ENGINE POWER

MotoGP: Μια «δύσκολη μέρα» για τον Fabio Quartararo στο Σίλβερστοουν

Ήταν ένας δυσαρεστημένος Fabio Quartararo που παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους αυτό το βράδυ της Παρασκευής στο Silverstone, μετά από μια μέρα όπου η παράσταση σαφώς δεν ήταν εκεί.
MotoGP: Μια «δύσκολη μέρα» για τον Fabio Quartararo στο Σίλβερστοουν

MotoGP: Ο αναβάτης της Yamaha κατετάγη σίγουρα ένατος στην πρώτη περίοδο ελεύθερης πρακτικής, αλλά αυτό οφειλόταν στη χρήση ενός νέου ελαστικού, το οποίο του επέτρεψε να ανέβει στην ιεραρχία. Το απόγευμα, όπου όλοι κυνηγούσαν το χρόνο για να προκριθούν απευθείας στο Q2 (οι δέκα πρώτοι στα Tests κερδίζουν αυτό το σουσάμι), ο Fabio Quartararo δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις, με δέκατη έκτη φορά, στο 1″3 του σημείου αναφοράς, ιδρύθηκε από την Ducati Pramac του Jorge Martin. Ενώ η Yamaha του έχει εξελίξεις στη βρετανική πίστα, ο Νίκαιας περίμενε σαφώς καλύτερα αποτελέσματα…

«Δεν το περίμενα καθόλου, περίμενα πολύ καλύτερα. Είναι περίεργο γιατί νόμιζα ότι είχαμε κάνει ένα βήμα μπροστά για αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά αυτό δεν ισχύει καθόλου. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το Σάββατο. Πολλά πράγματα είναι λάθος, περίμενα να είμαι πολύ πιο κοντά χρονικά. Δεν λέω ότι φανταζόμουν να πάω κατευθείαν στο Q2, αλλά νόμιζα ότι θα ήμουν πολύ καλύτερος. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει. »

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021 δεν μπόρεσε να αναφέρει λεπτομερώς τη λίστα των νέων χαρακτηριστικών στο M1 του, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι οι Ιάπωνες μηχανικοί θα πρέπει να βάλουν μυαλό για να πάνε σε άλλη κατεύθυνση, παρέχοντας περισσότερες επιδόσεις! «Δεν μπορώ να σας πω τι νέο υπάρχει, αλλά δεν λειτούργησε. Δεν είναι καθόλου καλύτερο, οπότε πραγματικά περιμέναμε κάτι άλλο. Το φτερό δεν βοήθησε καθόλου, αλλά έπρεπε να το δοκιμάσουμε, για να δούμε αν ήταν θετικό ή αρνητικό. »

mia-diskoli-mera-gia-ton-fabio-quartararo-sto-silverstooun

MotoGP: Νικητής σε αυτό το ίδιο κομμάτι Silverstone τη χρονιά του τίτλου του, ο Fabio Quartararo γνωρίζει ήδη ότι δεν θα μπορέσει να επαναλάβει τέτοια επιτυχία. Αυτό που είναι ακόμα πιο δύσκολο είναι η σχετική έλλειψη προόδου από την πλευρά της Yamaha από αυτήν την περίοδο. Εκεί που η Ducati και άλλοι έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο, η ιαπωνική μάρκα σημαδεύει χρόνο, αποτυγχάνοντας να επιστρέψει στους χρόνους που επέτρεψαν στην Quartararo να παραταχθεί στην πρώτη σειρά.

«Οι άλλοι, από το 2021, έχουν βελτιώσει τρομερά τους χρόνους τους, ενώ δεν μπορούμε καν να αναπαράγουμε τους χρόνους μας πριν από τρία χρόνια. Είναι ακόμα δύσκολο να το καταπιείς. Προς το παρόν είναι έτσι, και θα πρέπει να δουλέψουμε για να βρούμε αυτούς τους χρόνους. »

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «MotoGP: Μια «δύσκολη μέρα» για τον Fabio Quartararo στο Σίλβερστοουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!