ΠΟΛΟ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πάλεψε η Ελλάδα αλλά γνώρισε την πρώτη ήττα από την Κροατία

Η Εθνική Ελλάδας Πόλο γνώρισε την πρώτη ήττα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν κατάφερε να «κλειδώσει» μία θέση στην πρώτη δυάδα.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πάλεψε η Ελλάδα αλλά γνώρισε την πρώτη ήττα από την Κροατία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Εθνική Ελλάδας Πόλο δεν κατάφερε να κάνει το 4/4 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς γνώρισε την ήττα με από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία.

Βέβαια, πρόκειται για μία ήττα που δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την συνέχεια της Εθνικής στο τουρνουά, ωστόσο χάθηκε η ευκαιρία για ένα καλύτερο… πλασάρισμα.

Η γαλανόλευκη έμεινε γρήγορα πίσω στο σκορ με 3-1, ωστόσο άλλαξε πράγματα στην άμυνά της και επέστρεψε γρήγορα ισοφαρίζοντας σε 3-3. Δεν έμεινε μόνο εκεί όμως, αφού πάτησε γκάζι και κατάφερε να πάρει διαφορά 5-3.







Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, αφού το σκορ δεν ξέφευγε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο. Το τελευταίο οκτάλεπτο βρήκε την Ελλάδα πίσω στο σκορ (11-9) όμως με ευκαιρία να επιστρέψει αφού έπαιξε με παίκτη παραπάνω για λίγα λεπτά.

Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε ο Καλογερόπουλος έφερε στα ίσια το ματς ισοφαρίζοντας σε 12-12, όμως οι Κροάτες πήραν τη διαφορά στη συνέχεια 14-12 και παρά την μείωση στο σκορ από τον Βλαχόπουλο (14-13) δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Μάλιστα, στην τελευταία επίθεση «πλήρωσαν» ένα λάθος που θα τους έδινε την ευκαιρία να φέρουν στα ίσια το ματς.

Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει μία θέση στη δυάδα και την Δευτέρα (5/8, 16:10) θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, εκεί όπου θα κριθεί και η πρώτη τριάδα.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-3, 4-6, 11-9, 14-13







Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πάλεψε η Ελλάδα αλλά γνώρισε την πρώτη ήττα από την Κροατία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.