:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΝΔ: Κόμμα μπαταχτσήδων που έχει καταντήσει «αποικία» χρέους – Στα 487,8 εκατ. εκτοξεύτηκαν τα χρέη της», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.