ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γουόκαπ είναι Έλληνας…

Δεύτερο σερί καλοκαίρι που ο Τόμας Γουόκαπ δίνει το παρόν σε παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας. Ακόμα αμφιβάλουμε αν παίζει σαν Έλληνας;
Ο Γουόκαπ είναι Έλληνας…

Ο Τόμας Γουόκαπ παίζει σαν να είναι Έλληνας. Συναισθάνεται το «βάρος» της φανέλας. Νιώθει την ευθύνη και το καθήκον. Αντιλαμβάνεται τη σημασία του εθνόσημου στο στήθος. Σέβεται, προσπαθεί, αγωνίζεται. Με την καρδιά του, η οποία «χτυπά» ελληνικά…

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα τον συγκρίνουν με τον Σλούκα. Βλέπετε, στα δύο μεγάλα τουρνουά που ο Γουόκαπ έδωσε το παρόν για την Εθνική Ελλάδας, ο Σλούκας λείπει. Αυτό αυτομάτως τον καθιστά πιο… Έλληνα από τον Σλούκα; Σε καμία περίπτωση. Λάθος όλο.

Από την άλλη, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού βλέπουν ένα σκάνδαλο στην ελληνοποίησή του για να ευνοηθεί ο Ολυμπιακός. Απόδειξη (για τους ίδιους) είναι πως το πόσο… κακός είναι ο guard του Ολυμπιακού στα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας. Λάθος (κι αυτό) όλο.

Αρέσει δεν αρέσει το στυλ του, ο τρόπος που παίζει, ο Τόμας Γουόκαπ είναι ένα από τα καλύτερα guard στη Euroleague. Τρεις σεζόν με τον Ολυμπιακό, ισάριθμες παρουσίες σε Final 4, όντας μάλιστα ένα από τα πρώτα βιολιά στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Πλέον και σε αυτά του Βασίλη Σπανούλη.

Με άλλα λόγια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θα τον άλλαζε με τίποτε. Σπάνια βρίσκεις τόσο καλούς παίκτες και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η δε ομοιογένεια που βγάζουν με τον Παπανικολάου στην άμυνα και συγκεκριμένα στις αλλαγές, είναι υπερπολύτιμη. Η παρουσία του Τόμας Γουόκαπ στη νίκη επί της Αυστραλίας ήταν καταλυτική.

Δεν πρέπει όμως να κρίνουμε έναν αθλητή που παίζει σε μια άλλη χώρα από τις εμφανίσεις του. Ο Γουόκαπ δίνει το 100%, παίζει με αυταπάρνηση, δίνει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του, σέβεται τους πάντες. Επιπρόσθετα, η στάση του στον Εθνικό ύμνο, ο τρόπος που πανηγυρίζει, το ότι πηγαίνει πάντα να κάνει δηλώσεις… Διότι, όλα μετράνε.

Ο Γουόκαπ είναι ένας Έλληνας που γεννήθηκε στην Αμερική…

Ο Γουόκαπ μετά τη νίκη επί της Αυστραλίας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Γουόκαπ είναι Έλληνας…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…