ENGINE POWER

F1: Ο James Vowles πηγαίνει στα παρασκήνια της υπογραφής του Carlos Sainz για τη Williams

F1:  Κορυφαία προτεραιότητα για τον James Vowles να υποστηρίξει τον Alex Albon τις επόμενες σεζόν, ο Carlos Sainz επέλεξε τον Williams για τον οποίο θα οδηγεί από το 2025. Η κύρια βρετανική ομάδα είπε την ιστορία μιας μεταγραφής που θα μπορούσε να επιταχύνει την επιστροφή του Grove στο προσκήνιο.
F1: Ο James Vowles πηγαίνει στα παρασκήνια της υπογραφής του Carlos Sainz για τη Williams

F1:  Από το τέλος της περασμένης σεζόν, όταν ο Lewis Hamilton δεν είχε ακόμη υπογράψει με τη Ferrari , ο James Vowles ονειρευόταν μόνο έναν οδηγό για να υποστηρίξει τον Alexander Albon για τις επόμενες σεζόν. Παρασυρμένη από την έκρηξη ταχύτητας του Ισπανού, όσο και από την τεχνική συνεισφορά του στις διάφορες ομάδες για τις οποίες εργάστηκε, η βασική ομάδα της Williams πέτυχε τους στόχους της ανακοινώνοντας στις αρχές της περασμένης εβδομάδας την υπογραφή του Carlos Sainz για αρκετά χρόνια .

Αυτό ήταν το τέλος μιας μακράς και δύσκολης διαδικασίας, που ξεκίνησε πριν από περίπου εννέα μήνες από την πλευρά της Yas Marina. «Η πρώτη φορά που πέρασα χρόνο με την οικογένειά του ήταν στο Άμπου Ντάμπι», είπε ο Βόουλς στον ιστότοπο της Formula 1 . «Έπρεπε να τους φέρουμε από το πίσω μέρος για να μπορέσουν να ανέβουν πάνω και να μιλήσουν στο γραφείο μου χωρίς να τους δουν. Ήταν η πρώτη φορά που μίλησα με τον καθένα από αυτούς και ήταν η πρώτη φορά που τους γνώρισα». 

o-james-vowles-pigeni-sta-paraskinia-tis-ipografis-tou-carlos-sainz-gia-ti-williams

James Vowles και Carlos Sainz, οι πρώτες επαφές στο Άμπου Ντάμπι

F1:  Στο τέλος του συμβολαίου του με τη Ferrari, η προτεραιότητα του Carlos Sainz ήταν να παραμείνει στα κόκκινα, ένα ενδεχόμενο τότε πολύ πιθανό, δεδομένων των καλών του εμφανίσεων το 2023, που σημαδεύτηκαν ιδιαίτερα από μια νίκη που κέρδισε στη Σιγκαπούρη. «Ήταν το Άμπου Ντάμπι 2023, οπότε κανείς δεν ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί με τον Κάρλος», πρόσθεσε ο Βόουλς. Αυτό που έκανα ήταν να βεβαιωθώ ότι είχαν επίγνωση της επιθυμίας μας να επιστρέψουμε στο προσκήνιο και ότι είχαμε ξεκινήσει τη διαδικασία, καθώς και ότι με γνώρισαν. Στη συνέχεια, η είδηση ​​έγινε με τον Lewis, που με αιφνιδίασε και ταυτόχρονα αιφνιδίασε τον Carlos. Άρχισα λοιπόν την κανονική διαδικασία διαπραγμάτευσης».

Θεϊκό δώρο για τον Άγγλο, ο οποίος στη συνέχεια αποφάσισε να τα πάει όλα έξω. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιεί με τον Τύπο: μείνετε στην αλήθεια, όσο το δυνατόν περισσότερο, και μην προσπαθήσετε να κοροϊδέψετε κανέναν. «Σε όλη τη διαδικασία, όλα όσα του είπα είναι η αλήθεια πίσω από αυτό το έργο, που σημαίνει όλα τα καλά και όλα τα κακά. Όλα ήταν συνεπή από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό είμαστε, σε αυτό επενδύουμε, γι’ αυτό πιστεύω σε αυτό, έτσι θα μοιάζει στο μέλλον – θέλετε να γίνετε μέρος του;»

«Πιστεύω σε αυτό το έργο. Άφησα την άνεση της Mercedes για να έρθω εδώ για έναν καλό λόγο. Έχουμε μια ιστορία που μας κάνει τη δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα ιστορικά στο grid, έχουμε συγκεκριμένους επενδυτές που υποστηρίζουν σοβαρά αυτό το έργο, θέλουμε επιτυχία και έτσι μοιάζει η επιτυχία. Βασικά, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο πράγμα ανάντη και κατάντη του δικτύου, στο ίδιο επίπεδο και με τις ίδιες απαιτήσεις. Και νομίζω ότι αν κανείς δεν το πάρει αυτό ως σημάδι ότι ο Γουίλιαμς έχει αλλάξει, τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ » .

F1:  Ο Carlos Sainz, από την πλευρά του, προφανώς κέρδισε ο ενθουσιασμός του Βρετανού και η επιθυμία του να τον τοποθετήσει στο επίκεντρο του έργου, κάτι που τελικά δεν ήταν ποτέ στην καριέρα του στην F1 ενώ πρόκειται να κλείσει τα 30. Ο Βόουλς περιποιήθηκε δημόσια τον στόχο προτεραιότητάς του, πολλαπλασιάζοντας τις δηλώσεις αγάπης στα μέσα ενημέρωσης, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι αποκάλυπτε το παιχνίδι του και έπαιρνε τον κίνδυνο να αποτύχει δημόσια. Τα πήγε καλά, αφού ο Carlos Sainz, ο οποίος κατέληξε να καταλάβει ότι η Red Bull και η Mercedes δεν είχαν τίποτα να του προσφέρουν τελικά, έβαλε το όνομά του στο κάτω μέρος του συμβολαίου που του προσφέρθηκε.

Μια νίκη για τον James Vowles και ένας επιταχυντής για το έργο του για την αποκατάσταση της δεύτερης ομάδας στην ιστορία της F1: « Είναι τεράστιο, είναι πραγματικά σημαντικό να μας επιτρέψετε να προχωρήσουμε. Συναισθηματικά, ένιωσα ότι άξιζε τον κόπο σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό είναι ένα μεγάλο ορόσημο και σημαίνει πολλά για εμένα και την ομάδα. Παίξαμε στην ομάδα ένα βίντεο με τον Carlos να ανακοινώνει την είδηση ​​και δεν μπορούσαμε να ακούσουμε λέξη για αυτό τουλάχιστον τα πρώτα 45 δευτερόλεπτα λόγω των επευφημιών, των κραυγών και των χειροκροτημάτων. Αυτή η αντίδραση μου λέει όλα όσα πρέπει να μάθω, δηλαδή ότι πιστεύουν σε αυτήν την απόφαση όσο πιστεύω και εγώ σε αυτήν.  Τώρα όμως πρέπει να δείξω σε αυτόν, στην ομάδα και στον κόσμο ότι είμαστε στο σωστό δρόμο». Το πιο δύσκολο κομμάτι μόλις ξεκίνησε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F1: Ο James Vowles πηγαίνει στα παρασκήνια της υπογραφής του Carlos Sainz για τη Williams», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!