ENGINE POWER

Ο Γιάννης Περιστεράς στο Misano βγήκε νικητής και η Ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί

Γιάννης Περιστεράς Misano : Για πρώτη φορά ένας Έλληνας μπροστά από Ιταλούς Άγγλους και Αυστριακούς αναβάτες στα πλαίσια του Yamaha R7 Cup. Μια λαμπρή στιγμή για τον Ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Ο Γιάννης Περιστεράς στο Misano βγήκε νικητής και η Ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί

Ο Γιάννης Περιστεράς  1os μέσα στην Ιταλία στην απόρθητη έδρα του Misano που για όλους τους Έλληνες αναβάτες πάντα ήταν ένας κρυφός πόθος, στόχος και άθλος όλα αυτά τα χρόνια, μια θέση στο πρώτο σκαλοπάτι, ένα όνειρο ζωής.

Γιάννης Περιστεράς Misano : Η Ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV (Campionato Italiano Velocita), στην κατηγορία Yamaha R7 Cup, που είναι ένα Ενιαίο Πρωτάθλημα, στο οποίο αγωνίζεται ο 18χρονος Πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Περιστεράς, με την ομάδα Roc ‘n’ DeA, των γνωστών Πρωταθλητών και οδηγών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Massimo Roccoli και Alex De Angelis και φυσικά με μοτοσυκλέτα την Yamaha R7.

Η μεγάλη στιγμή ήρθε για τον Περιστερά στην πίστα του Misano, στον 5ο Αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος και αφού ο νεαρός οδηγός αντιμετώπισε αρκετές ατυχίες στους προηγούμενους τέσσερις, με καλύτερη θέση την 5η. Όμως ο Alex De Angelis – όπως είπε σε Έλληνες δημοσιογράφους – πίστευε ότι ο Γιάννης ήταν έτοιμος για να διεκδικήσει βάθρα και τη νίκη, βλέποντας και από την τηλεμετρία της ομάδας την ταχύτητα του Έλληνα οδηγού.

Μάλιστα να πούμε ότι όπως λέγεται για όλα τα αθλήματα την αξία της νίκης δίνει η αξία του ηττημένου σε κάθε Αγώνα και στο Misano ο αντίπαλος του Γιάννη Περιστερά, τον οποίο πέρασε στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου του Αγώνα, δεν ήταν άλλος από τον πολύ έμπειρο Claudio Corti #71, o οποίος στο παρελθόν έχει πάρει βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto 2 και έχει αγωνιστεί για μια χρονιά στο MotoGP, στην ίδια ομάδα με τον Colin Edwards! Βέβαια και στους υπόλοιπους 33 συμμετέχοντες στον Αγώνα, υπήρχαν και άλλοι αντίπαλοι που είχαν αγωνιστεί στο παρελθόν ή αγωνίζονται ακόμη σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, όπως οι Devis Bergamini και ο Federico Iacoi.

giannis-peristeras-misano-proti-niki-italia-ellada-ellinas-athlitis

Γιάννης Περιστεράς Misano :  Δυνατός ο John #41 στις Κατατακτήριες, πήρε τη 2η θέση

O Αγώνας ξεκίνησε με τον Έλληνα οδηγό να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα σλικ ελαστικά της Pirelli και να παίρνει τη 2η θέση στο σχηματισμό εκκίνησης, χάνοντας την Pole Position για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου. Στο ξεκίνημα του Αγώνα έμεινε 3ος στους δύο πρώτους γύρους, στον τρίτο γύρο ήταν 2ος πίσω από τον Corti και ένα γύρο αργότερα πέρασε στην κεφαλή της κούρσας όπου έμεινε μέχρι τον 6ο γύρο, όταν ένα πρόβλημα με το αριστερό χειριστήριο (grip) της μοτοσυκλέτας του, τον έριξε στην 4η θέση.

giannis-peristeras-misano-proti-niki-italia-ellada-ellinas-athlitis

Η μάχη με τον Claudio Corti #71 ήταν έντονη, μέχρι και την τελευταία στροφή!

Συνέχισε να δίνει τη μάχη στο πρώτο γκρουπ, με πολλά αλληπροσπεράσματα με τον Corti, μέχρι τον τελευταίο γύρο που ήταν 5ος, όμως από την πίεση και οι τρεις πρώτοι βγήκαν εκτός πίστας και έτσι έμεινε μόνο ο πολύπειρος Corti μπροστά του, τον οποίο πέρασε στη δύσκολη 16η και τελευταία στροφή της πίστας για να πάρει τη μεγάλη νίκη.

Με τους 25 βαθμούς του νικητή, ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος, με μόλις 5 βαθμού διαφορά από τον 3ο και ο στόχος του τώρα είναι αυτή η θέση που θα του δώσει το εισιτήριο για τον παγκόσμιο Τελικό του θεσμού.

 

giannis-peristeras-misano-proti-niki-italia-ellada-ellinas-athlitis

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός Roc ’n’ DeA, 1oς

“Ήταν ένας δύσκολος και απαιτητικός αγώνας, κυρίως γιατί από το ξεκίνημα στο γύρο ζεστάματος αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με το αριστερό grip του τιμονιού, το οποίο έκανε μια κίνηση που έκανε τα πράγματα περίπλοκα. Λόγω γρήγορης διαδικασίας εκκίνησης οι μηχανικοί της ομάδας δεν είχαν τα εργαλεία να το διορθώσουν και έτσι ξεκίνησα τον αγώνα με αυτό. Από τον τρίτο γύρο πέρασα για πρώτη φορά μπροστά και από εκείνη τη στιγμή άρχισα μια μεγάλη μάχη με τον Claudio Corti, από τον οποίο στις δοκιμές έμαθα αρκετές γραμμές – που τις κάνει διαφορετικά από όλους μας – στην πίστα. κατάφερα να τον προσπεράσω σε σημεία που με είχε προσπεράσει ο ίδιος και είχα μάθει και στον τελευταίο γύρο είδα ότι η νίκη θα ήταν υπόθεση των δυό μας και αποφάσισα να κάνω την κίνηση μου στην τελευταία στροφή. Πήρα την εσωτερική και κατάφερα να μείνω μπροστά του, χωρίς να πατήσω στο πράσινο εκτός πίστας, που θα με ανάγκαζε να χάσω τη θέση. Στο βάθρο ήταν συγκινητική στιγμή με την Ελληνική σημαίνει και τον Εθνικό μας ύμνο και με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν πιστέψει σε μένα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να με στηρίζουν και βέβαια την οικογένεια μου”.

giannis-peristeras-misano-proti-niki-italia-ellada-ellinas-athlitis (1)

Γιάννης Περιστεράς Misano :  ALEX DE ANGELIS – Ιδιοκτήτης ομάδας Roc ‘n’ DeA

“Ο John έκανε έναν Παρασκευή πολύ καλό αγώνα και παρά το μικρό τεχνικό πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε, κατάφερε να κερδίσει έναν αντίπαλο με τρομερή εμπειρία, τον Claudio Corti που είναι γνωστός μας από το MotoGP και μαζί κατάφερε να μάθει από αυτόν. Πίστεψα από την αρχή της χρονιάς ότι έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει στο Πρωτάθλημα και μάλιστα θέλαμε αυτή η χρονιά να γίνει ένα πρώτο βήμα προς τη νέα κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WorldSBK, που θα ξεκινήσει από το 2026. Συγχαρητήρια στον οδηγό μας και προσβλέπουμε σε ακόμη καλύτερη συνέχεια”.

giannis-peristeras-misano-proti-niki-italia-ellada-ellinas-athlitis

Η Ελληνική σημαία στο ψηλότερο σημείο του βάθρου o Γιάννης Περιστέρας παίρνει την πρώτη Ελληνική νίκη στο Misano. 

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Γιάννης Περιστεράς στο Misano βγήκε νικητής και η Ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!