ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Ο Σπανούλης πρέπει να βρει έναν «Kill-Bill»

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ έχει αρκετά από αυτά που χρειάζεται, αλλά πρέπει να βρει έναν… Βασίλη Σπανούλη.
Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Ο Σπανούλης πρέπει να βρει έναν «Kill-Bill»

Μετά από ένα τουρνουά που απέδειξε πολλά, η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ … χαιρέτησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, χάνοντας από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία.

Ο Βασίλης Σπανούλης είδε τους παίκτες του, να κοντράρουν στα ίσια μερικές από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη, αφού σίγουρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης.

Πλέον γεμάτη περηφάνια, όπως τόνισε ο Κώστας Παπανικολάου, η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ επιστρέψει στην Ελλάδα και θα ετοιμαστεί όταν έρθει η ώρα για τα επόμενα μεγάλα τουρνουά.

Άλλωστε ο Έλληνας κόουτς, μετά τον αγώνα, όπως τόνισε στις δηλώσεις του, δεν έχει έρθει μόνο για μία χρονιά, αλλά για να δημιουργήσει μία ομάδα που θα πετύχει κάτι σπουδαίο.

Και αν κρίνουμε από τη… δίψα που έχει ο Βασίλης Σπανούλης, όσα χρόνια ασχολείται με το μπάσκετ, είμαστε σίγουροι ότι θα το πετύχει ή θα… πεθάνει προσπαθώντας.

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Να βρει αυτό που της λείπει!

Όπως φάνηκε η Ελλάδα έχει έναν πολύ καλό… κορμό και δε θα πρέπει να αποκλείσουμε και την παραμονή και σε επόμενα τουρνουά, παικτών που είναι και μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Άλλωστε ο Βασίλης Σπανούλης ξεκαθάρισε ότι εκείνος και οι συνεργάτες του θα αποφασίζουν, ποιος θα παίζει και ποιος όχι, όπως πρέπει να γίνεται φυσικά.

Σημασία όμως έχει, η χώρα μας να βρει αυτό που της λείπει, για να καταφέρει να φτάσει και πάλι στις επιτυχίες, μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στις μικρές Εθνικές υπάρχει αρκετά μεγάλο ταλέντο, που πρέπει να δουλευτεί κατάλληλα, με τα ονόματα που ξεχωρίζουν να είναι ο Βαγγέλης Ζούγρης, ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ και άλλοι που έρχονται από πίσω.

Ο Βασίλης Σπανούλης τη δεδομένη χρονική στιγμή πρέπει να βρει έναν… Kill-Bill και αν δε μπορεί να τον βρει, γιατί φυσικά δε το λες και εύκολο εγχείρημα, θα πρέπει μέχρι σε ένα βαθμό να τον δημιουργήσει.

Εδώ και χρόνια από την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ, λείπει ένας σουτέρ, ένας αξιόπιστος σκόρερ που θα παίρνει τα μεγάλα σουτ και θα έχει… κρύο αίμα και μεγάλη προσωπικότητα, όπως ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε όλη του την καριέρα.

Αυτός θα είναι ιδανικός παίκτης για να πλαισιώσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που απέδειξε και πάλι ότι είναι ο καλύτερος στον πλανήτη και χρειάζεται περισσότερη βοήθεια.

Υπάρχουν μάλιστα αρκετά projects όπως ο Γιάννης Καρακώστας που ήταν ο πρώτος σκόρερ πρόσφατα της Εθνικής U-20 και ο 17χρονος Λευτέρης Λιοτόπουλος, που θα βρίσκεται πλέον στην Αμερική στα χέρια του Ρικ Πιτίνο.

Και τα δύο αυτά παιδιά, έχουν αρκετά μεγάλες βλέψεις και είναι σε νεαρή ηλικία, που πρέπει να δουλευτούν, με ανθρώπους της ΕΟΚ να παρακολουθούν την εξέλιξη τους.

Η πρώτη… ύλη υπάρχει στη χώρα μας και χρειάζονται οι σωστοί άνθρωποι για να μη μείνουν όλα αυτά τα παιδιά, απλά ταλέντα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Ο Σπανούλης πρέπει να βρει έναν «Kill-Bill»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.