ENGINE POWER

MotoGP: Ο Μπαστιανίνι μετά τη διπλή νίκη του Σίλβερστοουν: «Σκέφτηκα πολύ στις καλοκαιρινές διακοπές»

MotoGP Μπαστιανίνι : O Enea Bastianini εκπλήσσει τους αντιπάλους του, Αγάπη και θαυμασμό από τον Marc Marquez και τον Aleix Espargaro
MotoGP: Ο Μπαστιανίνι μετά τη διπλή νίκη του Σίλβερστοουν: «Σκέφτηκα πολύ στις καλοκαιρινές διακοπές»

MotoGP Μπαστιανίνι : Ο αναβάτης της Ducati, Enea Bastianini, είναι χαρούμενος που η νέα του προσέγγιση αποφέρει καρπούς – πολλοί έπαινοι για το “Bestia” από τον Marc Marquez και τον Aleix Espargaro

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Enea Bastianini αποκάλυψε ότι ήθελε να αλλάξει τη στρατηγική του για τις κατατακτήριες, ξεκινώντας με το Σαββατοκύριακο του Silverstone στο ημερολόγιο MotoGP του 2024 . Είπε και έγινε.

Με την τρίτη θέση στο grid στα προκριματικά του Silverstone, ο οδηγός της Ducati Works επέστρεψε στην πρώτη σειρά για πρώτη φορά από τα τέλη Μαρτίου (Portimao). Και από αυτό πλέον έχει πετύχει δύο νίκες: πρώτη στο σπριντ το Σάββατο και την επόμενη μέρα στο Γκραν Πρι.

Μεγάλη ικανοποίηση για τον Μπαστιανίνι η διπλή νίκη στο Σαββατοκύριακο της Μεγάλης Βρετανίας. Ποτέ δεν είχε κερδίσει ένα σπριντ στο παρελθόν, πιο πρόσφατα ένα Grand Prix τον Νοέμβριο του περασμένου έτους στο Sepang (Μαλαισία).

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα αποτελέσματά μου αυτό το Σαββατοκύριακο”, λέει ο Bastianini, αναφερόμενος στην αλλαγή της στρατηγικής του στις κατατακτήριες: “Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σκέφτηκα πολύ σε ποιους τομείς θα μπορούσα να βελτιωθώ. Ο ρυθμός μου ήταν επίσης εκεί Οι αγώνες ήταν καλοί πριν, αλλά συχνά ερχόμουν από πολύ πίσω στο grid γιατί δεν είχα την κατάλληλη στιγμή στις κατατακτήριες».

“Αυτό το Σαββατοκύριακο”, συνέχισε ο Μπαστιανίνι, “διάλεξα μια διαφορετική προσέγγιση για την επίθεση χρόνου. Ήταν καλό. Χθες κέρδισα ένα σπριντ για πρώτη φορά και σήμερα το συνέχισα με τον πραγματικό αγώνα. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος, και ακόμη περισσότερο, γιατί είμαι ο νικητής των εορτασμών για την 75η επέτειο των αγώνων Grand Prix».

Ο Μπαστιανίνι πέτυχε τον θρίαμβό του την Κυριακή με τη ρετρό σχεδίαση της Ducati από το 2003. Ήταν ένας φόρος τιμής στην πρώτη νίκη της μάρκας στο MotoGP , που πέτυχε ο Loris Capirossi στη Βαρκελώνη. Όσο για το κράνος του, ο Μπαστιανίνι φόρεσε την Κυριακή ένα σχέδιο βασισμένο σε αυτό του Mike Hailwood.

motogp-o-bastianini-dipli-niki-silverstooun-enea-bastianini-ducati

MotoGP Μπαστιανίνι : Αγάπη από τον Marc Marquez και τον Aleix Espargaro

Το πόσο σίγουρος ήταν ο Μπαστιανίνι αυτό το Σαββατοκύριακο παρατήρησαν και άλλοι στο στρατόπεδο της Ducati, ειδικά ο Marc Marquez από την ομάδα Gresini και ο Marco Bezzecchi από την ομάδα VR46. «Ειλικρινά, το στυλ οδήγησης του είναι αρκετά περίεργο, αλλά ταυτόχρονα πολύ αποτελεσματικό», λέει ο Marquez για τον Bastianini. Ο Ιταλός καταφέρνει συχνά να οργανώνει τα ελαστικά για την τελική φάση ενός αγώνα καλύτερα από άλλους.

“Όταν τα ελαστικά είναι φρέσκα, έχει περισσότερες δυσκολίες από το “Pecco” και τον Martin. Αλλά μόλις φθαρούν τα ελαστικά, είναι εξαιρετικά γρήγορος”, λέει ο Marquez. Και ο Ισπανός, ο οποίος θα είναι ο διάδοχος του Μπαστιανίνι στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025, παρατήρησε και κάτι άλλο: “Καταφέρνει να παίρνει τις στροφές με λιγότερη κλίση. Σε αυτήν εδώ την πίστα δεν τον έχω δει να στριφογυρίζει τα λάστιχά του μια φορά “Απλώς οδηγεί πολύ αποτελεσματικά».

Το φιλικό προς τα ελαστικά στυλ οδήγησης του Μπαστιανίνι εκπλήσσει τους αντιπάλους του

Ο Bezzecchi λέει: “Ο Enea είναι πάντα γρήγορος. Αυτό το Σαββατοκύριακο είχε ένα πολύ καλό συναίσθημα κατευθείαν από την Παρασκευή. Εάν έχετε αυτό το συναίσθημα, τότε το Σαββατοκύριακο μπορεί να πάει σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από ό,τι θα ήταν διαφορετικά. Νομίζω ότι “Μόλις είχα να δουλέψεις τις λεπτομέρειες αυτό το Σαββατοκύριακο Όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση, είναι φανταστικό».

Ο οδηγός της Aprilia, Aleix Espargaro, επαινεί επίσης τον Μπαστιανίνι: “Όσο ήπια κι αν οδηγεί, μου θυμίζει τον Dani [Pedrosa] στις καλύτερες μέρες του. Όταν επιταχύνει, φροντίζει καλά το πίσω ελαστικό του. Από έξω φαινόταν κάπως έτσι: όπως ήταν εύκολο για αυτόν αυτή τη φορά». Και ο Εσπαργάρο φτάνει στο σημείο να λέει: «Αν συνεχίσει έτσι, τότε θα είναι ένα από τα φαβορί για τον παγκόσμιο τίτλο».

motogp-o-bastianini-dipli-niki-silverstooun-enea-bastianini-ducati

MotoGP Μπαστιανίνι : Ο Μπαστιανίνι σκέφτεται καν τον τίτλο του Μουντιάλ τώρα;

Ο ίδιος ο Μπαστιανίνι το βλέπει έτσι; Στη συνολική κατάταξη του MotoGP του 2024, ο «ψιθυριστής των ελαστικών» πέρασε από τον Marc Marquez στην τρίτη θέση του πίνακα αυτό το Σαββατοκύριακο. Στην αρχή του δεύτερου μισού της σεζόν, ο Μπαστιανίνι βρίσκεται λιγότερο από 50 βαθμούς πίσω από τους κορυφαίους του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Αυτή τη στιγμή δεν θεωρώ τον εαυτό μου υποψήφιο για τον τίτλο», λέει ο Μπαστιανίνι. “Γιατί; Ο “Pecco” και ο Jorge έχουν δείξει καλύτερη συνέπεια από εμένα σε όλους τους αγώνες. Αυτοί οι δύο είναι πάντα μπροστά. Ναι, έκανα πρόοδο αυτό το Σαββατοκύριακο. Αλλά μόνο αν συνεχίσουν τα πράγματα έτσι, μπορώ να σκεφτώ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.”

Αλλά αυτή η ιδέα δεν του φαίνεται εντελώς τραβηγμένη. Τέλος, ο Ιταλός, ο οποίος έχει υπογράψει με την Tech3-KTM για το 2025/26, λέει: «Αν έχω την ευκαιρία [του τίτλου] προς το τέλος της σεζόν, ποιος ξέρει τι θα συμβεί; Ας δούμε».

MotoGP Μπαστιανίνι : Όταν τέθηκε στον Marco Bezzecchi ακριβώς αυτή η ερώτηση, δηλαδή αν ο Bastianini μπορεί να καταφέρει να ξεπεράσει τους Bagnaia και Martin στον αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2024, ο οδηγός του VR46 απάντησε: “Δεν ξέρω. Αλλά υποθέτω ότι είναι “οι δύο θα γίνουν σοβαροί αντίπαλοι αν συνεχίσει έτσι».

Και η τελευταία φράση του Marc Marquez για τον Enea Bastianini την Κυριακή στο Silverstone ήταν: “Αν όλα ταιριάζουν μαζί του, τότε είναι ένας οδηγός που είναι αξεπέραστος”.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «MotoGP: Ο Μπαστιανίνι μετά τη διπλή νίκη του Σίλβερστοουν: «Σκέφτηκα πολύ στις καλοκαιρινές διακοπές»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!