ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Απόστολε Χρήστου ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ! Ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο!

Ο Απόστολος Χρήστου είναι ΜΥΘΟΣ! Είναι ασημένιος Ολυμπιονίκης στα 200μ. ύπτιο μετά την κούρσα της ζωής του που έκανε στο Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Απόστολε Χρήστου ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ! Ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο είναι γεγονός! Μετά το χάλκινο του Θοδωρή Τσελίδη στο τζούντο,  ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το ασημένιο στον τελικό των 200μ. ύπτιο!

Μάλιστα, η επιτυχία του Χρήστου είναι ιστορική καθώς δίνει στην χώρα μας το πρώτο μετάλλιο σε αγώνισμα πισίνας από το 1896, στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας, όταν είχαμε κατακτήσει 8 μετάλλια.

Ο μεγάλος Σπύρος Γιαννιώτης είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο το 2016 στην ανοιχτή θάλασσα.

«Δεν το πιστεύω. Δεν το έχω καταλάβει. Είναι απίστευτο! Ήξερα πως μπορούσα το μετάλλιο. Μπήκα δυνατά. Έβλεπα πως είμαι μπροστά. Αλλά είχα κερδίσει πολλά στα 150μ. Εκβίασα τη θέση ουσιαστικά. Τα έπαιξα όλα για όλα. Έπρεπε να κάνω την υπέρβαση. Δεν ήταν βασικός στόχος τα 200μ.», δήλωσε ο Χρήστου στην ΕΡΤ λίγο μετά την σπουδαία επιτυχία του.

Ο ασημένιος, πλέον, Ολυμπιονίκης τελείωσε την κούρσα με 1.54.82. Πανελλήνιο ρεκόρ φυσικά. Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Χούμπερτ Κος από την Ουγγαρία με 1:54.26 και τρίτος ο Ελβετός Ρόμαν Μιτιούκοφ με 1:54.85.

Ο Χρήστου έκανε συγκλονιστική κούρσα. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ. Ήταν πρώτος στα περάσματα. Σε όλα. Στα 50μ., 100μ. και 150μ. Μετά τα 160-170μ. κουράστηκε και ήταν λογικό. Τον πέρασε ο Κος. Αλλά ο στόχος ήταν το μετάλλιο. Και έγινε. Κάτι που φάνταζε αδύνατο κάποτε. Τώρα είναι πραγματικότητα.

Ο Χρήστου που μετά την 4η θέση στα 100μ. ύπτιο δεν ήθελε να κατέβει στα 200μ. Τελικά, ηρέμησε και κατέβηκε. Και καλά έκανε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Απόστολε Χρήστου ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ! Ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.