ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάλκινος Ολυμπιονίκης Πέτρος Γκαϊδατζής: Ο δικός μας ομολογητής «Τζόκοβιτς» – Ο Καλαμαριώτης κωπηλάτης τιμήθηκε από τη Μητρόπολη

Πιστός χριστιανός, ο Πέτρος Γκαϊδατζής είναι ένα πανάξιο παιδί του Πόντου - Πήγε στη Μητρόπολη Καλαμαριάς στην εορτή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος
Χάλκινος Ολυμπιονίκης Πέτρος Γκαϊδατζής: Ο δικός μας ομολογητής «Τζόκοβιτς» – Ο Καλαμαριώτης κωπηλάτης τιμήθηκε από τη Μητρόπολη

Για άλλον έναν πανάξιο Έλληνα Ολυμπιονίκη, φαίνεται ότι προτού ανέβει στο βάθρο του μεταλλίου, έχει προηγηθεί το υπόβαθρο της ορθόδοξης πίστης. Ο λόγος για τον Καλαμαριώτη, χάλκινο Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών), Πέτρο Γκαϊδατζή. Ένας 23χρονος νέος από τη προσφυγομάνα Καλαμαριά, που μας έκανε υπερήφανους.

Πιστός χριστιανός και μεγαλωμένος ως συνειδητό μέλος της Εκκλησίας, ο Πέτρος αφού επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εισέπραξε αποθεωτική υποδοχή στο αεροδρόμιο Μακεδονία, με χειροκροτήματα, ανθοδέσμες, υπό τους ήχους ποντιακής λίρας, από την οικογένειά του, τη μητέρα του, την αδερφή, τη γιαγιά και τον παππού του, φίλους του, αθλητές του ναυτικού ομίλου στον οποίο ανήκει, με τον ίδιο να μην κρύβει τη συγκίνησή του.

Στις ακόλουθες μέρες δεν λησμόνησε να ευγνωμονήσει και το πνευματικό στήριγμά του, που δεν είναι άλλο από την πίστη του στον Θεό. Στη μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, ο Πέτρος βρέθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Θείας Μεταμορφώσεως Καλαμαριάς, όπου ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος τίμησε τον Ολυμπιονίκη με τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευγενίου του Τραπεζουντίου και με τον επετειακό Σταυρό των 50 χρόνων της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Πέτρος Γκαϊδατζής πήγε στην Εκκλησία με το χάλκινο μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος του και πλήθος από πιστούς τον συνεχάρησαν θερμά, ενώ περήφανη και συγκινημένη στεκόταν δίπλα η μητέρα του 23χρονου, Αναστασία Πολατσίδου.

Πιστός χριστιανός, ο Πέτρος Γκαϊδατζής είναι ένα πανάξιο παιδί του Πόντου - Πήγε στη Μητρόπολη Καλαμαριάς στην εορτή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Το παγκόσμιο κατόρθωμα του Πέτρου δείχνει για άλλη μια φορά τι πανάξια παιδιά γεννά ο ποντιακός ελληνισμός και πόσο αυτός παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένος με τις παραδοσιακές αξίες και την ορθόδοξη πίστη. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Πέτρος (όπως και πολλοί άλλοι αθλητές μας που πιστεύουν στον Θεό) είναι ο Έλληνας… «Τζόκοβιτς», όσον αφορά τη διάθεσή του να ομολογεί τη χριστιανική του ταυτότητα. Και το γεγονός ότι πρόκειται για έναν νέο μόλις 23 χρονών, κάνει ακόμα πιο επαινετή τη στάση του.

Διότι δυστυχώς η πίστη στον Χριστό είναι το μοναδικό «αγκάθι» στην αποδομητική ατζέντα της Δύσης, όπως φάνηκε και από την παρωδία του μυστικού δείπνου που παρουσιάστηκε στην άθλια τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Επομένως όσοι αθλητές ομολογούν αυτή την πίστη, είναι δυο φορές άξιοι, δεδομένων των εχθρικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν από το σημερινό στάτους του αθλητισμού.

Επιπλέον ο Πέτρος Γκαϊδατζής εμπνέει και άλλα νέα παιδιά του αθλητισμού να ομολογούν με θάρρος την πίστη τους και να μην υποκύπτουν στο αντιχριστιανικό πνεύμα της εποχής.

Φυσικά θα ήταν ανεπίτρεπτο να μην αναφέρουμε την μεγάλη επιτυχία και του άλλου άξιου τέκνου της Καλαμαριάς, της αθλήτριας κωπηλασίας, Χριστίνας Μπούρμπου, που μαζί με την Ευαγγελία Αναστασιάδου κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό της δικώπου. Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς σκοπεύει να τιμήσει και την Χριστίνα σε εύθετο χρόνο.

Πιστός χριστιανός, ο Πέτρος Γκαϊδατζής είναι ένα πανάξιο παιδί του Πόντου - Πήγε στη Μητρόπολη Καλαμαριάς στην εορτή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Πιστός χριστιανός, ο Πέτρος Γκαϊδατζής είναι ένα πανάξιο παιδί του Πόντου - Πήγε στη Μητρόπολη Καλαμαριάς στην εορτή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χάλκινος Ολυμπιονίκης Πέτρος Γκαϊδατζής: Ο δικός μας ομολογητής «Τζόκοβιτς» – Ο Καλαμαριώτης κωπηλάτης τιμήθηκε από τη Μητρόπολη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.