ENGINE POWER

F1 : Η Audi επιβεβαιώνει τον Jonathan Wheatley ως Team Principal

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Red Bull αυτή την Πέμπτη, η Audi επιβεβαίωσε επίσημα την άφιξη του Jonathan Wheatley, ο οποίος θα γίνει ο Team Principal της από το 2025.
F1 : Η Audi επιβεβαιώνει τον Jonathan Wheatley ως Team Principal

Οι Βρετανοί θα φτάσουν «το αργότερο» τον Ιούλιο του 2025 σύμφωνα με τη γερμανική μάρκα. Ο Jonathan Wheatley υπόκειται, όπως συμβαίνει για τη συντριπτική πλειοψηφία των «υψηλόβαθμων» αξιωματούχων της Formula 1 , σε μια αποκαλούμενη περίοδο «κηπουρικής», η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο. Αυτή η περίοδος εμποδίζει τα βασικά μέλη της ομάδας να φύγουν απευθείας για μια νέα θέση, με μυστικά δυνητικά γνωστά μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο Jonathan Wheatley θα αναφέρεται απευθείας στον Mattia Binotto, ο οποίος διορίστηκε την περασμένη εβδομάδα ως διευθυντής του έργου Formula 1 για τον γερμανικό γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτές οι δύο αφίξεις αντιμετωπίζουν την αποχώρηση του Andreas Seidl, ο οποίος ήταν ο προηγούμενος σκηνοθέτης του έργου, πριν από την αναχώρησή του και την άφιξη του Binotto. Το αφεντικό της Audi, Gernot Döllner, εξηγεί ότι η πρόσληψη των Binotto και Wheatley δομεί περαιτέρω το έργο, το οποίο θα φτάσει στο δίκτυο ως εργοστασιακή ομάδα το 2026, μετά από έναν ακόμη χρόνο μετάβασης ως Sauber.

« Με τον διορισμό του Jonathan και του Mattia, κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την είσοδό μας στη Formula 1. Είμαι πεπεισμένος ότι με τους δύο τους καταφέραμε να συνδυάσουμε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ικανοτήτων για την Audi. Η εμπειρία και οι δυνατότητές τους θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε γρήγορα ερείσματα στον άκρως ανταγωνιστικό κόσμο της Formula 1.”

i-audi-epiveveoni-ton-jonathan-wheatley-os-team-principal

Μια “εξαιρετικά συναρπαστική” ευκαιρία για τον Jonathan Wheatley

Για τον Jonathan Wheatley, ο οποίος έφτασε στη Red Bull το 2006 , αυτή η ευκαιρία να αναλάβει το τιμόνι μιας εργοστασιακής ομάδας της Formula 1 ήταν απλώς πολύ καλή για να την απορρίψει. Θα είναι επίσης η πρώτη φορά που ο 57χρονος Βρετανός θα είναι επικεφαλής ομάδας ως Team Principal, μετά από αρκετά χρόνια που πέρασε ως αθλητικός διευθυντής, υπό τις εντολές του Christian Horner στη Red Bull.

« Είμαι εξαιρετικά περήφανος που ήμουν μέρος του ταξιδιού της Red Bull Racing τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια και θα κρατήσω υπέροχες αναμνήσεις », είπε ο Wheatley. Ωστόσο , η ευκαιρία να παίξω ενεργό ρόλο στην είσοδο της Audi στη Formula 1 ως Team Principal μιας εργοστασιακής ομάδας είναι μια εξαιρετικά συναρπαστική προοπτική και ανυπομονώ για την πρόκληση. Είμαι επίσης χαρούμενος που συνεργάζομαι με τη Mattia, την οποία γνωρίζω πολλά χρόνια και που είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να συνεργαστώ σε αυτό το συναρπαστικό έργο. »

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F1 : Η Audi επιβεβαιώνει τον Jonathan Wheatley ως Team Principal», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!