ΣΤΙΒΟΣ

Τεντόγλου – απονομή: «Πλημμύρισε» Ελλάδα για τον «χρυσό» Έλληνα το Ολυμπιακό στάδιο του Παρισιού! (vid)

Αποθέωση για τον Μίλτο Τεντόγλου κατά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο άλμα εις μήκος στο Ολυμπιακό στάδιο του Παρισιού.
Τεντόγλου – απονομή: «Πλημμύρισε» Ελλάδα για τον «χρυσό» Έλληνα το Ολυμπιακό στάδιο του Παρισιού! (vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποθέωση, συγκίνηση, ελληνική περηφάνια! Το Ολυμπιακό στάδιο του Παρισιού «υποκλίθηκε» στον Μίλτο Τεντόγλου κατά την απονομή του χρυσού του μεταλλίου στο άλμα εις μήκος το βράδυ της Τετάρτης (7/8).

Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε σε… όλο το Παρίσι με τους θεατές να κάνουν απόλυτη ησυχία κατά την ώρα που παιάνισε, ενώ ακολούθησε θερμό χειροκρότημα στο φινάλε από τους 80 χιλιάδες θεατές.

Παράλληλα υπήρχαν διάσπαρτες πολλές ελληνικές σημαίες στο στάδιο από Έλληνες ομογενείς που ζουν στην Γαλλία, αλλά και κάποιους που ταξίδεψαν στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή για διακοπές.

Γενικότερα το Ολυμπιακό στάδιο του Παρισιού «πλημμύρισε» Ελλάδα, με τον Μίλτο Τεντόγλου να ζει την κάθε στιγμή της απονομής και να είναι συνεχώς χαμογελαστός.

Να αναφέρουμε οτι το χρυσό μετάλλιο στον Τεντόγλου έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Θυμίζουμε οτι το κορυφαίο του άλμα ήταν στα 8.48μ. ενώ το  το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ με άλμα στα 8.36μ. και ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι με 8.34.

Τεντόγλου: «Κάθε φορά είναι διαφορετικό να ακούω τον Εθνικό Ύμνο

Στις δηλώσεις  που έκανε λίγο μετα την απονομή ο Έλληνας σπουδαίος πρωταθλητής τόνισε: «Είναι πολύ όμορφο το μετάλλιο, μου αρέσει και χαίρομαι πολύ που το κατάφερα. Ήταν ωραία απονομή, το ευχαριστήθηκα. Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές τον εθνικό ύμνο, σε πολλά μέρη του κόσμου. Κάθε φορά είναι διαφορετικό, αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πιο σημαντικό. Υπήρχαν άτομα στις κερκίδες, στο Τόκιο δεν υπήρχαν, είχαν έρθει σήμερα και η μητέρα με την αδερφή μου, ήταν κάτι ξεχωριστό. Χαίρομαι που είμαι εδώ και που βλέπω την ελληνική σημαία απέναντι. Είμαι περήφανος», τόνισε αρχικά ο δύο φορές σερί χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος Γρεβενιώτης άλτης.

Όσο για τη χθεσινή προσπάθειά του, αποκάλυψε πως αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τα παπούτσια του, είπε: «Είδα όλα τα άλματά μου, το κάνω πάντα αυτό. Είδα όλες τις λεπτομέρειες, ευχαριστημένος είμαι. Ήταν όλα μεγάλα άλματα, τεχνικά ήταν ωραία, υπήρχαν πράγματα που μπορούσα να αλλάξω στη φόρα μου. Είχα ένα πρόβλημα τις τελευταίες μέρες, δεν ξέρω αν πρέπει να το πω, με τα παπούτσια μου ήταν το θέμα. Κι έπρεπε να φορέσω καινούριο ζευγάρι, καινούριο μοντέλο, που δεν είχα ξαναφορέσει. Δεν είχα χρόνο να το συνηθίσω και δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση σε αυτό το κομμάτι», ανέφερε.

Δείτε την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο άλμα εις μήκος στον Μίλτο Τεντόγλου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τεντόγλου – απονομή: «Πλημμύρισε» Ελλάδα για τον «χρυσό» Έλληνα το Ολυμπιακό στάδιο του Παρισιού! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.